​Tuomas Nurkkala jatkaa – Sunnuntaina kauden ensimmäinen virallinen peli
Julkaistu: 08.04.2022 12.06

​Tuomas Nurkkala jatkaa – Sunnuntaina kauden ensimmäinen virallinen peli

Kajaanin Haka solmi tärkeän jatkosopimuksen, kun 26-vuotias Tuomas Nurkkala kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. Sarjakauden alun lähestyessä Hakan joukkueen rakentaminenkin alkaa olla loppusuoralla.

Tuorein sopimuspelaaja Nurkkala kuuluu joukkueen kokeneeseen kaartiin. Alavieskasta lähtöisin oleva Nurkkala pelasi suurimman osan juniorivuosistaan Ylivieskan Pallossa. Nuorena jalkapallon lisäksi miehen lajivalikoimaan kuului myös hiihto, johon Nurkkala päätyikin yläasteen jälkeen panostamaan.

Halut jalkapallokentälle palasivat kuitenkin, kun panostus hiihtoon päättyi 19 vuoden iässä. Sen jälkeen mies onkin tullut tutuksi Hakan pelaajana. Hiihdon myötä urheilijan elämästä paljon oppia ammentaneelle Nurkkalalle tuleva kausi on Hakan paidassa jo kuudes.

-Itsellä on hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Menestyksekkään viime kauden jälkeen jäi nälkää jatkaa pelaamista ja henkilökohtaisesti oman tason mittaaminen Kakkosessa kiinnostaa myös. Tuntuu siltä, että meidän yhteinen projektimme ei ole vielä maalissa. Tutut ihmiset valmennusportaassa ja pelaajistossa helpotti myös päätöksen tekoa, Nurkkala tuumaa.

-Tulevalla kaudella pystymme varmasti kehittämään taas peliämme ja samalla monella meidän nuorella pelaajallamme on mahdollisuus ottaa isoja kehitysaskelia. Pelien taso nousee viime kaudesta selkeästi, ja joka viikonloppu tulemme kyllä saamaan kovia pelejä.

Nuoren joukkueen kapteenistoon kuuluva Nurkkala viihtyy parhaiten hyökkääjän paikalla. Mies onnistui viime kaudella Kolmosessa yhdeksän kertaa maalinteossa ja tämän kauden harjoituspeleissäkin mies on onnistunut maalinteossa jo neljästi.

-Tämä harjoituskausi on ollut henkilökohtaisesti yksi ehjimmistä vuosiin. Pienet sairastelut ja loukkaantumiset häiritsivät yhdessä välissä hieman, mutta kokonaisuudessa harjoituskausi on ollut onnistunut. Uskon, että se on vienyt omaa peliä taas napsun verran eteenpäin, Nurkkala pohtii.

-Joukkueen osalta on saatu nyt muutama kuukausi harjoiteltua laadukkaasti. Olemme saaneet pelattua myös monta harjoituspeliä ja päästy vähän mittamaan omaa tasoa niissä, mutta kyllä tässä alkaa olemaan aika odottavaiset fiilikset sarjakauden alkuun.

Sunnuntaina Haka pelaa kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa Kotkassa PeKaa vastaan. Ottelu on Suomen Cupin kuudennetta kierrosta. PeKa pelaa Kakkosta A-lohkossa. Tuore sopimuspelaaja Nurkkala tietää, että PeKa hävisi viime viikolla harjoitusottelussa KTP:lle 3–0, mutta muuten vastustajasta ei ole paljoa tietoa.

-Odottavaisin mielin kyllä lähdetään kohti Kotkaa. Hirveästi en PeKasta tiedä, mutta vanhoilta pelikavereilta jotain kuulin aiemmasta ja onneksi valmennuksella on ilmeisesti jotain tietoa PeKan tämän kauden tilanteesta. Ehkä sieltä saadaan otettua jotain talteen ennen sunnuntain peliä.Ja kyllähän meillä tavoitteena on tietysti seuraavalle kierrokselle pääsy, Nurkkala sanoo.


Hakan sopimustilanne kaudelle 2022:

Paavo Jarva, Lassi Rahikainen, Tatu Mäki, Joona Heiskanen, Tiitus Erola, Joona Mikkonen, José Ferreira, Santtu Junttila, Jasper Pikkuhookana, Niko Kivijärvi, Damer Elkib, Philip Aremu, Ismat Heydari, Kenedy Santos, Tuomas Nurkkala

Valmentajat:

Luis Figueiredo, Timo Heikkinen, Karri Hentilä

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi