Yves Samnda jatkaa – Cup-tie tyssäsi lyhyeen
Julkaistu: 13.04.2022 12.38

Kajaanin Hakan viikko alkaa kaksijakoisissa tunnelmissa. Hyvänä uutisena Yves Samndan jatksopimuksen varmistuminen ja huonona Hakan Cup-tien tyssääminen heti ensimmäisessä ottelussa.

Sopimuksen myötä toisen kauden Hakassa aloittava Samnda on pelannut aiemmin muun muassa Kamerunissa ja Albaniassa. 26-vuotias keskikenttäpelaaja muutti Kajaaniin vuonna 2020 pelaamaan AC Kajaanin riveihin. AC Kajaanin tarun loputtua kamerunilainen jäi kuitenkin vielä Kajaaniin ja tuli pelaamaan Hakan paitaan. Samnda on viihtynyt Kajaanissa hyvin.

-Kajaani on ollut hyvä kaupunki minulle ja Haka on kuin perhe minulle. Lisäksi teimme viime vuonna hyvää työtä ja nousimme, joten pelaan mielelläni vielä Kajaanissa, Samnda toteaa.

Toisen kauden Hakassa aloittava Yves Samnda oli viime vuonna Hakan keskikentän johtavia pelaajia. Kamerunilainen oli yhtä vaille kaikissa peleissä Hakan avauskokoonpanossa. Mies onnistui myös maalinteossa kolme kertaa. Samnda kuitenkin tietää, että uusi sarjaporras tuo uusia haasteita.

-Tämä tulee olemaan paljon haastavampi kausi kuin edellinen, sillä sarjataso vaihtui. Silti taistelemme joukkueena, jotta pysymme Kakkosessa. Joukkueet, joita vastaan pelaamme omaavat jo paljon kokemusta Kakkosesta ja me olemme nuori joukkue. Katsotaan silti mitä kausi tuo tullessaan, mutta olemme valmiit yllättämään, Samnda sanoo.

Haka kävi menneenä sunnuntaina pelaamassa kauden ensimmäisen virallisen ottelun Kotkan Peli-Karhuja vastaan. Arto Tolsa Areenalla käyty Suomen Cupin ottelu päättyi kotkalaisten 4–3 voittoon.

Haka oli ottelun ensimmäisellä jaksolla hieman vaikeuksissa ja puoliajalle siirryttiin PeKan 2–0 johdossa. Toisella jaksolla kajaanilaiset sai pelistä paremmin kiinni ja onnistuivatkin maalinteossa kolme kertaa, joista yksi merkattiin vastustajan omaksi maaliksi ja kaksi Kenedy Santokselle. PeKa oli kuitenkin maalipaikoissaan todella tehokas ja neljän tehdyn maalin myötä vei ottelun 4–3 Hakan kiristä huolimatta. Tulevaisuudessa valmentajaurasta haaveileva Samnda analysoi peliä pettyneenä.

-Teimme pelistä itsellemme vaikean. Meidän olisi pitänyt pystyä parempaan, mutta teimme paljon virheitä pelin aikana. Tilastojen mukaan meillä oli heitä enemmän pallon hallintaa ja laukauksia maalia kohti, mutta jalkapallo on välillä tämmöistä. Tuosta pelistä pitää ottaa opikseen ja nyt on vain jatkettava kovaa työn tekoa, jotta olemme valmiit kauden alkuun, Samnda päättää.