Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - Hercules  0 - 3

Liikuntapuisto TN

​Hakalle 0–3-tappio JS Herculesta vastaan

Haka pelasi sunnuntai-iltana kauden kahdeksannentoista ottelunsa. Tällä kertaa kajaanilaisille ei jäänyt ottelusta pisteitä käteen, sillä JS Hercules oli tyly vieras voittamalla ottelun lukemin 0–3 (0–1). Haka jatkaa silti sarjataulukossa yhdeksännellä sijalla seitsemällätoista pisteellä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä jaksolla puolittaisia paikkoja. Pitkään myös näytti, että puoliajalle mennään maalittomassa tasatilanteessa. Hercules-keskikenttä Kaapo Lepojärvi onnistui kuitenkin 44. minuutilla puskemaan pilkun tuntumasta pallon komeasti yläriman kautta ohi Hakan maalia vartioineen David Romanan. Tilannetta edelsi pari hieman kyseenalaista pallonriistoa, missä ensin Jules Samndalta ja sen jälkeen Miguel Melolta vietiin peliväline rikkeeltä haiskahtaneissa tilanteissa.

Toiselle jaksolle Haka tuli hyvällä ilmeellä. Varsinkin puoliajalla kentälle vaihdettu Tiitus Erola aiheutti nopeudellaan Herculeksen puolustukselle harmaita hiuksia. 48. minuutilla Haka sai myös loistavan mahdollisuuden tasoittaa ottelu. Erolaa jouduttiin rikkomaan rangaistusalueen sisällä, josta seurasi Hakalle rangaistuspotku. Rangaistuspotkupisteelle asteli Hakan kapteeni Tuomas Nurkkala, mutta hänen yrityksensä kolahti Hercules maalin tolppaan. Muutama minuutti tästä ja Hakan hyvä jakson alku sai kovan kolauksen, kun Herculeksen Vertti Korkala lisäsi maalin edustalta oululaisten johdon lukemiin 2–0.

Hakan ilta synkkeni entisestään ottelun 73.minuutilla Herculeksen vapaapotkun myötä. Muurissa ollut Hakan keskikenttämies Miguel Melo nosti kätensä kasvojensa suojaksi laukauksen tullessa häntä kohti. Ottelun päätuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin nostaa tilanteessa Melolle toinen keltainen kortti sekä tuomita Herculekselle rangaistuspotku. Tilanteesta seurannut rangaistuspotku kuitenkin ammuttiin ohi Hakan maalin. Haka onnistui vielä lopussa alivoimallakin luomaan muutaman paikan Herculeksen maalille. Kun kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa, kävi Hercules vielä Aki Peltokorven toimesta 92. peliminuutilla viimeistelemässä loppulukemiksi 3–0. Maali aiheutti Herculeksen joukkueessa riehakkaat juhlat, sillä Peltokorpi on Herculeksen kakkosmaalivahti. Hercules oli pakotettu vaihtamaan Peltokorpi kentälle loppuhetkiksi loukkaantumisen takia.

Hakan paidassa 90 minuuttia pelannut Jules Samnda oli pettynyt ottelun lopputulokseen.

-Hercules on kokenut joukkue ja korkealla sarjataulukossa, mutta siitä huolimatta ottelu oli kaksijakoinen. Hercules hallitsi ensimmäistä jaksoa ja onnistuikin maalinteossa. Me taas nostimme tasoamme toisella jaksolle. Onnistuimme saamaan ensimmäisillä minuuteilla rangaistuspotkunkin, muttei sitä valitettavasti onnistuttu hyödyntämään. Kaveri teki vielä kaksi maalia ja me ei yrityksistä huolimatta päästy takaisin peliin. Opimme tästä tappiosta ja nyt valmistaudumme otteluun OTP:ta vastaan, Samnda kertoo.

Hakalla tosiaan on ensi viikonloppuna tulossa yksi kauden tärkeimmistä otteluista, kun vastaan asettuu OTP. Molemmat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla olevista joukkueista hamuavat lisäpisteitä, jotta ero putoamisviivaan kasvaisi.

-Ensi viikonloppuna Oulussa meillä on erittäin tärkeä ottelu. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä säilymistaistoon. Molemmilla joukkueilla on vahvuutensa ja uskon, että se tulee olemaan tasainen peli. Meillä on mahdollisuus voittaa. Se vaatii vain enemmän keskittymistä ja päättäväisyyttä. Aiomme tehdä kaikkemme tulevan viikon aikana harjoituksissa saadaksemme Oulusta kolme pistettä, Samnda sanoo.

Tilastot

0 - 3

Hercules
(0-1)
44'MaaliLepojärvi Kaapo
54'MaaliKorkala Vertti
92'MaaliPeltokorpi Aki