Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - OLS  0 - 4

Liikuntapuisto TN

​Hakalle selvä 0–4 tappio AC Oulu/OLS:aa vastaan

AC Oulu/OLS oli hyvin tyly vieras, kun oululaiset kävivät hakemassa Hakalta 0–4 (0–1) vierasvoiton. Vieraiden sankari oli kolme maalia iskenyt Samu Alanko. Tappio oli Hakalle kauden toinen ja joukkue pysyi yhä seitsemässä pisteessä.

Haka aloitti ottelun pirteästi ja sai luotua painetta AC Oulu/OLS:n päätyyn. Todella vaarallisia maalintekopaikkoja ei kajaanilaiset kuitenkaan onnistuneet luomaan. Ottelun 15. minuutilla AC Oulu/OLS:n Leevi Pekkala pääsi rynnistämään oikeaa laitaa pitkin. Pekkala päätti kuljetuksensa kaventaen keskeen ja viimeistellen pallon 16-rajan tuntumasta hienosti vasemmalla jalalla maaliin. AC Oulu/OLS pääsi ensimmäiseen jakson 23. minuutilla vielä yhteen hyvään maalintekopaikkaan, kun vierasjoukkue iski nopeasti vastaan Hakan kulmapotkun jälkeen. Vieraiden vastahyökkäys päättyi Leevi Pekkalan laukaukseen, jonka Hakan maalivahti Kalle Kemppainen kuitenkin torjui. Muita hyviä maalintekopaikkoja ensimmäisellä jaksolla ei enää nähty.

Haka ei pystynyt toisellakaan jaksolla luomaan huippuvaarallisia maalipaikkoja. Vierasjoukkue taas onnistui muutamaan otteeseen ja etenkin Samu Alanko oli toisella jaksolla hyvällä viimeistelypäällä. Mies onnistui ensimmäistä kertaa ottelun 50. minuutilla ampumalla pallon vasemmalla jalalla maaliin lyhyen kulmapotkun seurauksena. Toisen maalinsa mies ampui rangaistuspotkusta ottelun 67. minuutilla. Alanko viimeisteli hattutemppunsa ja ottelun 0–4 loppulukemat 79. minuutilla Hakan oman pään pallon menetyksestä seuranneen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Pienen loukkaantumisen jälkeen Hakan kokoonpanoon palannut Joao Varela oli iloinen, että pääsi takaisin pelaamaan. Kotijoukkueesta palkittu Varela oli luonnollisesti pettynyt ottelun lopputulokseen.

-Loukkaantumisen jälkeen tuntui tietysti todella hyvältä, että pääsi taas koskemaan palloon pelissä sekä auttamaan joukkuetta voittojen saavuttamisessa, Varela sanoo.

- Pelasimme mielestäni ensimmäisellä jaksolla hyvin päästettyyn maaliin asti. Onnistuimme pitämään hyvin palloa. Maalin jälkeen joukkue tunsi olon pettyneeksi, sillä emme ansainneet tappioasemaa. Toisella jaksolla yritimme reagoida tappioasemaan, mutta heidän toisen maalinsa jälkeen meidän mentaliteettimme laski ja menetimme ehkä täyden keskittymisen peliin.

Tilastot

0 - 4

OLS
(0-1)
15'MaaliPekkala Leevi