Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

GBK - Haka KajHa   2 - 2

Keskuskenttä TN

​Kokkolasta 2–2 tasatulos

Haka kävi sunnuntaina Kokkolan Keskuskentällä GBK:n vieraana. Ottelu päättyi 2–2 (1–1) tasapeliin. Näin ollen kajaanilaiset ovat neljän pelin jälkeen edelleen tappioitta. Hakan maaleista vastasivat Tuomas Nurkkala ja Kenedy Santos.

Ottelu alkoi Hakan kannalta vaikeasti, sillä GBK siirtyi 1–0-johtoon 9. minuutilla Felipe Zucan vapaapotkumaalilla. Viisi minuuttia myöhemmin Hakan Henrique Quadrosia rikottiin rangaistusalueella. Tästä seurannutta rangaistuspotkua asettui ampumaan Tuomas Nurkkala, jonka viimeistely upposi varmasti maalin oikeaan alanurkkaan. GBK onnistui luomaan vielä ensimmäisellä jaksolla muutaman maalintekopaikan, mutta ylärimaa lähemmäksi kokkolalaiset eivät päässeet.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli muutamia huippupaikkoja. Hakalta Kenedy Santos ja Joao Varela pääsivät kokeilemaan maalintekoa hyvistä paikoista, mutta kotijoukkueen maalivahti Riku Leo Lun Koka vei näistä tilanteista pitemmän korren hyvillä torjunnoillaan. GBK:lle siunautui myös useita hyviä paikkoja, mutta kotijoukkueen viimeistely yritykset viuhuivat ohi maalin tai jäivät Hakan maalilla hyvän ottelun pelanneen Kalle Kemppaisen näppeihin.

Ottelun 81. minuutilla GBK kuitenkin onnistui maalinteossa, kun Felipe Zuca iski ottelun toisen osumansa maalinedustalta. Haka ei antanut kotijoukkueen juhlien kestää kauan, sillä heti seuraavalla minuutilla Joona Mikkosen pystysyöttö linjan taakse vapautti Kenedy Santoksen maalintekoon. Santos viimeisteli läpiajosta varmasti ottelun lopputulokseksi 2–2.

Haka sai ottelussa taas jobinpostia ja lisää poissaolouutisia, kun laituri Eduardo Barros loukkasi jalkansa ja joutui jättämään kentän ottelun 26. minuutilla. Barroksen tilalle kentälle vaihdetulla ja maalintilinsä avanneelle Kenedy Santokselle jäi pelistä kaksijakoiset tunnelmat.

-Olen iloinen, että sain tehtyä ensimmäisen maalini tällä kaudella. Se maali auttoi meitä myös saamaan pelistä yhden pisteen. Olisimme halunneet kuitenkin pelistä kolme pistettä. Nyt ei auta muuta kuin aloittaa valmistautuminen kotipeliin JJK:ta vastaan. Siitä tulee jälleen hyvä koitos meille, Santos kertoo.

Hakan kokoonpano: Kemppainen, Mikkonen, Heiskanen (Elkib 90 min), Mäki, Ferreira, Quadros, Kivijärvi N, Kivijärvi J (Samnda 45 min), Barros (Santos 26 min), Varela, Nurkkala (Heydari 82 min)

Vaihdossa: Rahikainen, Erola, Soares

Tilastot
GBK

2 - 2

(1-1)
10'MaaliFelix Ferreira Felipe
15'MaaliNurkkala Tuomas
81'MaaliFelix Ferreira Felipe
82'MaaliSantos Kenedy