P15 (2009), P15 Ykkönen

Haka KajHa - FC SCJ  6 - 0

Kajaani, Liikuntapuisto TN

KajHan P15 joukkueelle 3 pistettä lauantaina

Kajaanin Hakan P15 joukkue jatkoi tiukkaa otteluputkeaan lauantaina Liikuntapuistossa. Torstaina oli edellinen peli, josta KePS vei Lappiin pisteet. Tänään lähdettiin sillä ajatuksella, että yhtään pistettä ei Lappiin enää anneta, kun FC SantaClausJuniorit tuli Hakan vieraaksi. Haka on pelannut FC SCJ:ta vastaan viime vuosina tiukkoja pelejä, joten tätä peliä oli odotettu vesikielellä. Päivä ei saanut parasta starttia, kun valmentajan whatsappiin alkoi sadella viestejä, että Sotkamon pelaajia oli sairaana. Ei muuta kuin puhelin käteen ja soittoja seuran P14 pelaajille, että tunnin päästä Liikuntapuistoon. On hienoa, että pojat lähtevät pikakomennuksellakin pelille. Tässäkin pelissä 10-11-synt oli mukana viisi pelaajaa (Eetu, Jesse, Urho, Konsta ja Aate)

Pelin alku oli joukkueelta vähän hermostunut ja syöttöjen laadussa oli sanomista. 12 minuutilla sitten kuitenkin tuli helpotusta, kun Elias Nikkarinen siirsi Hakan 1-0 johtoon. Tämän maalin jälkeen Hakan peli vapautui ja itseluottamusta tuli peliin lisää. Tilanteita alkoi vyöryä kohti SCJ:n maalia. 20 minuutilla Elias onnistui toistamiseen. Tämän jälkeen tehtiin muutamia vaihtoja, jossa normaalisti laitapakin paikkaa pelaava Ilkka Fordell siirtyi ylemmäksi hyökkäykseen. Ile kiitti tästä tehtävästä ja onnistui pari kertaa maalin teossa komeasti. Tauolle mentiin siis Hakan 4-0 johdossa. Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin eka jakso jäi. Haka sai tilanteita koko ajan Santan päähän. Ottelun laukaukset maalia kohti menivät muuten 22-4 Hakalle. Maalejakin toisella jaksolla saatiin, kun joukkueen uusi kuusamolaisvahvistus Justus Patosalmi onnistui kahdesti. Paikkoja olisi ollut tehdä enemmänkin, mutta lisämaalit jäävät sitten seuraaviin otteluihin. Pelin lopputulos 6-0 ja 3 pistettä Hakalle.

Valmentajan kommentit: KePS pelin jälkeen jäi paljon hampaankoloon, sillä siinä pelissä oli paljon hyvää, mutta tulosta ei tullut. Nyt haluttiin tosissaan ottaa ne 3 pistettä kotiin. Peli menee koko ajan parempaan suuntaan. Meillä on ollut monesti liian kiire ja kova hinku pelata vain ylöspäin. Nyt tämän viikon peleissä olemme saaneet tehtyä jo paljon pidempiä syöttöketjuja ja pallonhallintajaksoja. Sitä kautta taas parempia ja parempia murtautumisen ja viimeistelyn paikkoja. Nyt kun sais vielä tuon sairastelukierteen poikki, niin on hyvä jatkaa kohti kevään seuraavia pelejä.