​P14 kevätkierros päätökseen
P14 (2010-2011)Julkaistu: 01.07.2024 21.11

KajHan P14 pelasi lauantaina kevätkierroksen viimeisen ottelunsa Lehtikankaalla Herculesta vastaan. Kuten muuallakin Kainuussa, niin ottelun alku sai myrskyisän startin, kun kunnon ukkosmyräkkä viivästytti ottelun alkua. Onneksi peli saatiin kuitenkin myrskyn jälkeen pelattua varsin hyvässä säässä.

Vaikka ulkona olikin myrsky riehunut, niin Hakan porukka ei valitettavasti riehunut kentällä. Liike oli joukkueella hidasta, ja oltiin kuin kantapäillä. Tilanteisiin reagointi ei ollut parasta mahdollista. Hercules olikin avausjaksolla selvästi parempi joukkue ja tekikin 11 minuutilla ottelun avausmaalin. 32 minuutilla Hercules sai toisen maalin rankkarista, kun Hakan puolustus rikkoi Hercules pelaajaa boksissa. Tauolle mentiin siis 0-2 lukemissa.

Toisella jaksolla Hakan peli olikin sitten paljon parempaa ja joukkue sai tehtyä tilanteita Hercules päätyyn. Heti puoliajan alkuun Haka sai hyvän tilanteen kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Hercules puolustaja sai pelastettua pallon maaliviivalta. Myös Huuhkajaturnauksessa viikon ollut Jesse Saarenpää jaksoi tässäkin ottelussa painaa hommia ja pääsi toisella jaksolla muutamiin hyviin maalipaikkoihin. Kerran Jesse pääsikin nokikkain Hercules maalivahdin kanssa, mutta tolppaa lähemmäksi palloa ei saatu. Hakan painostuksen aikana Hercules sai kerran laadukkaan vastahyökkäyksen, josta joukkue onnistui tekemään 0-3 lukemat. Tämä jäi myös lopulta ottelun lopputulokseksi.

P14 joukkueen osalta tämä siis oli kevätkierroksen viimeinen peli Ykkösessä. Saldona seitsemästä pelistä 1 voitto ja 6 tappiota. Oikeastaan ainut ehjä matsi oli voittoisa OLS peli. Kaikissa muissa peleissä oli hyviä hetkiä, mutta peli ei pysynyt millään kasassa koko matsia ja näin monesti saaliina tiukkoja tappioita. Peli on joukkueelta kuitenkin kehittynyt koko ajan oikeaan suuntaan ja yksilöt menneet eteenpäin.

Valmentajan kommentit: Oli kyllä vaisu eka jakso, mutta onneksi peli parani koko ajan ottelun edetessä. Tämä peli, kuten oikeastaan kaikki pelit tässä sarjassa on tällä joukkueella voitettavissa, jos vain pojat pelaavat ja keskittyvät koko 80 minuuttia. Lisäksi virheet ja epäonnistumiset eivät saa painaa päätä alas, vaan töitä on tehtävä entistä kovemmin ja tsemppattava omaa joukkue kaveria. Tietyt puolustuspelin asiat ja hyökkäyspelin asiat, kun laitetaan kuntoon syyskierroksella, niin pommin varmasti alkaa joukkueelle myös pisteitä tulemaan sarjassa.