​Hakan P14 joukkueella kiihkeä vääntö Oulussa
P14 (2010-2011)Julkaistu: 20.08.2024 13.12

Kajaanin Hakan P14 joukkue lähti sunnuntaina jatkamaan voittoputkeaan Ouluun Pateniemeen, jossa vastaan tuli Herculeksen joukkue. Kevät kierroksella joukkueet kohtasivat Kajaanissa, jossa silloin myrsky siirsi pelin alkua ja peli päättyi Herculeksen 3-0 voittoon. Lievää myrskyä oli nytkin pelissä vaikka sää olikin aurinkoinen. Haka joutui lähtemään otteluun 11 pelaajan voimin, kun sairastelut ovat vieneet 8 pelaajaa petipotilaaksi. Isoa vaihtorulettia ei siis voinut pitää.

Ottelu lähti Hakan kannalta hermostuneesti liikkeelle. Viime peleissä joukkue on pystynyt hyvin pitämään palloa ja juoksuttamaan vastustajaa, mutta tällä kertaa pallonhallintaa ei ottelun alussa nähty. Kaiken lisäksi Hercules onnistui maalinteossa heti 6 minuutilla hienon rakentelun ja murtautumisen jälkeen, joten startti oli Hakalle vaikea. Kuitenkin ottelun edetessä Haka paransi otteitaan ja pystyi pitämään palloa vähän paremmin, mutta edelleenkin pidemmät pallonhallinta jaksot olivat pois. Ensimmäisen puoliajan lopulla Haka sai tärkeä onnistumisen, kun Urho Moilanen tuli vahvasti laidan kautta läpi ja syötti Vili Karjalaisen maalin eteen tyhjiin. Vili pommitti pallon lähietäisyydeltä varmasti maaliin. Ensimmäinen jakso päättyi 1-1.

Toinen puoliaika lähti Hakalta vahvasti liikkeelle ja peli parani entisestään. Voidaan sanoa, että toisen jakson ensimmäisellä 20 minuutilla Hakalla oli hyvät mahdollisuudet siirtyä johtoon ja niitata peli, mutta hyvistäkään paikoista ei saatu sisään. Haka sai monta kulmapotkuakin, joista yhdestä Aate-Petteri Moilanen yritti komeaa saksipotkumaalia. Mitä pidemmälle toinen jakso sitten eteni, niin bensa alkoi loppua kapealla ringillä pelanneelta Hakalta. Puolet pelaajista oli lisäksi pelannut edellisenä päivänä joko P15 tai P13 pelissä, joten väsymys alkoi paistaa joukkueesta. 10 minuuttia kun oli ottelua jäljellä Hercules sai hyvän hyökkäyksen ja Hakan puolustus rikkoi Herculeksen pelaajaa rankkarialueen rajalla. Vaparista Herculeksen pelaaja pisti pallon komeasti takaylänurkkaan ja näin kotijoukkue 2-1 johtoon. Haka yritti vielä saada loppukiriä aikaiseksi, mutta ratkaisut olivat väsyneitä ja kovin vaarallisia tilanteita joukkue ei saanut loppukirissä luotua. Tuomari kun vihelsi pilliin, niin väsyneiden pelaajien reaktiot olivat sitten vääriä ja pelaajien välillä tuli turhaa suukopua. Tämän seurauksena korttejakin jaettiin ja puhutteluita kopissa käyttäytymisestä pelin jälkeen pidettiin. Tiukasta pelistä siis 2-1 voitto Herculekselle ja pisteet siis jäivät Ouluun.

Valmentajan kommentit: Jotenkin tuskainen oli ensimmäinen puoliaika. Ollaan pelattu varsin hyvin syyskierroksen pari eka peliä ja viikolla treeneissä hyvä pelaaminen jatkui. Nyt sitten ratkaisut oli hätäisiä ja hirveä kiire koko ajan. Onneksi toisella jaksolla peli parani ja puoliajan alkuun meillä olisi pitänyt ottelu ratkoa. Harmittaa kyllä, pisteet oli tänään otettavissa. Osalla pelaajalla oli kova kuorma tänä viikonloppuna ja se näkyi ottelun lopussa. Harmittaa myös lopun typerät huutelut, mutta nämä asiat on nyt käsitelty pelaajien sekä vanhempien kanssa. Me taustat sekä pelaajat pahoittelevat tapahtunutta, virheistä opitaan ja työnteko jatkuu.