​Siipirikkoiselle P14 joukkueelle ei pisteitä viikonlopun vieraskiertueelta
P14 (2010-2011)Julkaistu: 10.09.2024 09.12

Hakan P14 joukkueen pelit syyskauden pelit jatkuivat viikonloppuna kahden pelin vieraskiertueella Oulussa ja Rovaniemellä. Torstaina alkoi jo joukkueelle tulla huonoja uutisia, kun viestejä alkoi tulla puhelimiin pelaajien sairastumisista. Esimerkiksi viime viikolla Alueleirillä ollut kolmikko Eetu, Konsta ja Jesse tipahtivat kaikki pois kokoonpanosta. Lisäksi muiden menojen takia reissuun eivät päässeet Lenni ja Leevi T. Lisäksi pari muutakin pelaajaa oli ollut viikolla kipeänä, mutta onneksi he tervehtyivät siihen kuntoon, että pääsivät reissuun. Vaikeasta lähtökohdasta huolimatta joukkue lähti hymyssä suin kohti viikonlopun pelejä.

Lauantaina Heinäpäässä Haka kohtasi OLS 2, joka on pelannut syyskierroksen P14 Ykkösessä vahvasti. Tiedossa oli, että tiiviisti pitää puolustaa, jos pisteitä tästä pelistä halutaan. Peli sitten menikin oikeastaan käsikirjoituksen mukaan eli OLS painosti kovasti ja piti ottelussa palloa enemmän. Haka puolusti koko pelin hyvin ja pyrki iskemään vastaan. Eka jakson puolessa välin Haka sai parhaiten koko ottelun aikana rakenneltua hyökkäystä. OLS rikkoi Hakan Aate-Petteri Moilasta. Vaparia meni antamaan normaalisti maalivahtina pelaava, mutta tässä pelissä topparina ollut Panu Komulainen. Panu toimitti pallon maalille, josta irtopallo ja siinä terävänä ensimmäisenä Eemeli Posio, joka viimeisteli hienosti Hakan 1-0 johtoon. OLSin tiukasta painostuksesta huolimatta tauolle mentiin Hakan johdossa. Toinen puoliaika noudatteli aikalailla samaa kaavaa. OLS loi tilanteita, mutta Hakan puolustus kesti ja Matias Lihr pelasi maalilla huippupeliä. 10 minuuttia ennen loppua tuli sitten Hakalle musta minuutti. Ensin OLS pelaajaa rikottiin rankkarialueella. OLSin pelaajan rankkarille ei sitten Masakaan mahtanut mitään, vaikka hyvin mukana olikin. Seuraavasta aloituksesta Hakan pelaajat taisivat vielä manailla päästettyä maalia ja noin 15 sekuntia ja peli jo 2-1 OLSille. Tästä ei Haka enää toipunut ja pisteet kotijoukkue OLS:lle 2-1 lukemin.

OLS pelin jälkeen Hakan joukkueen matka jatkui kohti Rovaniemeä, jossa joukkue majoittui Santasportin Urheiluopistolla. Hyvien yöunien jälkeen tavoitteena oli, että ilman pisteitä ei tältä vierasreissulta kotiin tulla, kun sunnuntaina vastaan tuli RoPS 11 Saarenkylän kentällä. Yhden lisäyksen joukkue sai tähän peliin verrattuna lauantaiseen, kun Niklas Kivijärvi tuli auttamaan joukkuetta Kuusamosta. Haka aloitti ottelun todella terävästi. Peliä oli mennyt vain 5 minuttia, kun Eemeli Posio laittoi Urho Moilasen läpi ja Urho pisti pallon RoPS maalivahdin puikoista sisään. Tämän jälkeen Hakalle tuli taas huonoja uutisia. Ensin Aate-Petteri Moilanen loukkaantui keskityspallo tilanteessa ja hänellä jäi ottelu siihen. Tästä hetki ja RoPS tasoitti pelin 1-1. Peli jatkui tämän jälkeen lievällä RoPS hallinnalla, mutta Haka pystyi ajoittain iskemään hyvin vastaan. 27 minuutilla vahvan prässipelin ansioista Tuukka Helppi sai pallon ja antoi vasurin laulaa siihen malliin, että Haka meni 2-1 johtoon. Valitettavasti Hakan huonot uutiset eivät päättyneet tähän. Heti Hakan maalin jälkeen RoPS onnistui tasoittamaan. Haka sai kuitenkin vielä puoliajan loppuun hyvän tilanteen Vili Karjalaiselle. Tilanteessa RoPS maalivahti joutui rikkomaan Viliä sen verran kovaa, että Vilin jalka ei kestänyt enää pelaamista ja hänenkin peli loppui siihen. Tilanteesta syntyneen vaparin Urho laukoi hiuksen hienosti ohi yläkulman. Tauolle 2-2 lukemissa.

Jotta ei olisi mennyt liian helpoksi, niin heti toisen puoliajan alkuun Hakalta loukkaantui vielä Konsta Kinnunen ja näin viimeinen vaihtomies eli maalivahti Matias Lihr pääsi kentälle pelaamaan ensimmäistä kertaa kärkimiehinä. Toinen puoliaika mentiin vahvasti RoPSin hallinnassa ja väsynyt Hakan joukkue ei pystynyt enää vastaamaan ottelun tempoon. Toinen puoliaika RoPSille 3-0 ja peli kokonaisuudessaan 5-2. Hakan maalilla Panu Komulainen pelasi erittäin hyvän ottelun ja sai kyllä toisella jaksolla esittää monta huippu torjuntaa. Näin siis lopulta siipirikkoinen Hakan joukkue ei saanut kerättyä lisää pisteitä pistesarakkeeseensa tältä vieraskiertueelta.

Valmentajan kommentit: Olipa kaksi kovaa ja vaikeaa peliä meille. Viikon aikana kyllä paljon huonoa tuuria sairastumisten takia ja sitten peleissä vielä loukkaantumisia. OLSilla oli lauantaina sama tilanne, että heillä oli paljon sairastumisia, mutta he olivat paikanneet poisjääntejä PSL pelaajilla. OLS oli lauantaina todella vahva, mutta hyvin taisteli meidän puolustuksemmekin. Masalta maalissa loistava matsi. Tietysti se sitten harmittaa, kun 70 minuuttia taistellaan ja viimeisellä kympillä menetetään pisteet. Sunnuntaina meillä meni pakka pelin aikana ihan sekaisin, kun pelaajia alkoi tippumaan lisää. Puolustuslinja meni ihan uusiksi, kuten myös osittain hyökkäys. Kyllähän se vaikutti peliin, kun pelaajat joutuivat itselleen vähän vieraalle pelipaikalle. Lisäksi tutut pelin moottorit puuttuivat, kun heidän piti jäädä Kajaaniin. Positiivisen kautta, kun mietitään, niin uskon että monet pelaajat oppivat tällä reissulla paljon uutta. Peliaikaa tuli ihan eri tavalla ja peliä joutui katsomaan uudella tavalla, kun ei ollutkaan se tuttu pelipaikka. Näiden kokemusten myötä uskon, että meidän porukka pelaa vahvat kolme viimeistä syyskierroksen peliä.