Rollon Pojat edustuksen vieraaksi tulevana lauantaina
Julkaistu: 17.08.2021 14.30

Rollon Pojat edustuksen vieraaksi tulevana lauantaina

Edustusjoukkue on päässyt tällä viikolla vihdoin harjoittelemaan suurempana ryhmänä. Harjoitustapahtumiin on päässyt osallistumaan toistakymmentä pelaajaa, ja joukkue on vahvistunut haasteellisena aikana sekä määrällisesti, että laadullisesti. Haasteet on käännetty vahvuuksiksi ja tulevaan otteluun on valmistauduttu monipuolisesti.

Valmennustiimiin päävalmentajan ja fysiikkavalmentajan tueksi on liittynyt kesäkuukausien jälkeen portugalilainen Tiago Correia, joka vastaa joukkueen videovalmennuksesta. Correia on vaihto-opiskelijana portugalilaisesta yliopistosta, jossa hän opiskelee urheilualalla. Hän työskentelee edustusjoukkueen ja alle 12-vuotiaiden valmennuksessa ja toimii Hakan päävalmentajan ja nuorisopäällikön ohjauksessa.

Joukkueen tuoreimmat jäsenet, Kenedy Santos ja Ricardo Cardoso ovat pelanneet samaan aikaan sekä Belenenses-SAD:n U23- että B- joukkueessa viime kaudella. Santos on 20-vuotias hyökkääjä ja kotoisin Kap Verdestä.

19-vuotias Cardoso on portugalilainen laitahyökkääjä, joka on nuoresta asti pelannut ja harjoitellut useissa nimekkäissä seuroissa, mm. Benfica, Sporting ja Fc Porto. Peliaikaa on kertynyt myös CD Tondelan ja Belenensesin junnujoukkueissa ja sen jälkeen Kenedyn kanssa samoissa B-SADin joukkueissa. Cardoso osallistui myös em. seuran edustusjoukkueen harjoituksiin, joten nuorella urheilijalla on paljon kokemusta.

Valkeakosken Hakan kasvatti Santtu Junttila täydentää kolmantena tulokkaana joukkueen vahvuutta. Hän opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi ja Kajaanin Haka on mahdollistanut urheilu-uran jatkamisen, vaikka opinnot vievätkin kauemmas synnyinseuduilta.

Mitä vastassa viikonloppuna?

Rollon Poikien voittoputki on tällä hetkellä kolmen ottelun mittainen ja nostanut joukkueen syksyn kuumimmaksi puheenaiheeksi. Joukkue on tällä hetkellä ainoa, joka on pystynyt alkusarjassa kaatamaan OPSn ja se on varmasti tuonut tahtoa ja uskoa nousta sarjataulukossa yhä ylemmäksi.

KajHan päävalmentaja Luis Figueiredo kertoo, että joukkue on enemmän kuin valmis ja odotukset ottelusta ovat korkealla. RoPo is a strong and good team, and it’s going to be a good match. We are prepared and ready.

Myös pelaajilla on sanansa sanottavana:

Uudet pelaajat ovat päässeet joukkueeseen hyvin sisään siihen nähden, kuinka haasteellinen tilanne joukkueella oli juuri silloin, kun he aloittivat harjoittelun. Altistumisketjun takia ollut taukoa siitä, että koko joukkue on päässyt harjoittelemaan yhdessä ja yhtä aikaa, mutta se on vain kasvattanut intoa päästä kentälle. Kun RoPo kaatoi OPSin, se loi joukkueelle vahvistuksen siitä, että kaikki on omissa käissä ja meidän on aivan mahdollista hoitaa tie kärkeen.

Rollon Pojat on kova vastus, eikä ottelu missään nimessä tule olemaan helppo. Jos vaan pystytään pelaamaan omilla vahvuuksilla ja ennen kaikkea omalla tasolla, niin varmasti hoidetaan pisteet kotiin. Kotikenttäetu on myös tulevassa ottelussa vahvemmin meillä, sillä liikuntapuisto on isompi kuin rovaniemeläisten oma kenttä.

Lauantain vastustaja on vahva ja kokenut joukkue. Luotan kuitenkin siihen, että hallitsemme palloa ja peliä. Uusiin pelaajiin tutustuminen on antanut koko joukkueelle uutta virtaa niin harjoitustapahtumiin kuin tulevaan peliin valmistautumiseenkin. Halutaan näyttää yleisöllä, itsellemme ja vastustajille, mihin meistä on. Tiedämme, ettei ykköspaikka ole mahdoton tai edes vaikea tavoite.