KajHa P15 päätti kevätkierroksen voittoon täpötäydellä Lehtikankaalla
P15 (2009)Julkaistu: 08.07.2024 20.59

Kajaanin Hakan P15 joukkueen kevätkierroksen viimeinen peli pelattiin sunnuntaina Lehtikankaan tekonurmella. Alun perin pelin piti olla Liikuntapuistossa, mutta se siirrettiin Lehtikankaalle MusiikkiFestivaalien takia. Joukkue ei ollut pelannut ”ahtaalla” Lehtikankaan kentällä tällä kaudella vielä peliäkään. Kevätkierroksen viimeisessä pelissä ei kummallakaan joukkueella ollut panosta, sillä KajHa oli varmistanut paikkansa Ykkösessä ja OLS Pohjoinen Kakkosessa syyskierroksella. Kokoonpanossa oli muutamia poissaoloja rippileirien ja kesälomareissujen takia, mutta P14 joukkueesta oli taas tullut pelaajia avuksi.

Itse ottelu ei saanut Hakan osalta parasta mahdollista starttia. OLS antoi rohkeasti prässiä ja Hakalla oli pieniä ongelmia pelinavaamisen kanssa. 5 minuutilla OLS sai kulmapotkun, josta he onnistuivat tekemään 0-1 lukemat. 13 minuutilla OLS onnistui jälleen hyvän prässin jälkeen tekemään jo 0-2 maalin. Onneksi Haka sai ensimmäisen jakson aikana koko ajan paremmin kiinni omasta pelistään ja 22. minuutilla Juuso Piirainen onnistui kaventamaan ottelun tilanteeksi 1-2. Vaikean ensimmäisen jakson kuitenkin kruunasi OLS Pohjoisen puoliajan lopussa saama kulmapotku. Lähes identtinen maali kuin ensimmäinen ja taukotilanne 1-3 OLS Pohjoisen johtaessa.

Tauolta Haka tuli ihan uuden pöhinän kanssa kentälle. Paikkoja alkoi tulla heti puoliajan alkuun, mutta hyvistäkin paikoista tuhlailtiin aika rankasti. Kun luodaan riittävästi paikkoja, niin onneksi saatiin myös palloja maalipuiden väliin. 48 minuutilla Elias Nikkarinen kavensi 2-3 ja pari minuuttia tästä Juuso Piirainen tykitti komeasti yläkulmaan 3-3 tasoituksen. 60 minuutilla Niklas Kivijärvi näytti isommille pelureille, että aina ei tarvitse vetää täysillä, vaan tarkka sijoitus alakulmaan ja Haka 4-3 johtoon. Hyökkäysten vyöryessä OLS Pohjoisen päätyyn Joona Heikkinen laukoi 5-3 lukemat ja vielä ottelun lopussa Jesse Saarenpään vahva prässi yllätti OLSin maalivahdin ja Jessen kautta 6-3 loppulukemat. Näin ”loppuunmyyty” Lehtikankaan pieni katsomosyvennys sai nauttia Hakan vahvasta noususta toisella puoliajalla ja kolmesta pisteestä.

Valmentajan kommentit: Meillä oli vaikeuksia ekalla jaksolla pelin avaamisessa. Lehtikankaan kenttä on kapea ja jos joukkueet osaavat prässätä hyvin, niin avaaminen on vaikeaa. Lisäksi kulmapotkujen puolustaminen oli heikkoa. Tauolla käytiin läpi juuri näitä asioita eli mihin meillä kannattaa avata peliä ja kulmapotkuissa pelaajien tehtävät piti muistutella. Toinen puoliaika olikin sitten hyvä ja oli hienoa, miten joukkue nousi tappio asemasta. Kyllähän silti noissa maalintekopaikoissa, joissa päästään tyhjiin laittamaan, niin pitää olla parempi. Kesä-heinäkuu mentiin ilman tappioita, joten tästä hyvä jatkaa kohti syyskierrosta pienen tauon jälkeen.