Nolla – Nolla = 1 piste
P15 (2009)Julkaistu: 20.08.2024 16.38

Kajaanin Hakan P15 ottelutahti jatkui tiiviinä, kun pääsi Lapin reissun jälkeen joukkue taas pelasi lauantaina Liikuntapuistossa P15 Ykköstä, nyt vastaan tuli KePS. Kevätkierroksella joukkueet pelasivat myös Liikuntapuistossa vastakkain, silloin Haka pelasi varsin hyvän ottelun, mutta koko kauden loistavaa puolustuspeliä osoittanut KePS vei pisteet Kemiin 1-2 lukemin. Tästä oli jäänyt hakalaisille hampaan koloon ja asenne oli, että tällä kertaa pisteet jäisivät kotiin. KePS on pelannut P15 Ykkösessä vahvaa kautta, kun joukkue ei hävinnyt kertaakaan kevät kierroksella ja nyt syyskierroksellakin sarakkeessa oli 1 voitto, 3 tasapeliä ja vain 1 tappio. Lähtökohdat Hakalla eivät olleet ihanteelliset, koska Rovaniemeltä 3 pisteen lisäksi tulijaisina tuli sairasteluaalto. Valmentaja Karri Hentilä oli myös pois, mutta hienoa, että P17 joukkueen valmentaja Risto Putkonen tuli auttamaan joukkuetta.

Ottelusta tuli erittäin tasainen kamppailu, jossa molemmilla joukkueilla oli jo ensimmäisellä jaksolla hyvät paikat avata maalitili. Hakalla parhaat paikat tulivat Justus Patosalmelle, jonka laukaus epäonnistui puolittaisesta läpi ajosta. Lisäksi pitkältä sairaslomalta palannut Nuutti Kyllönen pääsi kertaalleen loistavaan saumaan avaamaan Hakan maalitilin, mutta KePSin puolustus suojeli loppuun saakka omaa maaliaan. Myös KePSillä oli heti avausminuuteilla loistava paikka, mutta laukaus vitosen viivalta Hakan onneksi meni selvästi yli. Toinen jakso oli edelleen tasaista vääntöä. Viimeisellä 10 minuutilla Haka sai vahvan vaiheen päälle, jossa sillä oli ottelun parhaat paikat viedä voitto kotiin. Elias Nikkarinen pääsi parikin kertaa yrittämään loistopaikoilta, mutta tänään ei vaan uponnut. Kun Hakan maalilla Konsta Pinola pelasi myös erittäin varman pelin ja piti KePSin nollilla, niin ottelu päättyi lopulta 0-0 lukemiin ja molemmille joukkueilla tästä piste sarjataulukkoon.

Ottelun aikana nuorisojoukko oli huudellut katsomosta törkeyksiä KePSin pelaajille. Kajaanin Haka on selvitellyt tapausta, eikä hyväksy missään olosuhteissa tällaista toimintaa. Katsojat eivät siis olleet Hakan pelaajia, mutta tästäkin huolimatta tilanne todella harmittaa. Hakan P15 joukkue haluaa pyytää anteeksi KePSin pelaajilta sekä taustoilta ja pitää huolen ettei tällaista pääse enää tapahtumaan. Seuralla onkin käynnissä kampanja, jossa korostetaan kaverin kunnioittamista kentällä sekä sen ulkopuolella.

Valmentajan kommentit: Aika harvinainen 0-0 tulos minun joukkueelle, en muista että tämä joukkue olisi ikinä pelannut 0-0 tasapeliä. Tilastoja kun katsoo, niin olihan se tasainen peli. Laukaukset menivät aika tasan ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet kyllä tehdä maalit. Haka piti ottelussa palloa enemmän ja varsinkin ottelun loppu oli vahva. Viimeksi KePS vei kaikki pisteet Kemiin ja nytkin kävi pari pistettä hakemassa, niin kyllä tässä sen verran jäi edelleen hampaankoloon, että Kemistä on tavoite käydä hakemassa pisteitä takaisin Kajaaniin.