P15 joukkueen syyskierros käyntiin kotituplalla – saaliina tasuri piste
P15 (2009)Julkaistu: 06.08.2024 08.47

Kajaanin Hakan P15 joukkueen pelit jatkuivat pienen tauon jälkeen, kun P15 Ykkösen syyskierros starttasi viikonloppuna. Hakan joukkue oli tauoan aikana vähän muuttunut, kun joukkueen vahvuuteen on KaPasta siirtynyt viisi uutta pelaajaa. Onkin hienoa, että tähän koko Kainuun joukkueeseen saadaan lisää pelaajia vahvistamaan porukkaa. Uudet pelaajat tuovat joukkueen treeneihin lisää tempoa ja ennen kaikkea saadaan joukkueen sisälle pientä kilpailua. Tästä tilanteesta on siis hyvä lähteä kohti syyskierrosta. P15 Ykkönen onkin syyskierroksella hyvän tasoinen sarja, sillä P15 PSL:stä tipahtivat kevätkierroksen jälkeen FC SCJ ja Hercules, jotka liittyivät nyt sarjaan.

Haka kohtasikin avauspelissään lauantaina juuri Herculeksen. Peli pelattiin Vimpelinlaakson Urheilukentällä, jossa kyllä nurmi oli loistavassa kunnossa, mutta kova vesisade teki pelistä raskaan ja kentästä hankalan. P15 ei ole myöskään treenannut tai pelannut koko kesänä yhtään peliä luonnonnurmella, joten sekin toi vielä yhden lisäelementin peliin. Ottelu ei saanut parasta mahdollista starttia Hakan osalta, kun 13 minuutilla Hercules sai vaparin. Hienon vaparisommitelman päätteeksi Hercules pääsi laukomaan vapaasti. Konsta Pinola torjui ensimmäisen kudin hienosti, mutta kun apuja ei tullut kakkospalloon, niin Hercules siirtyi 1-0 johtoon. Tästä ei kuitenkaan mennyt kuin pari minuuttia, niin Elias Nikkarinen pääsi yksin läpi. Herculeksen alimman puolustajan ei ollut muuta tehtävissä, kuin vetää jalat alta ja tästä punainen kortti. Rikkeestä tullutta vaparia meni ampumaan Joona Kivijärvi, joka laukoi upea vaparin Herculeksen yläkulmaan. Mieleen tuli eräs toinen Kivijärvi joka laukoi lähes samanlaisen maalin Hakan Edustuksen pelissä pari vuotta sitten. Maalista virtaa saanut Haka jatkoi vahvasti ja 24 minuutilla Elias Nikkarinen pääsi puskemaan Hakan 2-1 johtoon. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle. Toinen jakso lähti Hakalta jälleen hyvin käyntiin. Joukkue sai luotua pari todella hyvää maalipaikkaa, mutta tiettyä maalintekijän härskiyttä ja itsekkyyttä jäi tilanteissa uupumaan. Palloa siirreltiin vain liikaa, eikä laitettu maaliin. Vahvan jakson jälkeen Hercules sai sitten vaparin noin 10 minuuttia ennen loppua. Jälleen erikoistilanteessa Pinola torjui ensimmäisen tilanteen, mutta kakkospallossa oli jälleen Herculeksen mies ekana ja peli 2-2. Loppupeli menikin sitten vähän Herculeksen merkeissä ja Haka saa olla tyytyväinen, että lisämaaleja ei enää omaan reppuun tullutkaan. Näin pisteet jakoon lukemin 2-2.

Kauaa ei joukkue saanut palautella, kun sunnuntaina vastaan tuli kevätkierroksen voittaja, tappioitta pelannut OLS Etelä, Liikuntapuistossa. Edellinen peli kevätkierroksella meni OLS Etelän nimiin 2-0. Silloinkin Hakalla oli tuplapelit ja jälkimmäisessä kohdattiin OLS Etelä. Toiveissa oli, että peli ei menisi kuten silloin, koska se peli meni silloin ihan OLSin tahtiin. No valittevasti tämäkin matsi lähti vähän OLSin merkeissä. Haka pyrki pelaamaan rohkeasti pallon kanssa, mutta oli alkuun ongelmissa OLSin kovan prässin kanssa. Kuitenkin puoliajan edetessä Haka pääsi paremmin ja paremmin mukaan peliin. Harmittavasti, kun Haka oli päässyt paremmin peliin kiinni, puoliajan loppuun omassa päässä sattui helppo syöttövirhe, josta OLS Etelä teki ottelun 0-1 maalin taukotilanteeksi. Haka tuli toiselle puoliajalle hyvällä ilmeellä ja ottelun paras jakso kotijoukkueelle osuikin toisen puoliajan alkuun. Muutamista hyvistä tilanteista ei vain saatu maalia. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, niin näytti että tuplapelin rasitus alkoi painamaan ja Hakan takaa-ajo samalla hiipua. Puolustus oli kuitenkin rautaa toisen jakson ja näin ottelu lopulta päättyi OLS Etelän tiukkaan 0-1 voittoon.

Valmentajan kommentit: Sanotaanko, että 1 piste avausviikonloppuun näin ennakkoon ihan ok, mutta kun kenttätapahtumia katsoo, niin kyllä meillä olisi pitänyt 4 pistettä tästä avausviikonlopusta ottaa. Uudet pelaajat ovat kyllä loistava lisä meidän porukkaamme. He ovat tulleet joukkueeseen sisään hyvällä asenteella. On luonnollista että yhteispeli hakee vielä uomiaan ja pelaajat joutuvat miettimään liikaa, että mitäköhän minun pitikään tehdä. Tällöin tilanteista ollaan vähän myöhässä ja ajoitukset eivät täsmää. Tässä syksyn aikana peli tulee varmasti menemään harppauksia eteenpäin, kun joukkue saa yhteisiä kokemuksia enemmän alle. Ensi viikonloppuna on ohjelmassa tuplapelit Rovaniemellä ja siellä yhteinen majoittuminen tulee kyllä hyvää paikkaan ryhmäytymisen kannalta. P15 Ykkönen on syyskierroksen osalta todella mielenkiintoinen sarja ja jokainen matsi tulee olemaan todella kova meille. Tämä kyllä kehittää varmasti pelaajia.