KajHa P15 vietti viikonloppua Lapissa
P15 (2009)Julkaistu: 12.08.2024 17.46

Viime viikolla aloitettiin syyskierros tuplapeleillä ja tänä viikonloppuna P15 Ykkösen syyskierrosta jatkettiin tuplapeleillä, kun Hakan P15 joukkue matkasi Rovaniemelle. Vastaansa Haka sai viikonloppuna FC Santa Claus Juniorit sekä RoPS -10. Ihan täyttä kokoonpanoa ei tällekään reissulle saatu, kun kuhmolaiset viettivät konfirmaatiota sekä parilla kaverilla on kipsiä kädessä. Kuitenkin varsin vahva 16 pelaajan porukka lähti Rovaniemelle pisteitä hakemaan.

Lauantaina pelattiin FC SCJ:ta vastaan, joka pelasi kevätkierroksen P15 PSL:ssä, mutta putosi sieltä. P15 Ykkösen syyskierroksen Santa oli startannut kuitenkin erittäin vahvasti kolmella voitolla. Haaste oli siis todella kova Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat tasaiset. Haka piti hiukan enemmän palloa, mutta pääosin omalla kenttäalueella. Maalitkin menivät vielä eka 20 minuutin osalta tasan, kun Santa teki avausmaalin 6 minuutilla ja Haka tasoitti pelin 19 minuutilla kuusamolaisosaamisella, kun Joona Kivijärvi laittoi Justus Patosalmen läpi ja tämä viimeisteli varmasti. Ensimmäisen jakson viimeiset 20 minuuttia menikin sitten Santalle, kun he onnistuivat pari kertaa maalinteossa ja näin tauolle 3-1 lukemin. Tauolla oli vielä luottoa, että takaa tullaan vielä, mutta Santan vahva pelaaminen varsinkin keskikentällä tylsytti Hakan pelin rakentelun. Vastaavasti Santa onnistui luomaan tilanteita ja kun tarpeeksi laukoo, niin kyllähän niitä maalejakin tulee. Santa onnistui toisella jaksolla kolmesti ja Haka ei kertaakaan, joten loppulukemat vahvasti pelanneelle kotijoukkueelle 6-1.

Hakan kärkipelaajan Juuso Piiraisen kommentit: Kyllähän meillä pitää pystyä luomaan enemmän maalipaikkoja jatkossa. Meidän pitää laukoa enemmän ja olla hyökkäyspäässä aktiivisempia. Itse tulen ainakin sunnuntaina tekemään RoPSia vastaan maaliin tai kävelen takaisin Kajaaniin.

Pelin jälkeen joukkue ruokaili ja majoittui SantaSportin Urheiluopistolle. Joukkueen kapteenisto oli tehnyt huonejaot ja ajatuksena oli, että kun uusia kavereita on liittynyt joukkueeseen, niin saataisiin porukkaa paremmin ja paremmin tuntemaan toisensa. Lisäksi hyödynnettiin SantaSportin tiloja esimerkiksi videopalaverin merkeissä. Tätä kautta ryhmädynamiikka ja joukkuepeli myös kohti syksyä paremmalle tolalle. Ja erittäin hyvinhän meillä tämä sujuikin.

Sunnuntaina oli sitten paluu Keskuskentälle ja vastassa RoPS -10. Joukkue kohdattiin kevätkierroksella Kajaanissa ja silloin Haka oli aika selvin numeroin parempi. Kuitenkin siinä pelissä numerot vähän valehtelivat ja ero joukkueiden välillä ei ole niin suuri. RoPS tiedettiin taitavaksi joukkueeksi, joka pelaa hyvää jalkapalloa. Hakan joukkueessa oli kuitenkin asenne, että ilman pisteitä ei Rovaniemeltä lähdetä. Haka sai otteluun parhaan mahdollisen startin. 6 minuutilla Haka sai vaparin rankkarialueen sivulta, kun Juuso Piiraista rikottiin. Joona Kivijärvi laittoi tarkan keskityksen maalille, josta Piirainen itse puski pallon vahvasti maaliin ja näin peluri lunasti lauantain lupaukset heti alkuun. Peli eteni hienoisessa Hakan hallinnassa, mutta 22 minuutilla Haka tarjosi RoPSille mahdollisuuden tulla peliin mukaan, kun keskitystilanteessa pallo osui Leo Strickeriä käteen rankkarialueella. Tästä rankkari, jonka RoPS laittoi maaliin, vaikka Hakan maalivahti Konsta Pinola oli hyvin tilanteessa mukana. Maalin jälkeen RoPS sai selvästi virtaa ja uskoa enemmän peliinsä ja ensimmäinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä. Pari kertaa Nikke Polvinen ja Jake Hakkarainen pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla, mutta viimeistelyt Nikeltä meni hiukan ohi. Toisella jaksolla Haka otti koko ajan enemmän peliä haltuunsa. 54 minuutilla tuli sitten helpottava johto-osuma, kun Elias Nikkarinen teki loistavan yksilösuorituksen vasemmalle laidalla, vahvan loppuun asti pelaamisen takia hän sai pallon Justus Patosalmelle, joka laittoi pallon tyhjiin. Tulospalvelussa maali merkattiin näköjään Eliakselle ja kyllähän hän maaliin vahvan esityön tekikin. Lopussa Haka puolusti varmasti johtoaan ja sai pari kertaa mahdollisuuden lyödä niitinkin pelille. Tulihan se 3-1 maalikin ihan viimeisellä minuutilla, kun keskikenttä Nikkarinen, Niklas Kivijärvi ja ensimmäiset pelinsä Hakassa pelannut Juuso Heikura pelasivat hyvin yhteen. Pallo saatiin vauhtiin Justus Patosalmelle joka vielä tarjoili Jaakko Hakkaraiselle ja hän laittoi pallon varmasti ”tyhjiin”. Näin pisteet Hakalle ja syyskierroksen avausvoitto.

Valmentajan kommentit: Tämä reissu tuli joukkueelle hyvään saumaan. Joukkueeseen on tullut uusia pelaajia, joten yhteinen viikonloppu porukalla auttaa hitsautumaan paremmin yhteen. Santa oli odotetun vahva ja meillä ei ollut kyllä jakoja lauantaina. Ensimmäinen 20 minuuttia ok, mutta Santa pystyi pitämään parempaa tempoa koko ottelun ajan. Onneksi kommentit pelin jälkeen kopissa olivat pelaajilta, että Kajaanissa ei kyllä anneta Santalle pisteitä. RoPS pelissä meillä oli fyysinen etu ja sitä kyllä hyödynnettiin. Palloa pitää pystyä vielä liikuttamaan nopeammin. Nyt tehtiin itse välillä pelistä itsellemme hieman vaikea. Onhan se kuitenkin paljon mukavampi lähteä Lapista kotiin 3 pisteen kanssa, kuin taskut tyhjänä. Uskon että meidän peli tulee sarjan joukkueista paranemaan syksyn aikana eniten, kun pojat pääsevät pelaamaan enemmän yhdessä.