10
TOU
19.30
Edustusjoukkue -M, Miesten kolmonen 2023

PonPa - Haka KajHa   6 - 1

Muhos, Ponkila TN

Keskiviikkona kausi jatkuu, kun matka käy Muhokselle kauden ensimmäiseen vierasotteluun.

Kajaanin Hakan edustus -joukkue aloitti kautensa 4-1-tappiolla Rovaniemen Roi Unitedia vastaan. Ottelussa tulos ei ollut varsinainen osoitus siitä, miten peli todella meni. KajHa päätti pelin yli 60 prosentin pallon hallinnalla ja laukauksia saimme 13. Viimeisellä kolmanneksellä konstit loppuivat kesken. Joukkue on kuitenkin työskennellyt kovasti viimeisen kymmenen päivän ajan , että seuraavassa pelissä olemme valmiita.

Tulevan ottelun osalta tapasimme päävalmentaja Risto Putkosen, joka kertoi mielipiteensä tulevasta pelistä.

“Odottava fiilis. Treenit on mennyt hyvin ja pari pelaajaan osalta on saatu peliluvat kuntoon. Pitää parantaa puolustus pelaamista edelliseen peliin verrattuna. Työntekoa on parannettu ja pelisuunnitelman toteutusta on harjoiteltu”.

Mitä tulee joukkueuutisiin ,Clinton Ekolen peliluvat on kunnossa, mikä tarkoittaa, että pelaajan pitäisi pystyä esiintymään keskiviikon ottelussa. Tällä hetkellä myös Bigyan Dahal on pelikelpoinen keskiviikkona. Jose Ferreiran loukkaantuminen oli ikävä uutinen edellisestä pelistä, mutta uskomme hänen olevan myös valmis keskiviikon otteluun. Positiivisena huomautuksena on, että Abdullahi Hassan näyttää toipuneen loukkaantumisesta ja voisi tehdä Edustus-debyyttinsä keskiviikon pelissä. KajHa-pelaajat näyttävät energisiltä ja innostuneilta viikon harjoituksissa ja tämä lupaa hyvää keskiviikkoa ajatellen. Päivä päivältä porukka hioutuu enemmän yhteen.

Ottelusta tulee taatusti vilkas ja kilpailuhenkinen keskiviikkona, mutta ensin tutustutaan vastustajaan.

PonPa – Keitä he ovat?

Ponkilan Pantterit, joka tunnetaan nimellä PonPa, perustettiin jalkapalloseuraksi syksyllä 2014. Seuran kotipaikka on Muhos, ja seurassa on yli 350 jäsentä. Seurana PonPa on ylpeä siitä, että se tarjoaa kaikille jäsenilleen yhtäläiset mahdollisuudet pelata lähtötasosta riippumatta, ja siinä on joukkueita nuorista miesten edustusjoukkueeseen asti. Edustajajoukkue on perustettu vuonna 2017, ja sen viimeaikainen menestys nousi Nelosesta Kolmoseksi kesällä 2021. Tällä hetkellä joukkuetta valmentaa Jukka-Pekka Loukkola, Pekka Ukonmaanaho Hasim Cevirel. Mitä tulee joukkueuutisiin, kapteeni Emil Cevirel ei näy keskiviikkona sen jälkeen, kun hänet erotettiin PonPan äskettäisessä Suomen Cupin ottelussa SJK-J Apolloa vastaan, joka oli peliä muuttava tapahtuma, joka huipentui PonPan 7-1-tappioon – koska peli oli hyvin tiukka. 2-1 lähtöön asti. PonPan ensimmäinen Kolmosen ottelu alkoi positiivisesti, kun seura voitti HauPan 2-1-voitolla.

Ones to Watch – Neil Livingstone ja Samuli Leppälä

PonPassa on kaksi mielenkiintoista pelaajaa Livingstonessa ja Leppälässä, koska molempia voidaan pitää Muhoksen joukkueen avainpelaajina. Neil Livingstone on laitahyökkääjä, joka saattaa olla tunnistettava nimi liigassa. Hän on esiintynyt Kolmosessa yli 50 ottelua OLS:n ja OTP:n kaltaisissa joukkueissa ennen PonPaan liittymistä. Hän on myös tehnyt yhteensä 44 seniorimaalaa, mikä tekee hänestä vahvan uhan, joka vie PonPan hyökkäyksiä eteenpäin koko keskiviikon ottelun ajan. Livingstone oli PonPan paras maalintekijä vuonna 2022 9 maalilla, ja hän on esiintynyt myös Kakkosessa OPS:n ja OTP:n riveissä, ja hänellä oli tärkeä rooli OTP:n nousukaudella 2020.

Kokenut Samuli Leppälä on toinen huomionarvoinen pelaaja, sillä 24-vuotiaalla keskikenttäpelaajalla on jo kokemusta kotimaan kentiltä. Hän on pelannut ykkösessä ja liigassa AC Oulussa 60 ottelua. Leppälä edusti myös Kakkosessa OTP:tä, OLS:ää ja Herculesia pelaten 42 ottelua liigassa uransa aikana ennen kuin hän siirtyi PonPaan vuonna 2022.

Keskikenttäpelaaja edusti myös Suomen maajoukkuetta U16-, U17- ja U18-tasoilla tuoden mukanaan runsaasti tietoa ja kokemusta tullessaan PonPan-joukkueeseen. Hän on toinen avainpelaaja joukkueelle ja on varmasti merkattu mies illan pelissä.

Ottelu pelataan Muhoksella Ponkilan TN:llä, ja peli alkaa klo 19:30. Odotettavissa on jännittävä peli, kun kaksi jännittävää puolta kohtaavat, jotka haluavat pelata viihdyttävää jalkapalloa kaikille katsojille. Kolmosen kausi 2023 on vasta alussa ja molemmat joukkueet haluavat tehdä vaikutuksen ja puolustaa itseään kauden alussa. Mitä tahansa voi tapahtua!

Tilastot
PonPa

6 - 1

(2-1)
13'MaaliMatila Kuutti
29'MaaliLivingstone Neil
67'MaaliKuivila Aapo
71'MaaliKuivila Aapo
86'MaaliCevirel Emil
87'MaaliKuivila Aapo

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi