29
KES
17.00
Edustusjoukkue -M, Miesten Kolmonen

Haka KajHa - Villan Pojat  9 - 0

Kajaani, Liikuntapuisto TN

KajHa palaa kentälle lauantaina, kun he saavat vastustajaksi Villan Pojat Oulusta.

Kajaanin Hakan mahtavan voiton jälkeen kaupungin paikallisderbyssä KaPaa vastaan, edustusjoukkue palaa kentälle! He saavat vastustajaksi Oulun Villan Pojat lauantaina 29.6 klo 17:00 Liikuntapuistossa.

Viime kerralla Kajaani oli keltainen, mutta joukkueen täytyy pitää tämä hyvä vire yllä seuraavassa pelissä, jotta se merkitsee vielä enemmän. Edellisessä pelissä Haka saavutti hallitsevan 3-0 voiton, jossa maalintekijöinä olivat KajHa:n oma Henri Karjalainen hienolla vasemman jalan viimeistelyllä, Irakli Siradzen upea kaukolaukaus sekä Jules Samndan rangaistuspotku, joka kruunasi voiton.

Vaikka Marko Milunovic on poissa, hän on ollut tiiviisti mukana edustusjoukkueen johdossa sekä tulevan pelin valmisteluissa yhdessä muun valmennusryhmän kanssa: Mohamed "Rando" Rashad, Timo Heikkinen, Pekka "Tankki" Kemppainen, Aabishkar Khadka, Bigyan Dahal, Tuomas Sirviö sekä Karri Hentilä.

Tapasimme Mohamed Rashadin kuullaksemme hänen ajatuksiaan lauantain ottelusta.

"Olemme harjoitelleet hyvin ja olemme valmiita peliin. KaPa-pelin jälkeen odotamme jo innolla paluuta kentälle pelaamaan seuraavaa ottelua ja jatkamaan hyvää virettä. Kahden viikon aikana olen nähnyt pelaajien silmissä innostuksen ja nälän palata kentälle. On kuitenkin muistettava kunnioittaa vastustajaa ja olla katsomatta heidän aiempia tuloksiaan tai sarjataulukkoa.

Jokainen peli alkaa 50-50. Villan pojat ovat hiljattain vaihtaneet valmennusryhmää ja he varmasti haluavat reagoida huomiseen peliin ja saada positiivisen tuloksen, joten meidän täytyy olla varovaisia ja lähestyä peliä oikealla asenteella ja intensiteetillä. Luotan pelaajiini ja valmistautumiseemme tähän peliin, ja lauantai-iltana toivon, että jatkamme hyvällä tuloksella eteenpäin.”

Joukkueuutisten osalta on erinomaisia uutisia, sillä useat P17-pelaajat ovat nousseet edustusjoukkueeseen valmistautuessaan Villan Poikien vierailuun Kajaanissa. On ollut hienoa nähdä niin monen nuoren kajaanilaispelaajan olevan valmis ottamaan seuraavan askeleen, ja voimme nähdä muutaman heistä mukana lauantain pelissä. Suurin poissaolija tällä hetkellä on Pedro Duarte, joka on kuntouttamassa nilkkavammaansa. Muuten KajHa:n pelaajat ovat innoissaan paluusta kentälle ja kaikki muut ovat käytettävissä.

Villan Pojat – Keitä he ovat?

Olemme erittäin innoissamme toivottaessamme Villan Pojat tervetulleeksi Kajaaniin. Huolimatta tämän kauden tuloksista, katsomme tätä joukkuetta suurella innolla heidän tulevaisuuden osalta. Villan Pojat osoittavat erinomaisen tason kestävää kehitystä ja järjestäytymistä, jota seuraamme mielenkiinnolla tulevina vuosina – todella "in commune bonum".

Villan Pojat aloittivat toimintansa vuonna 2017, osana monikulttuurikeskus Villa Viktoria. Vaikka seura ei ole virallisesti ollut yhteydessä Villa Viktoriin ensimmäisen vuoden jälkeen, seuran perusarvot ovat edelleen tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertaisuus. Ensimmäisen kahden kauden aikana Villan Pojat toimivat joukkueena Veikkausliigan AC Oulun alaisuudessa, ja AC Oulun kapteeni David Ramadingaye toimi seuran päävalmentajana vuonna 2017. Tämä joukkue nousi vitosesta heti ensimmäisellä kaudellaan.

Yhteistyö AC Oulun kanssa päättyi vuonna 2019, ja Villan Pojat tekivät yhteistyötä OTP:n kanssa. 2021 yhteistyö OTP:n kanssa päättyi ja Villan Pojat ry perustettiin virallisesti, ja Palloliiton sääntöjen mukaisesti joukkueen piti aloittaa jälleen vitosessa – merkiten uuden historian alkua joukkueelle.

Vuosi 2021 oli erittäin positiivinen Villan Pojille. Vitonen jaettiin kahteen lohkoon pitkien etäisyyksien vuoksi, ja Jonay Gonzalezin ja Ville Määttä johtajuudessa seura nousi Neloseen. Villan Poikien kausi 2022 Nelosessa näki Ville Määtän ottavan päävalmentajan roolin, jota tukivat Mikko Lapinniemi, Tuomas Kleemola, Ville Lindholm ja Eeli Sissonen, joka myös pelasi. 2022 oli suuri edistysaskel Villan Pojille, sillä seuran kentän ulkopuoliset toimet paranivat merkittävästi. Lisäksi Villan Pojat osallistuivat ensimmäistä kertaa Suomen Cupiin.

Vuosi 2023 toi lisää edistystä ja muutoksia Villan Pojille, kun nuori Niko Tikkanen liittyi valmennustiimiin tukemaan päävalmentaja Chijoke Festusta. Joukkue asetti tavoitteekseen nousta Nelosesta Kolmoseen, ja niin he tekivät sen. Alku oli erittäin positiivinen, keräten 12 pistettä viidestä ensimmäisestä ottelusta. Villan Poikien suurin haaste oli KaPa, jonka vahvuus näkyi kauden aikana voittaen Nelosen sarjan vuonna 2023. Kuitenkin Villan Poikien ponnistelut palkittiin, kun Palloliitto tarjosi heille ansaitun paikan Kolmosessa.

Niko Tikkanen otti päävalmentajan roolin Villan Pojissa aiemmin vuonna 2024, ja hänestä tuli mahdollisesti Suomen nuorin päävalmentaja. Valitettavasti tulokset eivät ole olleet toivotunlaisia, mikä johti Jarmo Saarelan ottamaan päävalmentajan paikan toukokuun lopulla. Mutta ilman putoamista Kolmosessa tällä kaudella Kemi Kingsin vetäydyttyä sarjasta, Villan Pojat voivat nähdä tämän kauden jatkona erinomaiselle edistykselleen ja kehitykselleen. KajHa odottaa myös innolla tuttujen kasvojen näkemistä, kuten Juuso Kamutta, joka pelasi Hakassa vuonna 2023 ja palaa Kajaaniin ensimmäistä kertaa.

One to Watch – Niko Junkkari

Niko Junkkari voi olla tuttu nimi kajaanilaisille jalkapallofaneille, sillä hän pelasi Kajaanin Hakassa kaudella 2011, sekä 18 ottelua Kakkosessa ja 9 ottelua Ykkösessä AC Kajaanin riveissä vuosina 2012 ja 2013. 37-vuotias kokenut puolustaja aloitti uransa FC Raahessa ja on jatkanut menestyksekästä uraa HauPa:ssa, Rotuaarin Pallossa, KajHa:ssa, AC Kajaanissa, OuTa:ssa ja lopulta OTP:ssä ennen liittymistään Villan Poikiin, jossa hän on ollut tärkeä pelaaja siitä lähtien.

Junkkari on todellinen puolustaja, jota jokainen jalkapallofani rakastaa nähdä. Hän on johtaja, kova työntekijä ja erittäin kova ja vaikeasti kohdattava puolustaja. Hänellä on hyvä kyky pelata ulos puolustuksesta ja hän on loistava esimerkki nuoremmille pelaajille, kuten hänen pitkä historiansa suomalaisessa jalkapallossa osoittaa. Hän on mielenkiintoinen pelaaja seurata lauantaina ja ehdottomasti yksi, jota Kajaanin kannattajien kannattaa pitää silmällä.

Ottelu alkaa klo 17:00 Liikuntapuistossa, mutta fanit voivat myös seurata ottelua suorana Kainuun Sanomien kautta. Liput ovat saatavilla ovelta hintaan 10€/ 7€ opiskelijoille, eläkeläisille, varusmiehille tai työttömille. Tule kannustamaan KajHa voittoon!

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi