Kesäkuun Helmariturnaus Eerikkilässä – KajHa Naisten Veera Tervonen ja Liinu Kovalainen mukana
Edustusjoukkue -NJulkaistu: 28.08.2024 17.21

Kesäkuun Helmariturnaus Eerikkilässä – KajHa Naisten Veera Tervonen ja Liinu Kovalainen mukana

Kesäkuun 16.-19.6.2024 Eerikkilän Urheiluopistossa järjestettiin Helmariturnaus, jossa kohtasivat Suomen parhaat T14-ikäluokan pelaajat ja valmentajat. Suomen Palloliitto ry järjestää Huuhkaja- ja Helmaripolun yhteistyössä Eerikkilä Sport & Outdoor Resort’n kanssa. Turnauksessa oli mukana kahdeksan joukkuetta, ja Kajaanin Hakan Naisista mukana olivat maalivahti ja valmentaja Veera Tervonen sekä pelaaja Liinu Kovalainen.

Veera Tervonen Team Rantalan valmennustiimissä

Veera Tervonen, joka toimii Kajaanin Hakan Naisten maalivahtina ja valmentaa FC Wimman T15-joukkuetta, pääsi mukaan turnaukseen osana Team Rantalan valmennustiimiä. Valinta tapahtui talven alueellisen Helmariliigan valmennusnäyttöjen perusteella, ja tuli Veeralle yllätyksenä. "Valinta tuli ihan yllätyksenä, en osannut yhtään odottaa mitään tällaista," Veera kertoo.

Turnaus oli intensiivinen ja opettavainen kokemus, joka haastoi Veeran tuomaan esiin kaiken osaamisensa valmentajana. "Sai antaa pelaajille kaikkensa ja vielä vähän enemmänkin. Oli hienoa päästä näkemään, missä ikäluokan kärki menee ja saada ajatuksia siitä, mitä meidän pitäisi arjessa tehdä paremmin, jotta sitä kärkeä saataisiin kiinni myös täällä."

”Ottelu- ja videopalavereita valmisteltiin aamusta iltaan, joka välissä, kun ei oltu pelaajien kanssa. Isoin ero omaan arkeen oli se, että joukkueella oli iso valmennustiimi ja roolit oli tosi selkeät. Ainoa pelillinen rajoitus, joka tuli TU15 maajoukkueen päävalmentajalta, oli neljän puolustuslinja, koska ikäluokan ekat maaottelut pelataan jo syyskuussa. Muuten pelilliset asiat oli meidän tiimien päätettävissä. Toimin päävalmentajana ja vastuualueeni valmennuksessa oli puolustuspeli sekä hyökkäyspään erikoistilanteet. Peleissä ja pelipalavereissa myös ottelujohtaminen kuulu alueeseeni. Jokaiseen valmennustiimiin kuului myös valmentajille oma tuutori, jolta sai paljon palautetta omasta tekemisestä ihan koko ajan, ja sieltä jäikin paljon hyviä juttuja mieleen ja kotiin tuotavaksi. Turnaus päättyi meidän osaltamme hopeaan ja vaikka hopee hävitäänkin, niin reissu oli kyllä todella onnistunut ja antoi enemmän, mitä uskalsin edes odottaa” kertoo Veera.

Liinu Kovalainen osallistui Helmariturnaukseen osana Team Ölingia.

Valinta turnaukseen oli Liinulle merkittävä hetki ja palkinto kovasta työstä. "Oli siistiä tulla valituksi Helmariturnaukseen," Liinu sanoo. Turnaus tarjosi Liinulle mahdollisuuden pelata Suomen parhaita pelaajia vastaan, mikä oli opettavainen kokemus. "Sain pelata kovatasoisia pelejä ja sain paljon uusia kavereita ja kokemusta jatkoa varten."

Helmariturnaus oli molemmille Kajaanin Hakan edustajille upea mahdollisuus, joka toi arvokkaita oppeja ja kokemuksia tulevaisuutta varten. Elokuun alussa Liinu Kovalainen jatkoi vahvaa suoritustaan Helmariliigassa, kun hän osallistui Eerikkilän Urheiluopistossa järjestettyyn turnaukseen kolmannella kierroksella. Liinu pelasi SPL United A -joukkueessa, jossa hän erottui edukseen hyökkäyspäässä. Turnauksen aikana Liinu onnistui maalinteossa kahdesti, mikä osoitti hänen taitonsa ja maalivainunsa kovatasoisten pelien keskellä.

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi