Kainuun Nappulaliiga on innostava ja helppo tapa saada lapset liikkumaan
KainuuJulkaistu: 21.06.2023 14.16

Kainuun Nappulaliiga on innostava ja helppo tapa saada lapset liikkumaan

Kainuun Nappulaliiga on lisännyt kainuulaisten lasten ja nuorten hyvinvointia jo 15 vuoden ajan. Kajaanin Hakan missio on tarjota innostava ja laadukas ympäristö, jossa lapset voivat harrastaa ja kehittyä jalkapallon parissa. Seuran täyttäessä tänä vuonna pyöreät 70-vuotta, on hienoa katsoa, kuinka vuosikymmenten ajan perustarkoitus on pysynyt samana.

Nappulaliiga on suunniteltu tarjoamaan nuorille pelaajille innostavaa ja opettavaista jalkapallokokemusta.

Nappulaliigaturnauksia pelataan kesän aikana seitsemän eri puolilla Kainuuta ja turnauskesä on huipennus kymmenille kainuulaisille joukkueille, kun päästään aurinkoisille pelikentille kisaamaan. Turnaukset järjestetään yhteistyössä paikkakuntien seurojen kanssa, ja turnauksessa vapaaehtoisten pyörittämät kahviot auttavat seurojen varainhankinnassa. Turnauksissa lapset saavat pelikokemusta ja mahdollisuuden kehittää taitojaan. Ne ovat myös sosiaalisia tapahtumia, joissa perheet ja pelaajat voivat tutustua toisiinsa ja nauttia yhdessä pelaamisesta.


Matalan kynnyksen toiminta tarjoaa lapsille mahdollisuuden aloittaa liikunnan harrastaminen helposti ja edullisesti. Liikunta on hyvä aloittaa lapsena, koska on tutkitusti hankalampaa saada heitä liikkumaan enää yläkouluikäisenä. Seura toimii ruohonjuuritasolla, jotta mahdollisimman moni kainuulainen lapsi saadaan mukaan.

Kesän Nappulaliigan kalenteri

27.5. Kajaani - Lue kesän avausturnauksesta Kainuun Sanomista

17.6. Kuhmo - Lue Kuhmon turnauksesta Kuhmolaisesta

1.7. Paltamo

22.7. Sotkamo (Juha Malisen -leiri 23.-26.7.)

12.8. Suomussalmi

26.8. Kuusamo

9.9. Kajaani

Nappularyhmät ovat Kajaanin Hakan pelaajapolun ensimmäiset portaat

Hakan ympärivuotinen nappulatoiminta liikuttaa Kajaanissa vuosittain n. 120 lasta, ja kyse on puhtaasti matalan kynnyksen harrastustoiminnasta. Kilpajoukkueisiin siirtyminen on mahdollista jokaiselle halukkaalle, jolloin valmennus on tavoitteellisempaa ja harjoituksia on enemmän. Kajaanin Haka pyrkii tukemaan kainuulaisia jalkapalloseuroja tarjoamalla jalkapallokouluja ja kouluttamalla valmentajia jäsenmäärältään pienemmille seuroille. Näin luodaan mahdollisuus jalkapalloharrastukseen ja pelaajapolkuun riippumatta asuinpaikasta.

Kesällä Futista Kajaanissa

Kesäisin futista voi harrastaa lähialuefutisryhmissä, kun seuran ohjaajat jalkautuvat lasten lähikoululle, jolloin vanhempien ei tarvitse miettiä kuljetuksia. Liikuntapuistossa tarjotaan viikoittain vaihtuvilla teemoilla lyhytleirejä, jotka tarjoavat jokaiselle jotakin.

Hakassa ohjauksista ja Nappulaliigan turnausten järjestämisestä vastaa Karri Hentilä, joka toimii myös Kajaanin Hakan valmennuspäällikkönä.

Kuvat: Alina Kazakova Kainuun ammattiopisto media-alan opiskelija

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi