Tervetuloa Santtu Junttila #24
Julkaistu: 19.08.2021 10.44

Tervetuloa Santtu Junttila #24

Oulussa syntynyt ja Lempäälässä suurimman osan elämästään asunut Santtu Junttila on ehtinyt pelata monessa jalkapalloseurassa. Oulunsalon Pallossa 11-vuotiaana jalkapalloilun aloittanut Junttila siirtyi FC Kangasalan kautta Lempäälän Kisaan ja 14-vuotiaana Valkeakosken Hakan junnuihin.

Junttilan liikunnanohjaaja-opinnot alkoivat juuri Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja VRUAn Kajaanin Urheilukampus on mahdollistanut tavoitteellisen jalkapalloilijan uran jatkamisen Kajaanin Hakan valmennuksessa. Junttilan ensimmäinen ottelu KajHan pelipaidassa oli lauantaina 21.8. Rollon Poikia vastaan Kajaanin Liikuntapuistossa.

"Uusi joukkue tuntuu hyvältä. Harjoittelu on erilaista nyt, kun Valkeakoskella oli viisi vuotta sama valmentaja ja pelasin A-junnuissa. Nyt olen miesten joukkueessa ja nyt saa vääntää vähän enemmän. Harjoituksissa saa enemmän haastetta. Kansainvälinen valmennus on minulle tuttua, ja kommunikointi englanniksi sujuu."

Vuokatti-Ruka urheiluakatemia -toiminta on Junttilan mielestä hyvä asia: "On hyvä juttu että pystyy treenaamaan ja opiskelemaan sujuvasti rinnakkain, eikä ne ole toisiltaan pois". Junttila osallistuu kaikkiin mahdollisiin akatemiaharjoituksiin edustusjoukkueen harjoitusten lisäksi.

"Minut on otettu hyvin vastaan joukkueeseen ja seuraan. Hakalta kysyttiin heti, että onko tarvista kulkupelille tai asunnolle. Kaiken tarvittavan tuen olen saanut uutena opiskelijana ja pelaajana. Kajaani vaikuttaa hyvältä kaupungilta. Enemmän asukkaita ja isompi keskusta-alue, kuin Lempäälässä. Urheilijan silmin kaupungissa on aivan loistavat olosuhteet. Liikuntapuiston ja Pallohallin tekonurmikentät mahdollistaa hyvän harjoittelun. Jos joku jalkapalloilija harkitsee opiskelua Kajaanissa, niin suosittelen hakemaan!"