Julkaistu: 05.07.2021 09.25

Huh hellettä!

3.7.2021 pelattiin taas ja keli oli todella raaka. Liikuntapuiston kentällä oli paahtava auringonpaiste, lämpötilan ollessa auringossa yli 30C eikä juurikaan tuulen henkäystäkään. Aurinko porotti kuumana koko pelin ajan.

Pelipäivä alkoi kevyellä aamutreenillä josta jatkoimme lounaalle Kainuun Porttiin. Vähän huilia ja omaa aikaa ennen pelivalmisteluja kentällä.

Vastassa tänään oli VPS, täysin tuntematon vastustaja meille, toisin kuin aiemmin viikolla kohdattu Tervarit. Peli alkoi Hakan osalta todella hermostuneesti. Syötöt menivät minne sattuu, liike oli todella laiskaa, mutta onneksi puolustus oli kuitenkin tilanteen tasalla. VPS sai melko rauhassa pyörittää peliä ensimmäisen puoli tuntia eikä meidän pojat oikein kontrolloituja hyökkäyksiä saaneet aikaan. Paine säilyi omassa päässä, mutta Kemppaisen Kallen johdolla puolustus piti. Muutama pistohyökkäys nähtiin Hakaltakin, mutta pääsääntöisesti tekeminen ei ollut lähelläkään omaa tasoa. Juomatauko tuli kreivin aikaan ja parin minuutin aikana pojat rauhoittuivat, valmennus kävi nopeasti läpi muutamia taktisia asioita ja kaikki muuttui tämän jälkeen. Viimeinen vartti puoliajasta mentiinkin sitten Hakan komennossa ja tutut kuviot treeneistä alkoivat näkymään pelaamisessa. Peli oli tarpeeksi leveällä, taskut alkoivat löytymään ja palloja saatiin rakentelun kautta laitoihin ja Vepsun selustaan. Maalin asti pallo ei kuitenkaan löytänyt ja puoliajalle mentiin tilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin edellinen jäi. Peli oli kontrollissa ja rakentelu jouhevaa. Ensimmäinen maali syntyi upean rakentelun jälkeen. Pallo pelattiin laitaan, sieltä alempaan taskuun ja pystyyn laidalle. Matala keskitys tavoitti Mohammed Azizin joka tälläsi vasurilla pallon alakulmaan ja peli 1-0! Ottelu jatkui Hakan hallinnassa edelleen, vaikkakin vastustaja pyrki vastaamaan tilanteeseen nostamalla pelaajia enemmän ylös ja pyrkimällä pelaamaan suoraviivaisemmin. Pian ensimmäisen maalin jälkeen Haka sai kulmapotkun jälleen hienon rakentelun jälkeen ja kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Rantasen Jesperille, joka ohitti vastaan rynnänneen pelaajan ja tälläsi vasurilla pallon takakulmaan ja peli 2-0!

Tämän jälkeen VPS sai hieman otetta pelistä ja loi painetta Hakan maalille. Upean ottelun pelannut Kalle torjui kuitenkin kaiken ja puolustus Korhosen Artun johdolla hoiti loput lähentelyt. Pelikellon näyttäessä 79min Mohammed Azizi lähetti laidalta keskityksen, joka tavoitti boxin takaosaan liikkuneen Elias Kähkösen. Pallo yläkulmaan ja peli 3-0! Peli oli siinä vaiheessa jo ratkennut, sen verran vähän aikaa oli jäljellä. Mutta vielä yhden maalin Haka kävi tekemässä. Vaihdosta kärkeen tullut Niilo Kortelainen jäi vapaaksi noin kolmessakympissä ja hoksasi maalivahdin olevan pois tontiltaan. Upea nosto maalivahdin yli leijaili verkon perukoille ja pelin loppunumeroiksi 4-0!

Pelissä oli paljon hyvää ja rakenteluvaiheessa sieltä alkaa löytyä asioita, joita pojat ovat treeneissä toistaneet kerta toisensa jälkeen. Mutta.. Pelin alku oli suoraan sanottuna heikko ja syytä siihen täytyy nyt miettiä. Koska vastaavasti aiemmin viikolla pelatussa ottelussa pelin alku oli taas ihan toisenlainen. Johtoasemassa täytyisi malttaa puolustaa myös paremmin. Joten töitä on edelleen tehtävä, mutta eteenpäin on menty!

Ensi viikolla sitten pelataan taas! Keskiviikkona matkaamme Larsmoon (Luoto), jossa ottelu meille ennestään tuntematonta LBK:ta vastaan. Kevätkierroksen viimeinen ottelu pelataan lauantaina Liikuntapuistossa klo 12, jolloin kohtaamme tutun TP-47/KePS yj:n. Tästä on hyvä jatkaa.

Kiitos yleisölle, Vuvuzelan ja upean kannustuksen siivittämänä saadaan hienoja pelikokemuksia pojille!

#kajhabjunnut #kajaaninhaka #p17ykkönen #kolmepistettäjäikajaaniin #keltamustasydän #hakafamily #fudisonparastapaikanpäällä #kiitoskannustuksesta #sotkamonkeskusliike #kivikylänkotipalvaamo #kontinjoenherkkukulma #smarketkomiaho