Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - JJK Jyväskylä  2 - 3

Liikuntapuisto TN

Hakalle kauden ensimmäinen tappio

Haka koki kauden ensimmäisen tappion, kun JJK vieraili sunnuntaina Kajaanissa. Lohkon yksi suurimmista voittajasuosikeista kaatoi Hakan lukemin 2–3 (2–1). Hakan maaleista vastasivat Ismat Heydari ja Kenedy Santos.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvää peliä Hakalta. Muutaman tärkeän pelaajan puuttuessa avauskokoonpanosta, Haka lähti otteluun pyrkimällä pitämään puolustuksen tiiviinä ja iskemällä JJK:n päähän nopeilla vastahyökkäyksillä. JJK hallitsikin palloa ensimmäisellä puoliajalla, mutta eivät päässeet montaa kertaa vaarallisille maalipaikoille. Ottelun 28. minuutilla kotijoukkue siirtyi 1–0 johtoon vastahyökkäyksestä, kun Ismat Heydari sai pallon oikeassa laidassa ja rynnisti vahvasti maalintekoon. Kolme minuuttia Heydarin maalista ja Haka sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteessa Kenedy Santos ampui tilanteeksi 2–0. Pitkään näytti, että Haka pääsee näissä lukemissa tauon viettoon, mutta ensimmäisen puoliajan neljännellä lisäminuutilla vierasjoukkueen Jonne Porkka oli keskitystilanteessa vapaana maalin edessä ja kavensi taukolukemiksi 2–1.

Toisella jaksolle JJK tuli hyvällä ilmeellä ja loi paljon painetta Kalle Kemppaisen vartioimalle maalille. Hyvin Hakan maalilla jälleen torjunut Kemppainen joutui kuitenkin taipumaan toisen kerran ottelun 51. minuutilla, kun Juho Luoma survoi maalinedustalta irtopallon maaliin. Ottelun 64. minuutilla nähtiin ottelun ratkaisumaali, kun kotijoukkueen Henrique Quadros rikkoi rangaistusalueen sisällä ja JJK:n hyökkääjä Aleksis Lehtonen viimeisteli pallon varmasti pilkulta maalin vasempaan alanurkkaan.

Ottelua varjosti Kenedy Santoksen ottelun 90. minuutilla jälkipelin seurauksena tullut suora punainen kortti sekä loukkaantumiset. Hakalta kentän joutui jättämään Joao Varela takareisivamman takia. Vierasjoukkueelta pelin joutui jättämään loukkaantumisen takia Antti Åke sekä ikävän olkapäävamman takia Joel Pasanen.

Kauden ensimmäisen maalin tehnyt Ismat Heydari oli pettynyt ottelun lopputulokseen.

-Peli oli kyllä kova. Toisella puoliajalla puolustimme paljon, mutta jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt pelata samalla tavalla kuin ensimmäisellä puoliajalla. Henkilökohtaisesti maalin tekeminen tuntui tietysti hyvälle, mutta se ei tällä kertaa auttanut joukkuetta pisteille, Heydari sanoo.

Tilastot

2 - 3

JJK Jyväskylä
(2-1)
28'MaaliHeydari Ismat
31'MaaliSantos Kenedy
49'MaaliPorkka Jonne
51'MaaliLuoma Juho
64'MaaliLehtonen Aleksis