Kajaanin urheilukampus tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja jalkapallo. Se tarjoaa urheilusta innostuneille ja omaa lajiaan tavoitteellisesti harrastaville nuorille alustan, jossa he voivat kasvaa, kehittyä ja tavoitella menestystä ammattiurheilijana. Akatemiatoimintaan kuuluu opiskelu, tavoitteellinen harjoittelu ja urheilijoille tarjottavat tukipalvelut.

Yläkouluakatemia on ensimmäisen asteen akatemiatoimintaa, johon voivat osallistua 7.–9. luokkien oppilaat.

Yläkouluakatemiassa opetellaan harjoittelemaan säännöllisesti ja tavoitteellisesti, sekä huolehtimaan harjoittelun tukitoimista kuten levosta, lihashuollosta ja laadukkaasta ravitsemuksesta. Harjoitukset suunnitellaan yhteistyössä nuorten urheilijoiden omien valmentajien kanssa.

Kajaanissa jalkapallon akatemiavalmennusta tarjotaan Lehtikankaan koulun liikuntapainotteisella luokalla (9.luokasta alkaen). Lehtikankaan peruskoulussa toimivat liikuntaluokat yläkoulussa (7–9.luokat), johon hakemiseen löytyvät ohjeet löydät koulun sivuilta. Tutustu kouluun Kajaanin kaupungin nettisivuilla.

Kajaaniin toisen asteen oppilaitokseen hakevat jalkapalloilijat voivat hakea VRUA:n Kajaanin Urheilukampuksen valmennusryhmiin. Urheiluakatemian harjoitusryhmiin valitut Kajaanin lukion ja Kainuun ammattiopiston Kajaanin opiskelijat harjoittelevat yhteisissä Kajaanin Urheilukampuksen harjoitusryhmissä.

Valmennus on kokonaisvaltaista ml. lajitekniikat, voima- ja muu tukiharjoittelu, harjoituskuormituksen hallinta ja yksilöllisten ominaisuuksien kehittäminen. Jalkapalloilun harjoitusryhmä tuo opiskelijalle mahdollisuuden lisäharjoitteluun opiskelun rinnalla.

3. aste ja varusmiehet Kainuun Prikaatissa

Haku urheiluakatemialaiseksi on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille: ammattiurheilijoille, urheilun ja opiskelun tai työn ja urheilun yhdistäville urheilijoille.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on opiskelualan mukaan mahdollista suorittaa ns. akatemiaopintoja 5–15 opintopisteen verran.

Jos tähtäät huipulle tai jo olet siellä, sinulla on mahdollisuus yhdistää varusmiespalvelus ja valmentautuminen Kainuun prikaatissa akatemiaurheilijana. Akatemiaurheilijaksi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia parantaa huipulle tähtäävän nuoren urheilijan mahdollisuuksia nousta lajinsa huipulle. Kainuun prikaatin varusmiehille tarjotaan mahdollisuudet harjoitella päämäärätietoisesti akatemian alaisuudessa.

LUE LISÄÄ OPISKELIJAN ARJESTA KAJAANISSA

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi