P15 (2009), P15 Ykkönen

FC Raahe YJ - Haka KajHa   1 - 1

Raahe, Koivuluoto 2 TN

P15 joukkueelle piste mukaan Raahesta

KajHan P15 joukkue pelasi tiistai-iltana Raahessa P15 ykkösen sarjapisteistä. FC Raahe on pelannut tähän saakka tiukkoja pelejä, mutta pisteitä he eivät olleet keränneet kuin yhden voiton verran. Odotettavissa oli etukäteen siis peli, jossa Haka tulisi pitämään palloa ja FC Raahe tulisi puolustamaan tiukasti. Ja näinhän ottelun käsikirjoitus myös meni.

Ensimmäinen puoliaika lähti Hakalta mukavasti liikkeelle ja joukkue sai varsinkin vasemmalta laidalta Nuutti Kyllösen, Elias Nikkarisen ja Ilkka Fordellin johdolla luotua hyviä tilanteita. Tuttua ongelmaa oli kuitenkin havaittavissa, kun viimeisen kolmanneksen ja varsikin ratkaisut viimeistelyssä ontuivat. 24 minuutilla kuitenkin tapahtui. Nikkarinen haastoi sisään, josta pallon sai sitten joukkueen Suomussalmen vahvistus Arttu Juntunen. Vasenjalkainen Juntunen pamautti pallon oikealla jalalla kuudentoistarajalta komeasti yläkulmaan ja Hakan 1-0 johtoon. Valitettavasti johto ei kestänyt kuin vajaan 10 minuuttia, kun Haka liikutteli palloa alakerrassa. Hiukan vaikea syöttö ahtaaseen paikkaan keskikentällä ja FC Raahe pääsi riistoon. Tästä nopea kääntö, Raahen pelaaja laidasta läpi ja hieno veto tolpankautta sisään. Puoliajalle mentiin 1-1 lukemisssa.

Toinen puoliaika jatkoi samaa kaavaa, jossa Haka hallitsi pallollista peliä ja loi muutaman erinomaisen maalipaikan, mutta palloa ei saatu mistään sisään. FC Raahe sai pari hyvää vastaiskua, mutta ne Konsta Pinola torjui varmasti maalillaan. Peli päättyi siis 1-1 lukemiin ja piste molemmille joukkueille. Pelin jälkeen näki, että Hakan pelaajat olivat pettyneitä pisteeseen, kun taas Raahen pelaajat erittäin tyytyväisiä.

Valmentajan kommentit: Tuttua juttua oli taas tämä peli. Heti pelin jälkeen tuntui, että pääsimmekö me edes kunnon paikoille, kun maaleja ei tullut. Kuitenkin kun pelin jälkeen katsoi matsin videolta, niin olihan siellä tontteja mistä ratkoa peli. Välillä tulee todella hyviä syöttökombinaatioita, joista päästään murtautumaan. Sitten kun pitäisi viimeistellä, niin tuntuu että järki katoaa ja pommitetaan silmät kiinni mitä jalasta lähtee. Ei se auta kuin treeniä treeniä