Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

OTP - Haka KajHa   1 - 0

Castren TN

Hakalle niukka tappio Oulussa – OTP oli parempi 1–0

Haka koki karvaan tappion sunnuntai-iltana OTP:n vieraana. Putoamiskamppailun kannalta tärkeä peli päättyi OTP:n voittoon lukemin 1–0 (1–0). Tappiosta huolimatta Haka pysyy kuitenkin putoamisviivan paremmalla puolella seitsemällätoista pisteellään.

Ottelun alku oli OTP:n hallintaa. OTP onnistuikin hyödyntämään alkunsa 13.minuutilla, kun kulman jälkitilanteessa OTP-puolustaja Leonel Ettachack puski pallon tarkasti Hakan maaliin. Maalin jälkeen Haka pääsi paremmin peliin mukaan. Hyville maalipaikoille pääseminen tuotti kuitenkin vierasjoukkueelle vaikeuksia. Hakan laidalla viilettänyt Tiitus Erolalle siunaantui kuitenkin ensimmäisellä jaksolla erinomainen mahdollisuus, kun nuorukainen karkasi laidalta läpi. Erolan viimeistely kuitenkin meni niukasti ohi OTP:n maalin.

Toisen jakson alkupuoliskolla kummallakaan ei ollut huippupaikkoja. Ottelun loppupuolella, kun Haka alkoi hieman riskillä hakemaan tasoitusta rupesi paikkoja syntymään molemmille joukkueille. Hakalle maalia pääsi yrittämään puskemalla topparit Tatu Mäki ja Jules Samnda. Samndan pusku päätyi suoraan OTP maalivahti Ponomarenkon syliin ja Mäen pusku niukasti ohi maalin. Myös Jasper Pikkuhookana pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta pienestä kulmasta lähteneen ovelan laukauksen tielle venytti jälleen Ponomarenko. Hakan hyökätessä myös OTP:lle avautui hyviä paikkoja vastahyökkäyksistä. Paras paikka tuli OTP:n Matias Loikkaselle, jolle pelattiin täysin tyhjämaali. Hänen viimeistelynsä nousi kuitenkin muutamasta metristä yli maalin. Muut OTP:n vastahyökkäykset Hakan maalivahti David Romana torjui.

Haka loi vielä lisäajalla painetta, mutta ilman tulosta. Värikkäässä ja paljon katkoja sisältäneessä ottelussa annettiin yllätykseksi vain neljä minuuttia lisäaikaa. Pelin päätyttyä Hakan valmentaja Luis Figueiredo kyseenalaisti lisäajan pituutta ja sai itselleen kahden keltaisen myötä punaisen kortin. Näin ollen Figueiredo on toimitsijakiellossa tulevan viikonlopun VIFK-pelistä.

89 minuuttia ottelussa tahkonnut Tuomas Nurkkalalla oli luonnollisesti pettyneet tunnelmat.

-Ei päästy pelin tärkeydestä huolimatta parhaalle tasollemme missään pelin vaiheessa. Näin ollen OTP vei pisteet kirvelevästi. Toisella puoliajalla kuitenkin terävöidyttiin ja saatiin luotua enemmän vaarallisia tilanteita OTP:n maalille, mutta ilman tulosta, Nurkkala analysoi.

Haka on tällä hetkellä kaksi pistettä JBK:n edellä, joka on putoajan paikalla. Kautta on jäljellä enää kolme peliä ja Haka hamuaa niistä helpottavia lisäpisteitä. Vastassa on vielä VIFK, Närpes Kraft ja RoPS. Kapteeni Tuomas Nurkkala peräänkuuluttaa asenteen tärkeyttä, että viimeisistä peleistä saadaan pisteitä.

-Säilyminen kakkosessa on edelleen täysin omissa käsissä. Usko ja luotto on vahva, että saadaan riittävästi pisteitä kauden viimeisistä peleistä. Se vaatii kuitenkin koko joukkueelta isoa sitoutumista ja taistelutahtoa, Nurkkala sanoo.

Tilastot
OTP

1 - 0

(1-0)
13'MaaliEtchu Ettachack Leonel