Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - Komeetat  2 - 0

Liikuntapuisto TN

Hakalle tärkeä voitto kotikentällään – Komeetat kaatui 2–0

Haka otti tärkeän voiton sarjapaikan säilyttämisen kannalta, kun Kajaanin Liikuntapuistossa kaatui Jyväskylän Komeetat lukemin 2–0 (1–0). Haka nousi voitollaan kuuteentoista pisteeseen ja sarjataulukossa kahdeksanneksi. Paikan päälle aurinkoiseen Liikuntapuistoon peliä oli kerääntynyt seuraamaan 216 katsojaa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli hyvin Hakan hallussa. Komeetat pääsi vain puolittain hätyyttelemään Hakan maalia, mutta maalivahti David Romana hoiti nämä tilanteet hyvin. Haka taas onnistui luomaan hyviäkin tilanteita Komeettojen maalille. Palkinnon hyvästä jaksosta Haka sai ottelun 18.minuutilla, kun Hakan keskikenttäpelaajaa Miguel Meloa rikottiin rangaistusalueella. Tilanteesta seurannutta rangaistuspotkua asettui ampumaan Jasper Pikkuhookana, joka viimeisteli rangaistuspotkun varmasti vasempaan alakulmaan.

Toinen jakso eteni samankaltaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Komeetat pääsi kerran vaarallisesti ampumaan 16-rajan ulkopuolelta ja testaamaan Romanan venymiskykyä, mutta nuori maalivahti nappasi komeasti vasempaan yläkulmaan suuntautuneen laukauksen. Muutoin Haka-puolustus esiintyi vakuuttavasti eikä Komeetat päässeet vaarallisille maalipaikoille. Haka sen sijaan onnistui luomaan paikkoja. Muun muassa Jasper Pikkuhookana pääsi yrittämään käsivirheen seurauksena toista rangaistuspotkuosumaa, mutta tällä kertaa Komeetta-maalivahti Akseli Kiiskinen oli etevämpi. Ottelun 75.minuutilla helpottavan 2–0 osuman Hakalle kuitenkin onnistui iskemään Tuomas Nurkkala. Nurkkala pääsi survomaan maalinedustalta pelivälineen maaliin Tiitus Erolan laukauksen seurauksesta syntyneestä paluupallosta. Tuon maalin jälkeen ottelussa ei enää lisäosumia nähty.

Ottelussa kauden avausmaalinsa viimeistellyt Jasper Pikkuhookana oli tyytyväinen joukkueen esitykseen, mutta löysi myös parannettavaa loppukauden peleihin.

-Kyllä se peli meidän hallintaamme oli parista heikommasta jaksosta huolimatta. Nyt saatiin liikutettua palloa paremmin ja sitä kautta väsytettyä vastustajaa. Se avasi tiloja Komeettojen puolustuksesta, joihin murtautua, Pikkuhookana analysoi.

-Heikommat jaksot pitäisi saada pois. Eli ehjiä 90-minuuttisia sekä puolustuspeliä pitää vielä parantaa, vaikka tyhjänä oma maali pidettiinkin. Muutaman kerran meinattiin olla pulassa Komeettojen vastahyökkäysten kanssa.

Tilastot

2 - 0

Komeetat
(1-0)
18'MaaliPikkuhookana Jasper
75'MaaliNurkkala Tuomas