24
HEI
16.00
Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

JBK - Haka KajHa   2 - 0

Centralplan N

​Haka aloittaa syyskierroksen Pietarsaaressa JBK:n vieraana

Haka pelaa lauantaina 24.7. sarjakauden 12. ottelunsa Pietarsaaressa JBK:ta vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 16 Pietarsaaren Keskuskentällä. Ottelua pääset myös seuraamaan Kajaanin Hakan Solidsport -kanavalta.

FF Jaron reservijoukkue JBK on sarjataulukossa heti Hakan perässä sijalla kymmenen. Vain yhden pisteen Hakaa vähemmän kerännyt JBK, otti viime viikonloppuna kotikentällään vakuuttavan 6–3-kotivoiton FC Vaajakoskea vastaan. JBK:n alkukauden paras maalintekijä on ollut jo kahdeksan maalia iskenyt Jasper Uwaegbulam.

Uwaegbulam onnistui myös maalinteossa Hakan ja JBK:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, joka päättyi Kajaanin Liikuntapuistossa 2–2-tasatulokseen. Silloin joukkueiden kohtaamisessa riitti draamaa aina viime sekunneille asti. Haka johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 2–0 Henrique Quadrosin sekä Joao Varelan maaleilla. Silti JBK onnistui nousemaan ottelussa tasoihin. Tasoitusmaalin viimeisteli ottelun viidennellä lisäaikaminuutilla Benjamin Östman. Tuon viimeistelyn seurauksena ottelun erotuomari myös puhalsi pelin päättyneeksi.

Hakalle kaksi viimeistä viikkoa ovat olleet tuloksellisesti vaikeita. Ensiksi tuli kotitappio Närpes Kraftia vastaan lukemin 3–2 ja viime viikonloppuna RoPS kaatoi Hakan Rovaniemellä lukemin 6–3. Niin laitapakin paikalla kuin keskikenttäläkin tällä kaudella viihtynyt Samnda Jules ei ole ollut tyytyväinen viimeaikaisiin tuloksiin. Jules myös peräänkuuluttaa, että koko joukkueen puolustuspelin on parannuttava.

- Joukkueemme on kirjannut nyt kaksi peräkkäistä tappiota, mikä ei ole hyvä meille. Syyskierroksen ensimmäisessä ottelussa meidän pitää parantaa puolustuspeliämme, joka on ollut viime aikoina haurasta. Nyt joukkue hankki uuden maalivahdin, joka pystyy vahvistamaan alakertaamme, Jules kertoo.

JBK-pelin alla Hakan kokoonpano koki pieniä muutoksia, kun Joao Varelan sekä Kenedy Santoksen sopimukset purettiin henkilökohtaisten syiden takia. Näiden lisäksi Hakan kokoonpanosta on vielä poissa Eduardo Barros sekä maalivahti Paavo Jarva, jonka kausi päättyi leikkaushoitoa vaativan olkapäävamman takia. Myös päävalmentaja Luis Figueiredo kärsii toimitsijakieltoa.

Viime pelissä RoPSia vastaan upean maalin viimeistellyt Jules tietää, että JBK-pelistä on tulossa tiukka vääntö.

- Kohtasimme JBK:n kotona tasatuloksella 2–2 ja olemme tietoisia siitä, että tämä ottelu ei tule olemaan helppo. Meillä on silti mahdollisuus saavuttaa hyvä tulos Pietarsaaressa, Jules kertoo.

- Ottelu tulee olemaan erittäin kiivas, koska molemmat joukkueet hamuavat pisteitä noustakseen sarjataulukossa. Joukkueet myös tuntevat jo toisensa ensimmäisen kohtaamisemme takia ja uskon, että sunnuntaina pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Parempi joukkue voittaa.


Tilastot
JBK

2 - 0

(0-0)
55'MaaliUwaegbulam Jasper Chibueze
82'MaaliÖstman Benjamin

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista