​P14 aloitti syyskierroksen kahdella voitolla
P14 (2010-2011)Julkaistu: 05.08.2024 16.30

Kajaanin Hakan P14 joukkueella starttasi viikonloppuna P14 Ykkösen syyskierros tuplaottelulla. Alun perin jo viikko sitten pitänyt olla vierasottelu FC Raahea vastaan siirrettiin myöhemmäksi, kun Hakan pojista moni oli päässyt Eerikkilään pelaamaan Pohjoinen United joukkueeseen. Raahelle siis kiitos, että siirto onnistui. P14 joukkueen pelillinen käyrä osoitti koko kevätkierroksen ylöspäin ja tavoitteena joukkueella onkin syyskierrokselle, että pelin kehittymisen lisäksi alkaisi tulla myös tulosta pisteiden valossa. Nämä asiat onnistuivat mainiosti syyskierroksen startissa.

Perjantaina Raaheessa vastaan tuli joukkue, joka oli kevätkierroksella voittanut kaikki pelinsä P14 Kakkosessa ja noussut syyskierrokselle Ykköseen. Vahvasti kuitenkin pisteitä lähdettiin hakemaan Raahesta. Pelin kuvan olikin lopulta sellainen, että Haka piti palloa ja Raahe joutui enemmän puolustamaan ja iskemään vastaan. Kuitenkin Hakan puolustus pysyi sen verran hyvin tasapainossa, että Raahen vastaiskut pysyivät suht vaarattomina. Sen verran hyvin puolusti Raahekin, että maaleja ei eka jaksolla nähty ja puoliajalle 0-0 tilanteessa. Puoliajalla käytiin läpi, että meidän tulee liikuttaa palloa paljon enemmän poikittain, jos halutaan löytää tiloja Raahen puolustuksesta. Tämä alkoi toimia koko ajan paremmin ja 53 minuutilla hyvän sommitelman päätteeksi Eemeli Posio pääsi laittamaan pallon käytännössä tyhjään maaliin. Johtoasemassa Haka jatkoi hyvää pallon liikuttelua, eikä Raahe päässyt oikeastaan missään vaiheessa kunnolla lähentelemään Hakan maalia. Kun Hakakaan ei onnistunut hallinnasta huolimatta enää maalinteossa, niin tiukassa syyskierroksen avauskamppailussa pisteet lopulta Hakalle ansaitulla 1-0 voitolla.

Yhden päivän joukkue sai huilia, kun oli vuorossa jo toinen matsi. Nyt vastaan kotipelissä Lehtikankaalla tuli Ykkösen kevätkierroksen voittaja TP-47. Haka pelasi kauden avauspelinsä kolme kuukautta sitten Ruotsin puolella TP:tä vastaan ja silloin tiukasta matsista tuli 2-1 tappio. Se peli kuitenkin kertoi, että hyvällä pelillä TP-47 oli myös voitettavissa. Ottelu lähti Hakalta todella hyvin liikkeelle. Peli oikeastaan jatkui siitä mihin se perjantaina jäi eli joukkue uskalsi hyvin liikuttaa palloa ”ahtaalla” Lehtikankaan kentällä. Peliä ei ollut mennyt kuin 8 minuuttia kun Vili Karjalainen pamautti komea yläkulmavedon ja Hakan 1-0 johtoon. Koko puoliaika meni kyllä Hakan nimiin, mutta maaleja ei enempää kummassakaan päässä nähty. Toinen puoliaika lähti myös loistavasti liikkeelle, kun Eetu Vesterinen pamautti melkein puolesta kentästä Hakan 2-0 johtoon, kun TP:n maalivahti oli liian kaukana maalistaan. Liekö tullut tästä vähän hyvänolon tunne, koska Hakan peli tämän jälkeen hieman herpaantui. 52 minuutilla TP pääsi kaventamaan 2-1, mutta tästä vain 4 minuuttia, niin Urho Moilanen huudatti kotiyleisöä 3-1 maalilla. Upea veto vasempaan ylänurkkaan. Jotta asiat eivät menisi liian helpoksi, niin Hakan puolustuksen lahjoituksella TP pääsi vielä vartti ennen loppua kaventamaan 3-2. Lopussa TP loikin kovaa painetta Hakan päätyyn. Puolustus kuitenkin kesti ja Matias Lihr maalilla teki yhden loistavan torjunnan, joten lopulta kotijoukkue Hakalle hieno voitto ja pisteet lukemin 3-2.

Valmentajan kommentit: Olipahan hieno aloitus tuloksellisesti tälle syyskierrokselle. Pojat myös pelasivat hyvin molemmissa peleissä, joten pisteet tulivat ihan ansaitusti. Kevätkierroksella näitä pelejä hävittiin maalilla tai kahdella, mutta tekee pääkopalle hyvää, että nyt nämä pelit kääntyvät meille. Panu on aloittanut syyskierroksen loistavasti maalilla, eikä ole päästänyt vielä maaliakaan. Matias pelasi tänään yhden puoliajan ja otti lopussa makea torjunnan. Eerikkilässä käyneet pojat Eetu, Urho, Konsta ja Jesse ovat saaneet kokemusta ikäluokan kovemmista peleistä ja tuovat sitä tempoa, nyt omaan joukkueeseen. Aate-Petteri on nyt Eerikkilässä ja toivottavasti hän tekee samoin. Joukkueen nuorimmat pojat Konsta Kinnunen ja Eemeli Loukusa ovat painaneet hommia aamuisin Taitokoulussa. Sieltä se arkitekemisen kautta tulee kehittyminen joka siirtyy kyllä myös peleihin. Jos halutaan jatkossakin lähteä kotiin 3 pisteen kanssa, niin töitä pitää treeneissä tehdä kovaa edelleenkin, varaa ei ole löysätä.