​Vahva kotiesitys toi KajHan P14 joukkueelle avauspisteet
P14 (2010-2011)Julkaistu: 07.06.2024 07.54

Kajaanin Hakan P14 kohtasi lämpimässä keskiviikko illassa OLS 2 Liikuntapuistossa. Ennakkoasetelmat olivat ne, että Haka haki vielä kauden avauspisteitä ja OLS 2 oli sarjan kärjessä kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Hikinen ilta oli siis tiedossa kelistä riippumatta.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä. Haka puolusti tiiviisti ja sai pidettyä OLSin pois tekopaikoista. Hakalle taas tarjoutui tilanteenvaihdoista muutamia hyviä paikkoja tehdä avausmaali. 33 minuutin kohdalla Haka teki vaihdon, jossa Urho Moilanen tuli pois ja Vili Karjalainen sisään. Tästä meni varmaan 10 sekuntia, kun Vili yhdessä Leo Vanhalan kanssa antoivat OLSin puolustajalle hyvää prässiä ja saivat riiston aikaiseksi. Vili teki vahvan kuljetuksen ja viimeisteli varmasti vasurilla 1-0 johdon Hakalle. Tässä tilanteessa mentiin myös tauolle.

Hakan hyvä peli jatkui myös toisella jaksolla. 48 minuutilla keskikentän pohjalla pelanneen Eetu Vesterisen syötti Vilin jälleen vauhtiin. Tänään erittäin hyvällä jalalla pelannut Vili niittasi puoliajan alkuun 2-0 lukemat. Seuraavaa maalia odotettiin sitten 10 minuuttia. Kulmapotkun jälkitilanteessa Eetu rikkoi OLS pelaajaa rankkarialueella ja tilanteesta tuomittiin pilkku. Erittäin hyvän ottelun Hakan maalilla pelannut Panu Komulainen joutui antautumaan ja OLS kavensi tilanteeksi 2-1. Tänään oli kuitenkin Vili Karjalaisen päivä. OLS hyökkäsi Hakan maalia kohti, mutta tänään topparina pelannut Konsta Pinola riisti pallon ja jatkoi sen Eemeli Posiolle. Hän jatkoi pallon nopeasti Vilille, joka oli taas puolittain läpi. Taidokas nosto maalivahdin yli, tilanne 3-1 ja Vilille hattutemppu. Nämä olivat myös loppulukemat ja Hakalle hyvällä pelillä ansaitusta kauden avauspisteet 3-1 voitolla.

Valmentajan kommentit: Edellisen pelin jälkeen palattiin vahvasti puolustusasioihin ja ennen kaikkea kaksinkamppailu pelaamiseen. Prässipelistä otettiin myös napsu pois ja keskityttiin, että puolustusmuoto pysyy tiiviinä. Nämä asiat onnistuivat tänään varsin hyvin ja OLS ei saanut tänään montaa paikkaa. Meillä oli taas kyllä tilanteita tehdä muutama lisääkin. Oli hieno nähdä missä lennossa Vili oli tänään, Panu oli vahva maalilla, mutta ennen kaikkea koko joukkue pelasi yhtenäisesti ja halusi tänään voittaa. Tästä jatketaan vaan kovaa treeniä kohti OsPa peliä.