​Tervetuloa David Romana – Uusi maalivahti pitämään Hakan maalia puhtaana
Kajaanin Haka ryJulkaistu: 22.07.2022 15.15

​Tervetuloa David Romana – Uusi maalivahti pitämään Hakan maalia puhtaana

Hakan joutuessa kohtaamaan viime aikoina pelaajamenetyksiä Kenedy Santosin ja João Varelan kohdalla, olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa David Romanan ”keltaisiin”. Maalivahti saapuu kauden ratkaisevassa vaiheessa, kun lähdemme Kakkosen syyskierrokselle. Romana tulee maalivahtitiimiin ykkösmokke Paavo Jarvan loukkaantumisen vuoksi. Jarva odottaa leikkaukseen menoa, eikä pysty pelaamaan loppukaudella.

Romana saapui Kajaaniin keskiviikkona. Hän on jo osallistunut Luis Figueiredon ja Jarvan ohjaamiin harjoituksiin ja hän ehtii käydä yhdet joukkueharjoitukset ennen nopealla aikataululla tulevaa seuraavaa peliä.

Juuri Kajaaniin tulleella 19-vuotiaalla maalivahdilla on runsaasti kokemusta jalkapallosta. Hän on viettänyt suurimman osan nuoruusvuosistaan edustaen Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Rio Avea. Joukkue käväisi tänä aikana Portugalin pääsarjassakin. Romana pelasi yhteensä 36 Portugalin alle 19-vuotiaiden pääsarja ottelua, sekä esiintyi alle 23-vuotiaiden Revelation Leaguessa ja Rio Aven B -joukkueessa Portugalin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Hän esiintyi myös alle 17- ja alle 15-vuotiaiden peleissä liittyessään tähän ikäryhmään paikallisesta Porton jalkapallokoulusta Dragon Forcesta. Hän vietti myös osan nuorisovuosistaan FC Porton akatemiassa sekä edusti Portugalin maajoukkuetta alle 15-vuotiaiden tasolla.

Nuori maalivahti on pelannut useaan otteeseen portugalilaisia jättiläisiä Sportingia, Benficaa ja FC Portoa vastaan nuorten sarjoissa. Hänet tunnetaan laajalti portugalilaisessa jalkapallossa nopeista refleksitorjunnoistaan sekä erinomaisesta jalalla pelaamisestaan.

Kysyttäessä uudesta pelaajastaan Hakan päävalmentaja Luis Figueiredolta, hän kommentoi:

"David on yksi sukupolvensa lupaavimmista maalivahdeista Portugalissa. Hän on nuori maalivahti, jolla on alle 19-vuotiaiden pääsarjakokemusta. Siellä taso on erittäin korkea. Hän on meille voimavara kauden toisella puoliskolla, koska hänen ominaisuutensa sopivat pelityyliimme.”

Odotamme innolla Davidia Kajaanin Hakan väreissä!

Hakan sopimustilanne kaudelle 2022:

Paavo Jarva, Lassi Rahikainen, Kalle Kemppainen, David Romana, Tatu Mäki, Joona Heiskanen, Tiitus Erola, Joona Mikkonen, José Ferreira, Santtu Junttila, Yves Samnda, Miguel Soares, Jasper Pikkuhookana, Niko Kivijärvi, Damer Elkib, Joni Kivijärvi, Henrique Quadros, Eduardo Barros, Ismat Heydari, Tuomas Nurkkala, Aapo Karjalainen