Jasper Pikkuhookana HJK:in!
Julkaistu: 13.12.2022 12.00

Jasper Pikkuhookana HJK:in!

HJK Helsinki lähetti Hakalle kutsun marraskuun alussa, jossa he pyysivät Jasper Pikkuhookanan ja Joni Kivijärven seuravierailulle ja harjoittelemaan kolmeksi päiväksi HJK:n Klubi-04 joukkueen kanssa. Nuorten miesten osaaminen, asenne ja intohimo yllätti ja ilahdutti päävalmentaja Miika Nuutisen niin, että hän pyysi poikia jäämään kokonaiseksi viikoksi.

HJK:n urheilu ja kehitysjohtaja Miika Takkulan mukaan Nuutinen oli ihmetellyt, miksi Jasper ei ole mukana poikamaajoukkueessa, koska hänen tasonsa riittäisi siihen helposti. Nyt ei tarvitse enää ihmetellä, kun Jasper "Jape" Pikkuhookana on allekirjoittanut HJK:n kanssa 1+2 vuotisen pelaajasopimuksen. Jape matkustaa Helsinkiin heti vuodenvaihteessa.

"Tuntuu hyvältä! Tätä on odotettu." Jape sanoo kysyttäessä päällimmäisiä ajatuksia. Neljä kautta Kajaanin Hakassa on valmistanut Pikkuhookanaa tätä sopimusta varten.

"Täällä on hyvät olosuhteet ja omatoiminen reenaus on mahdollistettu. Uiminen on ollut tarpeellinen ekstrajuttu, minkä seura on hoitanut pelaajille. Erilaisten valmentajien monipuolisessa valmennuksessa olen ajan mittaan oppinut paljon uusia asioita. Seura on antanut mulle kaiken, mitä on luvannutkin. Olen suorittanut Hakassa myös opintojani ja olen tehnyt töitä lasten ja nuorten ohjaajana, eli osaamistani on tuettu monin eri tavoin. Olen saanut vastuuta koko ajan enemmän niin kentällä, kuin työssäkin. Seura tarjosi menneenä kesänä fysioterapeutin palvelut, kun kuntoutin keväällä loukkaamaani jalkaa. Se parani tosi hyvin ja heinäkuun alusta pääsin kentälle ensimmäisen kerran ja RoPSia vastaan Rovaniemellä pelatun ottelun jälkeen olin kokoonpanossa joka pelissä täydet 90 minuuttia. Treenasin normaalisti joukkueen mukana ja panostin paljon omatoimiseen harjoitteluun. Helsinkiin muutto ei jännitä, fiilis on pääasiassa innostunut. Onhan se tietenkin tietenkin isompi paikka, missä olen tottunut asumaan, mutta kaupunki on minulle tuttu, käyn siellä vuosittain." Pikkuhookana kertoo.

Kajaanin Hakan strategiassa urheilutoiminnan kehittämisen lähtökohtana on luoda pelaajille sellainen kehityspolku, mikä vie heitä lähemmäs unelmiaan. Tämän onnistuminen vaatii ympärille kehitystä tukevat olosuhteet. Pelaajakehityspolkuun on Kajaanin Hakassa satsattu paljon, ja seura on ottanut aktiivisen roolin Kajaanin urheilukampuksen kehittämisessä. Kajaanin urheilukampuksessa olosuhteet, urheilumyönteinen oppimisympäristö ja lyhyet etäisyydet oppilaitosten, harjoituspaikkojen välillä ovat saaneet kiitosta myös ulkopuolelta. Myös valmennus ja valmennuksen kehittäminen ovat tärkeitä osa-alueita polun kehittämisessä. VRUA ja Kajaanin urheilukampus ovat tässä todella tärkeässä osassa.

Pikkuhookana palkittiin kesällä lukuvuoden 2021–2022 Kajaanin urheilukampuksen akatemiaopiskelijaksi. Ensimmäinen kuva vasemmalla kappaleen jälkeen palkitsemisesta KajHan kotiottelun yhteydessä. Kuvassa Jape, Kajaanin Kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström ja Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Teemu Takalo, jotka toimivat palkinnon jakajina.

Valokuvat: Janne Hänninen

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi