Kokenut Clinton Ekole allekirjoittaa sopimuksen!
Julkaistu: 30.04.2023 09.30

Kokenut Clinton Ekole allekirjoittaa sopimuksen!

Kajaanin Haka ylpeänä ilmoittaa uudesta vahvasta lisäyksestä seuraan, kun kokenut Clinton Ekole allekirjoittaa sopimuksen seuran kanssa!

Ekole on ollut mukana joukkueessa alkukauden aikana ja on esiintynyt myös harjoitusotteluissa Kuopion Eloa ja Kainuun Ärjyä vastaan. Molemmissa peleissä ja harjoituksissa vaikuttunut 24-vuotias kamerunilainen keskikenttäpelaaja on suostunut jäämään Kajaaniin ja taistelemaan Hakan puolesta. Valmentaja Jules Samnda suositteli Clintonia vahvasti, ja se tulee olemaan vahva lisä Risto Putkosen vaihtoehtoihin tulevalle vuodelle kokeneena Kolmosen pelaajana, joka on kerännyt pääkaupunkiseudulla yhteensä 69 ottelua Suomeen tulonsa jälkeen vuonna 2017, ja yhteensä 101 ottelua urallaan. Tämä on varmasti loistava lisä Hakan nuoreen joukkueeseen. Clinton toimii pääasiassa box to box -keskikenttäpelaajana, mutta voi myös pelata puolustajana tai hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

Keskikenttäpelaaja aloitti uransa kotonaan Kamerunissa Cinyodev FC Buea -jalkapalloakatemiassa. 17-vuotiaana Ekole matkusti Unkariin liittyäkseen Budapestin Honved FC Academyyn. 2017 oli vuosi, jolloin hän vihdoin saapui Suomeen, jossa hän liittyi FC Kontuun edustaen seuraa P20 Ykkosen sarjassa sekä Kolmosen ykkösjoukkueessa 21 ottelua seurassa. Hän pysyi FC Kontussa myös vuonna 2018, ennen kuin hän siirtyi Tikkurilan Palloseuraan, jossa hän pelasi yhteensä 15 ottelua ja teki 2 maalia sekä auttoi TiPS-joukkuetta voittamaan Suomen Aluecupin viidellä ottelulla ja yhdellä maalilla. Vuonna 2020 Clinton sai mahdollisuuden siirtyä Kakkoseen liittymällä FC Espooseen ja pelaten yhteensä 9 ottelua, ja vuonna 2021 hän liittyi CLE/Inter Helsinkiin 10 ottelua ennen kuin palasi FC Espooseen vuonna 2022 esiintyen sekä Kolmosessa että Suomen Cupissa. Vuonna 2022 Ekole muutti myös Saksaan edustamaan FC Tusem Esseniä Landesliga Niederrhein – Gruppe 3:ssa, kuudennessa Saksan liigassa, pelaten 13 ottelua ennen kuin palasi Suomeen ja asettui Kajaaniin.

Clinton tuo Hakan keskikentälle paljon fyysisyyttä ja päättäväisyyttä, ja hänen kykynsä voittaa taisteluita ja viedä pallonhallinanankautta peliä eteenpäin on tärkeä osa Hakan peliä kaudella 2023. Hänen korkea intensiteettinsä vastaa myös selvästi sitä, mitä Putkonen vaatii pelaajiltaan, joten Ekole on tällä kaudella avainasemassa Hakan kokoonpanossa. Kun Clintonilta kysyttiin, miltä hänestä tuntuu liittyessään KajHaan, hän sanoi seuraavaa:

"Tietenkin olen iloinen saadessani olla osa Kajaanin Hakaa, se on nuori ja lupaava joukkue, jossa on paljon hyviä nuoria tähtiä ja uskon, että yhdessä voimme saavuttaa tavoitteemme."

Hän viittasi myös Hakan historian tärkeyteen sekä seuran 70-vuotisjuhlaan:

”Hakan 70-vuotis olemassaolo osoittaa, kuinka mahtava ja lupaava seura on ja Kajaanin Hakan kunnianhimo on minulle erittäin mielenkiintoinen. Tiimiin tuomallani laadulla tavoitteenani on viedä KajHa sille oikeutetulle tasolle, jonne se toivottavasti kuuluu, kiitos.

Clinton tulee olemaan yksi kauden avainpelaajia, joten tervetuloa seuraamaan hänen otteitaaan kesällä Liikuntapuistoon.

Haka 2023 -kauden sopimuspelaajia ovat mm.

Jonne Pirinen, Bigyan Dahal; Joona Heiskanen, Jose Ferreira, Santtu Juntila; Henrique Quadros, Muji Kazmi, Clinton Ekole

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi