14
ELO
18.30
Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

JJK Jyväskylä - Haka KajHa   5 - 1

Harjun stadion N

Haka vierailee sarjakärjen luona

Haka matkaa sunnuntaina 14.8. Jyväskylään JJK:n vieraaksi. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18.30 Harjun Stadionilla. Peliä pääset seuraamaan JJK:n Youtube-kanavalta.

Jyväskyläläinen JJK on esiintynyt tällä kaudella vakuuttavasti, sillä joukkue on neljäntoista pelin jälkeen sarjakärjessä kokematta vielä yhtäkään tappiota. Keskiviikkona JJK kaatoi paikallisottelussa FC Vaajakosken lukemin 2–0. JJK:n paras maalintekijä tällä kaudella on ollut yhdeksän kertaa maalinteossa onnistunut Aleksis Lehtonen.

Lehtonen rokotti myös Hakaa toukokuussa Kajaanin Liikuntapuistossa. Tuolloin peli päättyi jyväskyläläisten 3–2-vierasvoittoon. Haka onnistui menemään ottelussa jo 2–0-johtoon, mutta silti rutinoitunut JJK pystyi kampeamaan itsensä voittoon. Hakalla tuolloin maalinteossa onnistui Ismat Heydari ja Kenedy Santos.

Haka lähtee Jyväskylään katkaistuaan neljän ottelun mittaisen tappioputken. Kajaanilaiset kukistivat kotonaan viime sunnuntaina GBK:n lukemin 2–1. Ottelun ensimmäisen maalin taidokkaasti viimeistellyt Haka-hyökkääjä Carlos Ferreira piti voittoa helpottavana.

- Voittaminen on tietysti aina tärkeää, mutta erityisesti nyt sillä oli iso merkitys. Meillä on ollut vaikeita aikoja, joten oli mahtavaa päästä takaisin voittokantaan. Vielä spesiaalia voitosta teki se, että pystyin auttamaan joukkuetta tekemällä maalin, Ferreira kertoo.

Voiton myötä Haka nousi kolmeentoista pisteeseen ja on tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä. JJK:ta vastaan joukkueesta puuttuu pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia oleva Niko Kivijärvi sekä loukkaantunut Paavo Jarva. Menneellä viikolla Haka sai kuitenkin positiivisia uutisia, sillä Eduardo Barros palasi joukkueen harjoitusvahvuuteen ja on sunnuntaina käytettävissä joukkueen kokoonpanossa. Vaikka poissaolijoiden lista Hakan osalta alkaa tyhjentyä ja joukkueella on voitto alla, tietää 24-vuotias Carlos Ferreira, että pisteitä Jyväskylästä ei saada helpolla.

- En pelannut ensimmäistä peliä JJK:ta vastaan, mutta olen kuullut heistä paljon. Olen kuullut heidän kokemuksestaan ja vahvuudestaan, joten tiedän, että peli tulee olemaan vaikea. Olemme työskennelleet todella kovasti tällä viikolla. Mikään joukkue ei ole täydellinen, ja tiedämme kuinka vahvoja voimme olla parhaana päivänämme. Uskon, että meillä on mahdollisuus saada pisteitä JJK:ta vastaan. Ehkä jopa haastaa heidät häviämään ensimmäisen pelinsä. Melkein teimme sen viime kerralla ollessamme 2–0-johdossa, vaikkemme olleet kokoonpanon suhteen täydessä kunnossa, Ferreira ennakoi.

Tilastot
JJK Jyväskylä

5 - 1

(2-1)
2'MaaliSaastamoinen Robin
20'MaaliSydänmaa Matias
46'MaaliManninen Aatu
53'MaaliSaastamoinen Robin
89'MaaliLuoma Juho