Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - Närpes Kraft  2 - 3

Liikuntapuisto TN

​Närpes Kraft kaatoi Hakan 3–2

Haka koki lauantaina kotitappion Närpes Kraftia vastaan lukemin 2–3 (1–2). Hakan molemmista maaleista vastasi 18-vuotias Tiitus Erola. Tappiosta huolimatta Haka on yhä sarjataulukossa kahdeksannella sijalla.

Ottelu alkoi Hakan kannalta vaikeasti, sillä jo neljän minuutin kohdalla Haka menetti pallon omalla kenttäpuoliskolla. Tämän menetyksen seurauksena Kraft onnistui rakentamaan hyvän maalintekopaikan keskikenttämies Ville Laineelle, joka viimeisteli pallon varmasti Hakan maaliin. Haka tuli ottelussa tasoihin 25.minuutilla, kun Henrique Quadros vapautti hyvällä syötöllään Tiitus Erolan nokikkain Närpes Kraftin maalivahdin Karl-Filip Erikssonin kanssa. Erola ei viimeistelyssään erehtynyt, vaan onnistui upottamaan laukauksen Erikssonin käsien kautta maalin takakulmaan. Maali oli Erolalle kauden ensimmäinen. Haka ei kuitenkaan ehtinyt juhlia tasoitustaan kuin kaksi minuuttia, kun vaaralliseksi tiedetty bosnialaiskärki Samir Isanovic ampui Kraftin takaisin johtoon boksin sisältä lähteneellä terävällä kärkkäriviimeistelyllään. Lisämaaleja ensimmäisellä jaksolla ei enää nähty, vaikka Haka muutaman kerran saikin luotua tilanteita Kraftin maalille.

Toinen jakso oli samankaltainen, mitä ensimmäinenkin. Haka pääsi pariin otteeseen yrittämään tasoitusta, mutta toisen jakson avausmaali nähtiin 69. peliminuutilla närpiöläisten toimesta. Samir Isanovic pääsi tekemään illan toisen osumansa maalinedustalta, kun hän oli ensimmäisenä irtopallolla ylärimaan osuneen vapaapotkun seurauksena. Haka ei kuitenkaan luovuttanut 3–1 -tilanteesta huolimatta vaan jatkoi paineen luomista. Pelikellon ollessa jo 95. minuutilla Haka sai myös pienen palkinnon yrityksistään, kun Tiitus Erola viimeisteli näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi illan toisen maalinsa ja ottelun loppulukemat 3–2.

Laiturin paikalla loistanut Erola oli luonnollisesti pettynyt ottelun lopputulokseen, mutta iloinen omista maaleistaan.

-Harmittaa tietenkin, kun hävittiin. Etenkin lopussa luotiin hyvin painetta toiseen päätyyn, mutta liian myöhään saatiin kavennusmaali. Närpes käytti omat paikkansa tosi tehokkaasti hyväkseen ja puolusti hyvin. Se toi heille voiton, Erola analysoi.

-Lähdin positiivisella fiiliksellä peliin, kun pääsin vähän normaalia ylempänä pelaamaan. Lisäksi tauosta oli varmasti hyötyä, sillä jalat tuntuivat tosi hyviltä ennen peliä. Oli mukava onnistua ja pitkästä aikaa saada tehtyä maaleja.

Tilastot

2 - 3

Närpes Kraft
(1-2)
4'MaaliLaine Ville
25'MaaliErola Tiitus
27'MaaliIsanovic Samir
69'MaaliIsanovic Samir
95'MaaliErola Tiitus