Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - OTP  4 - 1

Liikuntapuisto TN

Haka kaatoi OTP:n 4–1

Haka kaatoi keskiviikkoiltana OTP:n Kajaanin Liikuntapuistossa lukemin 4–1 (2–0). Voitolla Haka nousi kymmeneen pisteeseen. Hakan maaleista vastasivat Niko Kivijärvi, Joao Varela sekä Kenedy Santos kahdesti. Paikan päällä pelissä hienoa tunnelmaa oli luomassa 286 katsojaa.

Jo ensimmäisellä jaksolla peli oli Hakan hallussa. Haka loi muutaman hyvän maalinteko paikan ensimmäisen 15 minuutin aikana. Maalia piti kuitenkin odottaa 18 minuutin kohdalle, kun Kenedy Santos nousi maalin edustalla korkeimmalle ja puski pallon lähietäisyydeltä maaliin Samnda Julesin keskityksestä. OTP:lle siunautui yksi loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun Matias Loikkainen karkasi läpiajoon. Loikkaisen yrityksen torjui kuitenkin Hakan maalivahti Kalle Kemppainen upealla jalkatorjunnallaan. Ottelun 38. minuutilla Haka siirtyi 2–0 johtoon Niko Kivijärven hienolla volleylla, joka muutti suuntaa OTP:n puolustuksesta ja pomppi tolpan kautta maaliin.

Toisella jaksolla Haka jatkoi yhä ottelun hallintaa. Johtolukemia lisäsi 60. minuutilla Joao Varela, joka karkasi läpiajoon Kalle Kemppaisen pitkän avauksen seurauksena. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Samnda Jules tarjoili boksin sisällä upean poikittaissyötön, josta Kenedy Santos viimeisteli Hakan 4–0 johtomaalin. Maali oli Santokselle jo kauden viides. OTP sai 89. minuutilla pientä lohtua, kun Tomas Maldonado kavensi loppulukemat 4–1: teen ampumalla pallon sivuvaparista suoraan maaliin, yli hyvän ottelun jälleen Hakan maalilla pelanneen Kalle Kemppaisen.

Hakan keskikentällä täydet peliminuutit raastanut Niko Kivijärvi oli tyytyväinen Hakan peliesitykseen tuloksellisesti hieman vaikean jakson jälkeen.

-Viimepeleissä meillä on ollut hieman vaikeuksia hyödyntää maalipaikat, vaikka olemme pelanneet hyvin. OTP:ta vastaan onnistuttiin hyödyntämään hyökkäykset ja pidettiin kaveri pois paikoilta. Näin ollen otettiin ihan ansaitut 3 pistettä, Kivijärvi analysoi.

OTP:ta junioreissa edustanut Kivijärvi oli myös mielissään, että pääsi pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan ja avaamaan vielä kauden maalitilinsä tutun seuran kustannuksella.

-Oli kyllä mukava avata maalitili tälle kaudelle ja kivasti sattui vielä vanhaa seuraa vastaan. Oli kyllä hauska pelata OTP:ta vastaan, Kivijärvi sanoo.

Tilastot

4 - 1

OTP
(2-0)
18'MaaliSantos Kenedy
38'MaaliKivijärvi Niko
67'MaaliSantos Kenedy
88'MaaliMaldonado Afonso E Gaspar Da Silva Tomas Alexandre