Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Hercules - Haka KajHa   3 - 2

Raatin stadion N

Hakalle 3–2 tappio Oulussa

Haka kohtasi sunnuntai-iltana JS Herculeksen Oulun Raatin Stadionilla. Ottelu päättyi JS Herculeksen 3–2 (1–0) voittoon. Tappio oli Hakalle toinen peräkkäinen. Hakan maaleista vastasivat Kenedy Santos ja Joni Kivijärvi.

Ensimmäinen jakso alkoi Hakan kannalta murheellisesti, sillä Jyri Vaaraniemi siirsi Herculeksen 1–0 johtoon vain 3 minuutin pelin jälkeen. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä jaksolla muutamia hyviä paikkoja tehdä lisämaaleja, mutta enempää osumia ei nähty. Kertaalleen pallo pyöri pitkään Herculeksen maaliviivallakin, mutta pallo ei maaliin asti mennyt Kenedy Santoksen ja Henrique Quadroksen yrityksistä huolimatta.

Toisen jakson ensimmäiset minuutit olivat hieman haastavia Hakalle, mutta Herculeksen alun pienen painostuksen jälkeen Haka pääsi peliin paremmin mukaan. Ottelun 60.minuutilla Kenedy Santos näytti nopeuttaan karkaamalla yksin läpi Joao Varelan syötöstä. Santos ei läpiajostaan erehtynyt vaan tasoitti ottelun viimeistelemällä pallon varmasti takakulmaan. Neljä minuuttia tästä Hakan puolustuksesta tuli hieman epätarkka palautus maalivahdille, jonka Kalle Kemppainen turvautui torjumaan kädellään kulmaksi. Tästä seurasi kuitenkin epäsuora vapaapotku aivan Hakan maalin edestä, jonka Hercules hyökkääjä Jyri Vaaraniemi tykitti pienen siirron jälkeen yläriman kautta maaliin. Hercules ehti juhlia johtoaan kuitenkin vain minuutin ennen kuin vasta 16-vuotias Joni Kivijärvi tasoitti ottelun lukemiin 2–2 upealla vapaapotkumaalillaan. Maali oli Kivijärvelle ensimmäinen Kakkosessa.

Hakan niskaan kylmää vettä kaatoi kuitenkin 87.minuutilla entinen hakalainen Jerome Ogbuefi. Herculeksen kulman jälkitilanteesta Ogbuefi onnistui ampumaan pallon noin 20 metristä aivan Hakan maalin yläkulmaan. Tämä vastustamaton laukaus jäi myös ottelun ratkaisumaaliksi.

Hakan puolustuksessa täydet 90 minuuttia uurastanut Joona Heiskanen näki tappiosta huolimatta ottelussa paljon hyvää.

-Peli oli todella tasainen ja päällimmäisenä jäi mieleen tiukka vääntö. Molemmilla joukkueilla oli kyllä paikat tappaa peli ja nyt meni näin päin. Kun tätä matsia miettii näin pelin jälkeen, pumppu ja mieli hieman palautuneena, niin voin sanoa suoraan, että tämä oli meidän ylivoimaisesti kauden paras peli. Tästä on hyvä jatkaa, Heiskanen sanoo.

Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva 28-vuotias Heiskanen ei ole huolissaan kahdesta perättäisestä tappiosta, vaan on varma, että tulokset kääntyvät pienellä huolellisuudella vielä voitoiksi.

-Pelasimme hyvin, mutta parannettavaa löytyy niin hyökkäyspäähän kuin puolustuspäähänkin. Ensinnäkin viimeistelyssä pitäisi olla huolellisempi yläkerrassa. Puolustuspäässä taas hieman tarkkuutta paketin tiiviinä pitämiseen ja syöttöihin, niin jatkossa alamme saamaan pisteitä himaan. Toivonkin, että jo keskiviikkona saamme paljon ihmisiä kannustamaan pisteet Kajaaniin, Heiskanen sanoo.

Tilastot
Hercules

3 - 2

(1-0)
4'MaaliVääräniemi Jyri
61'MaaliSantos Kenedy
65'MaaliVääräniemi Jyri
87'MaaliOgbuefi Tochukwu Jerome