Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - JBK  2 - 2

Liikuntapuisto TN

KajHa ja JBK antoivat lämmikettä vilpoiseen lauantaihin

Kosteista ja koleista olosuhteista huolimatta otteluisäntä Kainuun Sanomat, Haka ja JBK esittivät vauhdikkaan ja yleisöön menevän ottelun.

Heti alusta asti pelissä nähtiin paljon kaksinkamppailuja ja kovaa taistelua.

Ensimmäinen tilanne oli Joao "Vallu" Varelan läpiajo, jonka maalivahti kuitenkin sai torjuttua. Puoli tuntia ottelun alkamisesta JBK:lla oli hyvä laukaisupaikka, mutta tähtäys oli vähän yläkanttiin ja viuhui yli riman. 36 minuutin kohdalla Kenedy "Keke" Santos ja Varela loivat Henrique "Henkka" Quadrosille oivan maalipaikan, eikä turhaan. KajHa siirtyi 1 - 0 johtoon.

Vain kolme minuuttia tämän jälkeen Eduardo "Edu" Barros antoi keltaisessa paidassaan kauniin ja tarkan pitkän syötön suoraan Joao Varelan jalkaan viimeisteltäväksi. Kertakaikkiaan hieno syöttö - ja maali! Kotijoukkueen fanit pääsivät kahvittelemaan ja syömään Kivikylän Huiluntuhtia hymyillen 2 - 0 tilanteesta.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata 10 minuuttia, kun JBK:n Benjamin Östmanin keskityksestä Uvaegbulam napsautti pallon kotijoukkueen verkkoon. Jarva ei pystynyt reagoimaan tähän tarpeeksi nopeasti.

Toisella puoliajalla Hakan pelatessa vajaalla, oli Hakalla pari oivaa maalintekopaikkaa. Toinen palkintoraadin huomion kerännyt Edu, joka läpipäästyään ampui hyvin pelanneen JBKn maalivahdin ulottuville. Kajaanilais yleisön edessä ensimmäistä kertaa pelanneet uudet Portugallilaiset Edu, Vallu ja Henkka osoittivat että Hakan Scouting Department on tehnyt hyviä löytöjä vahvistamaan nuorta Hakalaisten ryhmää.

Kotiyleisön sykettä nostatti 70 minuutin kohdalla tilanne, jossa Heiskasen Joona, "Jonspi", sai toisen keltaisen korttinsa ja JBK:n rangaistuspotkua lähti toteuttamaan Veikkausliigakonkari Jonas Emet. KajHan maalivahti-kapteeni Paavo Jarva otti oikeaan nurkkaan suunnatun pelivälineen kuitenkin syliinsä varmoin ottein.

Tulostaulun kello oli pysähtynyt jo muutama minuutti ennen (90+5), kun tuomarin antamalla lisäajalla JBK pääsi vielä iskemään yhden maalin Benjamin Östmanin toimesta. Tämäkin maali tuli keskityksestä. Tuomarin pilli vihelsi ottelun päättyneeksi välittömästi tilanteen jälkeen.

Hakan ryhmä koki kovia, kun seuraavasta pelistä varmuudella on pois Jape (Jasper Pikkuhookana, jalkapöydän hiusmurtuma) ja Jonspi. Samndankin pelaaminen tareisivamman takia on epävarmaa, joten valmennustiimi Luisin johdolla saa syöttää melkoista käärmekeittoa joukkueelle ennen Vaajakosken kohtaamista.

Ottelussa palkitut: JBK:n Roni Björkskog ja KajHa:n Paavo Jarva sekä Edu Barros.

Yksi piste keltasille ja sarjataulukon ykköspaikka neljällä pisteellä. Kaksi tuntia meidän ottelua jäljessä alkanut JJK - RoPS päättyi myös tasalukemiin, ja tasoitusmaali tuli tässäkin ottelussa niin ikään ajassa 90+5. JJK siis raportin kirjoitushetkellä ykkösenä kaksi maalia rikkaampana kuin KajHa.

Tänään pelataan äitienpäivän kunniaksi Miesten Kakkosen C lohkossa vielä neljä peliä: GBK - FC Vaajakoski klo 13, OLS - VIFK klo 14, Komeetat - Närpes Kraft klo 18 ja Hercules - OTP klo 18.

Tilastot

2 - 2

JBK
(2-0)
56'MaaliUwaegbulam Jasper Chibueze
95'MaaliÖstman Benjamin