Kajaanin akatemiatoimintaan sisältyy opiskelu, tavoitteellinen lajiharjoittelu sekä urheilijoille tarjottavat tukipalvelut. Lisätietoa jalkapallon akatemiatoiminnasta ja siihen hakeutumisesta:

Karri Hentilä

ohjaus@kajaaninhaka.fi

040 5343 049


Yläkouluakatemia

Jalkapallon yläkouluakatemiakerhot alkavat syyskuussa!

Yläkouluakatemiakerhot ovat avoimet kaikille Lyseon, Keskuskoulun ja Lehtikankaan koulun oppilaille. Harjoitukset suunnitellaan yhteistyössä seurojen valmentajien kanssa.


2. asteen opiskelijat

Jalkapallo on yksi painopistelajeista Kajaanissa. Toisen asteen koulutukseen hakeville nuorille tarjotaan mahdollisuus kahteen aamuharjoitukseen ja yhteen päiväharjoitukseen. Kajaani tarjoaa harjoitteluun loistavat olosuhteet läpi vuoden, kun harjoitukset toteutetaan Liikuntapuistossa ja Pallohallissa.

Valmennus on kokonaisvaltaista ml. lajitekniikat, voima- ja muu tukiharjoittelu, harjoituskuormituksen hallinta ja yksilöllisten ominaisuuksien kehittäminen. Akatemiavalmentaja suunnittelee pelaajien harjoittelun yhteistyössä seurojen valmentajien kanssa.

Kajaanin lukio

Kajaanin lukion opiskelijoiden on mahdollista hakea Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin ja osallistua lajivalmennukseen. Akatemiaurheilijat saavat yhdeksän (9) soveltavaa liikunnan kurssia.

Kainuun ammattiopisto

Urheilupainotteinen ammatillinen koulutus on hyvä mahdollisuus niille, jotka samanaikaisesti haluavat harjoitella ammattimaisesti omassa lajissaan ja valmistua ammattiin.

Hakeminen Kajaanin lukioon ja Kainuun ammattiopistoon tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan pyrkivän hakijan on täytettävä erillinen hakulomake.

Lomake tulee lähettää hakuajan puitteissa osoitteeseen: Kainuun ammattiopisto, Hakutoimisto, Opintie 3, Oppi 4, 87100 Kajaani.

Hakijoille järjestetään pääsykokeet huhti-toukokuun aikana.

Urheiluakatemiaan pääseminen edellyttää opiskelupaikan saamista.


3. asteen opiskelijat

Jalkapalloilijoilla on mahdollista Kajaanissa jatkaa päivittäisvalmennusta jopa korkeakouluopintoihin saakka. Urheiluakatemiaan kuuluvia 3. asteen oppilaitoksia ovat Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin yksikkö. Harjoittelu on sisällä opintorakenteissa ja urheilijalle tarjotaan myös uraohjausta. Yhteistyötä teemme myös Kajaanin Ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijoiden kanssa, jotka tekevät mm. yksillölisiä ohjelmia akatemiaurheilijoille.

Kajaanin Ammattikorkeakoulun yhteyshenkilö

Kari Partanen
044 7101 031
etunimi.sukunimi(at)kamk.fi

KAMK:in hakusivut

https://www.kamk.fi/fi/Hakijalle/Hakeminen

Jalkapallossa akatemiavalmentajana toimii Hakan edustusjoukkueen päävalmentaja Luis Figueiredo


Varusmiespalvelus

Kainuun prikaati tarjoaa varusmiehilleen mahdollisuuden pyrkiä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin. Valmennusryhmään kuulumiseen sisältyy osallistuminen ohjattuun päivittäisvalmennukseen, testi- ja seurantapalvelut lajikohtaisesti sekä mahdollisuus osallistua ja valmistautua oman lajin kilpailuihin ja harjoituksiin palveluksen sallimissa puitteissa. Jalkapallo on yksi Kainuun Prikaatin akatemialajeista.

Hakeutuminen

Hakulomake

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan hakeudutaan kaksi kertaa vuodessa

- 15.5. mennessä heinäkuun saapumiserään ja

- 15.11. mennessä tammikuun saapumiserään

Akatemiaurheilijaksi hyväksytään pääsykokeitten perusteella

- tavoitteellinen ja motivoitunut urheilija, joka tähtää kansalliselle tai kansainväliselle huipulle ja on omassa ikäluokassaan kansallista kärkitasoa.

Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan valitaan maksimissaan seitsemän urheilijaa/saapumiserä/laji. Mikäli sinulla jo on palvelukseenastumismääräys muualle kuin Kainuun prikaatiin, voit anoa palveluspaikan siirtoa oman alueesi aluetoimistosta.

Yhteyshenkilöt:

Kainuun Prikaati

Liikuntakasvatusupseeri

Yliluutnantti Ville Kotikumpu

ville.kotikumpu@mil.fi
0299 451 136

Kainuun prikaati
PL 610
87101 KAJAANI
Prikaatintie 97, 87500 Kajaani

Huippu-urheilukoordinaattori

Vesa Mäkipää

vesa.makipaa@vrua.fi

045 113 3008