Edustusjoukkueen ja vanhimpien juniorijoukkueiden valmennusryhmät koossa!
Julkaistu: 13.03.2023 22.00

Edustusjoukkueen ja vanhimpien juniorijoukkueiden valmennusryhmät koossa!

Kajaanin Hakan Edustusjoukkueen valmennusryhmä kaudelle 2023 on viimein saatu sinetöityä, kun P17 -ikäluokkaa valmentava Risto Putkonen ottaa vastuulleen myös Edustusjoukkueen.

Edustusjoukkueen valmennuksen toteutusta suunniteltaessa on suuressa roolissa ollut seuran valmennuskoordinaattori Juha Malinen, jonka käsialaa Risto Putkosen valinta päävalmentajaksi pitkälti on. Malinen näkee UEFA B -valmentajtutkinnon suorittaneessa Putkosessa suurta valmentajapotentiaalia, eikä epäröinyt ehdottaa seuralle Putkosen nimeämistä Edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Malisen ehdotuksen jälkeen seura ja Putkonen löysivät yhteisen sävelen hyvin nopeasti.

"Roolini Hakan valmennuskoordinaattorina sopii hyvin tämänhetkiseen tilanteeseeni ja olen tehnyt seuran kanssa yhteistyötä paljon jo aikaisemminkin. Haka on hyvä esimerkki siitä, kuinka pienillä voimilla on saatu tehtyä seurasta merkittävä alueellinen toimija. Kehitystä on tapahtunut ja tapahtuu koko ajan, ja näenkin potentiaalin tosi suurena. Valmennuksen yhteisen ideologian löytäminen, sen eteenpäin vieminen ja selkeästi ulospäin kertominen, että tässä tehdään nyt jotain hyvin - se on tärkeää. Itselleni on merkinnyt paljon myös se, että Hakan nuoria joukkueita ja nuoria pelaajia tarkkaillessani, siellä on kovia ja potentiaalisia urheilijoita verrattuna koko Pohjois-Suomen mittakaavaan." - Juha Malinen-


Hakan valmennuskoordinaattori katsoo tyytyväisenä Hakan valmennuskokonaisuutta

Putkosen nimittämisen yhteydessä vahvistettiin myös muu Edustusjoukkueen valmennusryhmä. Valmennusryhmässä päävalmentajan rinnalla jatkavat jo viime kaudelta tutut Timo Heikkinen ja Karri Hentilä (fyysinen valmennus). Uutena kasvona valmennusryhmään liittyy jalkaleikkauksesta toipuva Yves Samnda, joka parhaillaan suorittaa UEFA C-valmentajatutkintoa. Lisäksi Edustusjoukkueen taustoilla enemmän roolia ottaa maalivahti Tuomas Sirviö, joka astuu managerin rooliin. Täysin uutena kasvona Edustusjoukkueen valmennukseen tulee maalivahtivalmentaja Bigyan Dahal. 26-vuotias Dahal on kotoisin Nepalista ja omaa kotimaastaan pitkän pelaajauran sekä laajan valmentajakokemuksen. Edustusjoukkueen maalivahtien ohella Dahal vastaa myös seuran P11-P17 -joukkueiden maalivahtivalmennuksesta. Dahal opiskelee Kajaanin Ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi.

Risto Putkosen nimeäminen Edustusjoukkueen päävalmentajaksi ajoi seuran tarkastelemaan uudelleen myös vanhimpien ikäluokkien (P15 & P17) valmennusta. Seurassa päädyttiin ratkaisuun, jossa Edustusjoukkueen sekä vanhimpien ikäluokkien valmennuksesta muodostetaan valmentajatiimi, jota Malinen kokemuksellaan tukee ja ohjaa. Näin ollen viime viikonloppuna Turussa ikäluokkansa Ykkösen aloittanut P17 -ikäluokan valmennus pysyy ennallaan, Risto Putkosen jatkaessa päävalmentajana. Hänen apunaan toimii Petteri Mäkeläinen. Seuran prioriteeteissä P17 -luokan menestyminen valtakunnalisessa sarjassa on korkealla, joten sen toiminnan laadun ylläpito on ensisijaisen tärkeää.

Putkonen kokee, että on kunnia-asia olla kasvattiseuransa päävalmentaja: "Mietin aluksi ajankäyttöä, mutta synergia etuja on paljon toimia kahden joukkueen ruorissa. Tämä ei onnistuisi ilman molempien ryhmien taustatiimejä! Prosessi meni vähän tiukille ja se tulee näkymään kevään peleissä, mutta syyskierrokseen mennessä pitäisi homman olla hyvällä mallilla."

Hakan P15 -ikäluokan ruorissa puolestaan jatkaa Edustusjoukkueen fyysiseksi valmentajaksi nimetty Karri Hentilä, jonka apuna toimii viime kaudella Edustusjoukkueessa pelannut Miguel Soares. P15 -ikäluokka pyritään seurassa ottamaan entistä enemmän mukaan niin Edustusjoukkueen kuin P17 -joukkueen toimintaan, jotta pelaajien siirtyminen joukkueesta toiseen olisi sulavampaa ja jokaisen pelaajan kehitystä tukevaa.

Edustusjoukkueen valmennusryhmä:

Päävalmentaja: Risto Putkonen

Valmentaja: Timo Heikkinen

Valmentaja: Yves Samnda

Maalivahtivalmentaja: Bigyan Dahal

Fyysinen valmentaja: Karri Hentilä

Manageri: Tuomas Sirviö

P17- joukkueen valmennusryhmä:

Päävalmentaja: Risto Putkonen

Valmentaja: Petteri Mäkeläinen

Fysiikkavalmentaja: Mika Toivanen

Maalivahtivalmentaja: Bigyan Dahal

P15- joukkueen valmennusryhmä:

Päävalmentaja: Karri Hentilä

Valmentaja: Miguel Soares

Maalivahtivalmentaja: Bigyan Dahal

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi