Uusi Harrastetoiminnan ohjaaja Hakalle, Aake Raudaskoski!
Julkaistu: 12.01.2024 13.02

Uusi Harrastetoiminnan ohjaaja Hakalle, Aake Raudaskoski!

Kajaanin Hakalle vahvistukseksi uusi ohjaaja lapsille ja nuorille!

Kajaanin Haka saa riveihinsä uuden ohjaajan, kun meille saapuu Aake Raudaskoski Nivalasta. Hänen tehtäviinsä kuuluu seuran harrastetoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen yhdessä muiden tiimin jäsenten kanssa. Yksi suurimmista tavoitteista on saada Kajaaniin yläkouluikäisille höntsäfutisryhmiä, ja mahdollisesti myös toteuttaa puulaakiturnauksia HarrasteFutis-hankkeessa. 13-18-vuotiaiden harrasteryhmiä on tulevaisuudessa tarkoitus saada myös muihin Kainuun kuntiin.

Aake on harrastanut liikuntaa koko elämänsä ajan, kokemusta on mm juoksusta, jalkapallosta, hiihdosta ja yleisurheilusta. Tennistä, golfia ja potkunyrkkeilyäkin hän on kokeillut. Aake opiskelee tällä hetkellä kolmatta vuotta liikunnanohjaajaksi Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

"Haaveena on joskus perustaa Personal training yritys kaverin kanssa, mutta jää nähtäväksi miten se saadaan järjestettyä. Voimannosto on ykköslajini. Ja olen miettinyt että lähtisin tekemään siinä uraa jossakin vaiheessa"

Aake sai joskus ylä-asteella kipinän lähteä opiskelemaan liikuntaa. Hän haki Kajaanin ammattikorkeakouluun opiskelemaan 2018 sai heti silloin paikan. Hän suoritti varusmiespalveluksen välissä ja aloitti opinnot 2020. Tällä hetkellä Aake käy viimeistä vuottaan liikunnanohjaajaksi. Hän on ohjannut elämänsä aikana niin lapsia kuin aikuisiakin, että kokemusta hänellä löytyy jo rutkasti.

"Liikunta on aina ollut se oma juttu tuntunut ja halusin siinä lähteä kokeilemaan siipiäni. Se on se juttu minkä parhaiten osaan ja siinä olen hyvä"

Aake kertoo olevansa luonteeltaan hyvin sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut. Hän kokee että häntä on helppo lähestyä ja hän nauttii muiden ihmisten seurasta.

"Omasta mielestä olen ystävällinen, empaattinen ja koen että että olen helposti lähestyttävä. Pystyn aidosti kuuntelemaan ja asettumaan toisen ihmisen asemaan. Välillä tuntuu että olen sellainen duracell pupu, joka vaatii koko ajan uutta ja uutta ärsykettä."

Ohjaajana Aake kokee olevansa hyvin mukautuva ja kohtaa aina kaikki ihmiset yksilöinä. Hän kertoo tunnistavansa jokaisen harjoittelijan yksilölliset tarpeet, niin ryhmässä kuin itse ohjaustilanteessa.

"Tämä on mielestäni ominaisuus mihin olen oppinut ja missä olen kehittynyt kuntosalivalmennukseni avulla"

Aake kertoo myös että hänelle on hyvin tärkeää että kaikilla on harjoituksissa hyvä olla.

"Ohjauksessa minulle on hyvin tärkeätä se, että pystyn luomaan semmoisen luottamussuhteen kaikkiin ohjattaviin ja turvallisen ilmapiirin sinne. Haluan myös että ohjattava kokee että olen heistä aidosti kiinnostunut"

Hän kokee myös että hän ei lähde huvikseen viemään ketään epämukavuusalueelle, vaan kaikki lähtee aina harjoittelijan omasta motivaatiosta. Hän ei näe että tässä mallissa kovin paljoa tilaa kehittymiselle.

Aake tulee Hakalla ohjaamaan lapsia ja nuoria ja tekemään hommia myös nuorten HarrasteLiiga-hankkeen parissa. Ja hän kokee että haluaa olla mahdollisimman paljon mukana kehittämässä seuran toimintaa, aina sen mukaan mitä koulu antaa vapautta.

"Haluan kehittää nuoria parhaalla mahdollisella tavalla ja antaa itsestäni parhaan työpanokseni sille, että nuorilla on edellytykset harrastaa laadukkaasti meillä"

Hanketoiminnan parissa Aake pyrkii siihen että, kaikille löytyy se oma liikkumismuoto. Hän haluaa olla mukana parantamassa ja edistämässä kaikkien liikuntamahdollisuuksia.

Tervetuloa porukkaan Aake!Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi