Kajaanin Haka ja AC Oulu - yhteistyösopimus
Julkaistu: 21.07.2023 14.38

Kajaanin Haka ja AC Oulu - yhteistyösopimus

Kajaanin Haka ja AC Oulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on jakaa osaamista organisaatioiden välillä. Kuva AC Oulun porukan Kajaanin vierailulta heinäkuun alussa.

Pääpaino tulee olemaan Kajaanin Urheilukampuksen huippu-urheiluun tähtäävien pelaajien sekä valmentajien kehittäminen, johon AC Oulu antaa oman panoksensa. AC Oulun ja Kajaanin Hakan valmentajat tekevät yhteistyötä, perehdytään AC Oulun valmennusstrategian punaiseen lankaan, ja teemme vierailuja puolin ja toisin niin valmennustiimin, kuin seurajohdon voimin. Lisäksi AC Oulu ohjaa omia pelaajia käymään varusmiespalvelunsa Kainuun prikaatissa ja hakemaan akatemiaurheilijaksi. Haku urheiluakatemialaiseksi on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille: ammattiurheilijoille, urheilun ja opiskelun tai työn ja urheilun yhdistäville urheilijoille. Kainuun prikaatin varusmiehillä on mahdollisuus harjoitella päämäärätietoisesti akatemian alaisuudessa.

Tavoitteena on tukea huipulle tähtäävää urheilijaa kokonaisvaltaisesti ja tehostaa varusmiesten päivittäisharjoittelua. Urheilija-varusmiehille tarjotaan hyvät harjoitusolosuhteet, mahdollisuus päivittäisharjoitteluun ja osallistua otteluihin palveluksen sallimissa puitteissa, ryhmä eri lajien urheilijoita ja valmentajia, joita kaikkia yhdistää tavoite päästä huipulle.

Juuso Mäkeläinen mukaan AC Oulun pelaajakehityspolkuun

KajHan edustusjoukkueessakin pelannut, 14-vuotias Juuso Mäkeläinen siirtyy AC Oulun pelaajakehityspolkuun ja avaa samalla pelaajapolkua tuleville Kainuulaisille talenttipelaajille.


Juuso Mäkeläinen on pelannut Hakassa n. 10 vuotta (4-14v) ja edennyt nuoresta iästään huolimatta P17 joukkueen runkopelaajiin sekä pelannut seuran edustusjoukkueessa tehden kaudella 2023 myös 2 maalia. Hän on osoittanut osaamistaan niin Pohjoisen alueen aluejoukkueissa, kuin Palloliiton ikäluokkansa katselmuksessa Eerikkilässä järjestetyssä junioriturnauksessa, jossa hänet 264 pelaajan joukosta valittiin AllStar joukkueeseen, ollen näin ikäluokkansa Pohjoisen alueen paras pelaaja.

Juuson kehityksestä on pitkälti vastannut P17 (-07 syntyneet) ikäluokan valmennustiimi Risto Putkosen johdolla. Hän toimii myös edustusjoukkueen päävalmentajana. Kajaanin Haka toivottaa Juusolle menestyksekästä tulevaisuutta ja kannustaa unelmoimaan ulkomaan pelikentistä.

Viime aikoina Kajaanin Hakasta ovat lähteneet tavoittelemaan unelmiaan KuPSiin Aapo Karjalainen, Joni Kivijärvi ja Niko Kivijärvi. HJK:n organisaatiossa pelaa viime kaudella miesten edustusjoukkueessa pelannut Jasper Pikkuhookana. SJK:in Jesperi Rantanen, Tampereen Ilvekseen Muhammad Azizi, sekä ONSiin tyttöjoukkueeseen Niiki Juttula. Juttula pelaa myös nuorten naisten U17 maajoukkueen kapteenina.

Lisätietoja

Hanna Väänänen Toimitusjohtaja, AC Oulu hanna.vaananen@acoulu.fi p. 040 905 0001

Jarmo Anttonen Puheenjohtaja, Kajaanin Haka jarmo.anttonen@lajaaninhaka.fi p. 044 352 4039

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi