Kansainvälinen tyttöjen päivä - esittelyssä maalivahti Saara Mikkonen
Kajaanin Haka ryJulkaistu: 11.10.2023 14.21

Kansainvälinen tyttöjen päivä - esittelyssä maalivahti Saara Mikkonen

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään maailmanlaajuisesti tänään, 11.10. Päivän tavoitteena on vahvistaa tyttöjen oikeuksia ja tuoda esiin sukupuolen ja iän vuoksi erityisesti tyttöjen kohtaamia haasteita ja tarpeita. Voit lukea lisää aiheesta Suomen YK-liiton sivuilta.

Me haluamme, että jokaisella tytöllä on oikeus urheilla ilman pelkoa syrjinnästä, vähättelystä ja häirinnästä. Tänään me Kajaanin Hakassa juhlistamme tyttöjen potentiaalia ja arvoa jalkapalloilijoina ja urheilijoina!

Saara Mikkonen, 15, aloitti jalkapallouransa FC Wimmassa yhdeksänvuotiaana. Aluksi hän pelasi kenttäpelaajana ja kävi välillä maalitolppien välissä tarpeen mukaan. Vuonna 2020 hän alkoi paneutua enemmän maalivahtihommiin ja siirtyi pelaamaan Oulun HarrasteFutikseen vuonna 2022, missä on pelannut siitä lähtien.

Tänä keväänä Saara siirtyi harjoittelemaan Kajaanin Hakan P15-ikäkausijoukkueeseen ja on toiminut koko kauden myös heidän maalivahtina. Kun syyskierroksella Hakan naisten joukkue tarvitsi loukkaantumisten takia apua, tuli Saara taas hätiin! Hän on siis pukenut tänä kesänä kolmet erilaiset peliasut päälle, mikä on aivan huikeaa! Mikkonen siis pelasi myös koko kauden OHF:ssä T15 PSL ja oli joukkueen mukana viime viikonloppuna T15-ikäluokan Laura Kalmari SM-lopputurnauksessa.

"Kyllä minä tunnen olevani osa ryhmää myös pelatessani poikien joukkueessa. Tyttöjen mahdollisuudet urheilla ja tavoitella unelmiaan ovat parantuneet mielestäni lähivuosina. Ehkä se johtuu siitä, että asiasta puhutaan enemmän. Hakassa on hyvät valmentajat niin naisten, kuin poikienkin joukkueissa ja maalivahtivalmentaja Bigyan on tosi rento ja hauska. Oon kyllä tykännyt pelata Hakassa tällä kaudella" - Saara Mikkonen

Kajaanin Hakan P15 joukkueen päävalmentaja ja seuran valmennuspäällikkö Karri Hentilä kertoo, että Saara on osoittanut että hänellä on edessä loistava tulevaisuus jalkapallon parissa jos jatkaa samalla intohimolla

Kajaanin Haka haluaa muistuttaa tänään, tyttöjen päivänä ihmisoikeuksista, jotka kuuluvat kaikille maailman tytöille. Edistetään jokainen tahoillamme ja yhdessä sukupuolten tasa-arvoa. Puututaan syrjiviin rakenteisiin ja käytäntöihin sekä vaikutetaan tahollamme jokaisen tytön mahdollisuuksiin elää hyvää ja onnellista lapsuutta ja nuoruutta, ilman pelkoa ja oikeuksiensa rajoittamista.

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi