​KajHan P14 tuloksellisesti vaikea alkukausi jatkui Jäälissä
P14 (2010-2011)Julkaistu: 29.05.2024 20.10

Kajaanin Hakan P14 joukkueen kausi jatkui sunnuntaina Jäälissä Talvikankaan kentällä, kun vastaan tuli LaFK-KKP. Ennakkoon Hakan pelillinen käyrä on osoittanut oikeaan suuntaan, mutta pistesarakkeessa tämä ei ole vielä näkynyt. LaFK-KKP oli taas kolmesta ensimmäisestä ottelustaan voittanut kaksi ja hävinnyt yhden. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kerran P13 Ykkösessä ja silloin tiukassa väännössä LaFK oli maalin verran parempi. Tiukka matsi oli siis ennakkoon odotettavissa.

Ennen ottelua Talvikankaan oma some-tähti Hyvinvoitaskon Asko Mäkäräinen kävi tuomassa Hakan pojille terveiset ja t-paitaa jakoon. Askohan kävi myös viime kesänä vetämässä Hakalle trick-shot leiriä ja nähdään useasta Talvikankaalla Hakan verkkareissa. Pallollinen peli oli Hakalla ihan hyvissä uomissa ensimmäisellä jaksolla, mutta ongelmaksi muodostui puolustuspeli ja LaFKin vasemmalla laidalla erittäin nopea kaveri Veikko Blomqvist. Hän alusti LaFKin ensimmäisen maalin jo ottelun alkuminuuteilla ja viimeisteli itse toisen 7 minuutilla. Haka pelasi kuitenkin 2-0 tappiotilanteesta huolimatta hyvin ja loi paikkoja kavennukselle. Normaalisti vähän ylempänä pelaava Jesse Saarenpää tuotiin puolustuslinjaan tuomaan nopeita jalkoja ja auttamaan LaFKin nopeiden kärkimiesten kanssa. Lopulta 27 minuutilla Urho Moilanen onnistui tekemään 2-1 kavennuksen. Pitkään ei Haka saanut kavennuksesta nauttia, kun Blomqvist teki 3-1 maalin ja vielä puoliajan loppuun 4-1 johtolukemat.

Toiselle jaksolle lähtiessä mietittiin, että miten saadaan tämä yksi LaFKin mies kuriin. Päätettiin vastata nopeuteen nopeudella ja sovittiin, että laitapakin roolin ottaa elämässään ensimmäisen kerran Leevi Perttula. Perttula onnistui tehtävässään varsin hyvin ja enää LaFK ei saanut luotua vaarallisia tilanteita vasemmalta. Maaleja tuli valitettavasti muilta sektoreilta. LaFKin 5-1 maalin jälkeen Haka sai onnistumisen, kun Eemeli Posio teki 5-2 maalin. Tämän jälkeen maalijuhlat vain jatkuivat, mutta Hakan kannalta väärässä päässä. 8-2 tilanteessa Haka sai vähän lohtua, kun Tuukka Helppi onnistui viimeistelemään tyylikkäästi 8-3 loppulukemat. LaFKin vahva alkukausi sai siis jatkoa ja Hakan pistesarake näyttää siis edelleen nollaa.

Valmentajan kommentit: Ottelun alussa ja parista LaFKin alkumaalista huolimatta oli koko ajan sellainen fiilis, että pelihän on ihan hallussa ja kohta tämä homma kääntyy meille. Paikkoja saatiin alussa, mutta ei millään palloa maaliin. Sitten LaFKin Blomqvist oli meidän turma, hän teki 5 maalia ja varmaan alusti loput. Koko ajan etsittiin pelaajia, jotka saisivat hänet kiinni. Toisella jaksolla Leevi Perttula onnistui siinä hyvin, mutta kun LaFK siirsi hänet ensi vaihtoon ja sieltä sitten kärkeen, niin taas oltiin ongelmissa. Jotenkin outo peli, peli on hallinassa, mutta kaveri tekee maalit erittäin tehokkaasti. Positiivista oli myös että saimme pitkästä aikaa taas Panu Komulaisen maaliin. Hänelle tietenkin vaikea eka peli, kun tilanteet oli paljon 1vs0 tilanteita. Ensi viikko mennään puolustus edellä ja palataan perusasioihin 1v1 ja 2v2 puolustamiseen.