P15 joukkueelta vahva esitys Oulunsalossa
P15 (2009)Julkaistu: 02.07.2024 07.47

KajHan P15 joukkueella oli kovat panokset Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella sunnuntaina 30.6.2024. Erittäin tasaisessa sarjassa 6 joukkuetta pitää paikkansa Ykkösessä syyskierroksella. Sunnuntaina, kun joukkue kohtasi OsPan, niin voitolla joukkueella oli mahdollisuus varmistaa Ykkösen paikka. Rippileirit, lomareissut ja pienet loukit vähän vaivasivat joukkuetta, mutta 13 pelaajaa saatiin mukaan Oulunsaloon. Vastustaja OsPa oli ennakkoon joukkueelle oikeastaan täysi kysymysmerkki, mutta usko oli, että omalla normaalisuorituksella pisteet tulisivat Kajaaniin.

Ottelustahan tulikin sitten Hakan yksipuolinen näytös. Ensitahdit otteluun löi 5 minuutilla Nuutti Kyllönen, joka tälläsi pallon maalin kattoon Juuso Piiraisen hyvästä esityöstä. 19 minuutilla kulmapotkun jälkitilanteessa Elias Nikkarinen oli terävin ja teki lukemat 2-0. Tästä meni vain hetki, kun kärjessä mahdollisuuden saanut Juuso Piirainen onnistui tekemään 3-0 lukemat. Vielä jakson loppupuolella Joona Heikkinen tykitti komean vaparin, joka yläriman ja maalivahdin kautta upposi sisään. Tilastoihin maali merkittiin omaksi maaliksi.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. 45 minuutilla Joona Kivijärvi pääsi laukomaan vähän boksin ulkopuolelta, ja laukaus osui OsPa pelaajan käteen. Tästä rankkari, jota Joona meni itse vetämään. Tilanteessa eniten jännitti, että vieläkö Joona tästäkin yrittää syöttää, sillä harvoin hän katsoo omaa ratkaisuaan. Tällä kertaa hän laukoi pallon varmasti itse maaliin ja 5-0 tilanteen. 6-0 maali oli sitten ehkä päivän hienoin. Eetu Vesterinen pamautti noin 20 metristä oikean jalan ulkokierteen OsPa maalin oikeaan yläkulmaan. Noita laukauksia pelaajat näkevät yleensä vain unissaan. Laajalla rintamalla osuneen Hakan 7-0 lukemat teki Justus Patosalmi ja 8-0 loppulukemat päivän toisella maalilla Eetu Vesterinen. Näin siis Hakalle 3 pistettä ja paikan varmistuminen Ykkösessä myös syyskierroksella.

Valmentajana kommentit: Tämä oli ennakkoon meille asennetesti. Tiedossa oli, että 3 pistettä täältä on meidän, jos pelaajat suorittavat omalla tasollaan. Hyvä että saatiin onnistumiset heti alkuun, niin se vapautti peliä. Mikä parasta, niin onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja pystyin peluuttamaan pelaajia heille ei niin normaaleilla pelipaikoilla. Tietysti tässäkin pelissä jäi parannettavaa, kuten esimerkiksi miten meidän puolustuslinja toimii pallonmenetyksen jälkeen tai miten tilanteet ratkaistaan hyökkäyspäässä vielä tehokkaammin ja fiksummin, mutta varsin tyytyväinen pitää olla päivän suoritukseen. Vielä yksi peli jäljellä kevätkierrosta ja se halutaan päättää voittoon.