P15 joutui taipumaan sarjan kärkijoukkueille
P15 (2009)Julkaistu: 17.09.2024 18.16

Hakan P15 joukkueen pelit jatkuivat syyskierroksen osalta yhden vapaan viikonlopun jälkeen kahden pelin voimin. Ohjelmassa oli lauantaina kotipeli FC SantaClausia vastaan ja sunnuntaina vieraspeli HauPaa vastaan. Nämä kaksi joukkuetta ovat myös sarjakärjessä ja ratkovat kumpi tulee voittamaan P15 Ykkösen Pohjoisessa. Hakan tavoitteena oli laittaa molemmille joukkueille kapuloita rattaisiin tänä viikonloppuna. Joukkueessa on ollut jokin verran sairastelua, kuten monella muullakin porukalla näin syksyllä. Tälle viikonlopulle Haka sai jalkeille kuitenkin varsin hyvin pelaajia. Varsinaisesta rungosta poissa olivat meidän Kuhmon pelaajat Arttu ja Nuutti, kiekkopeleissä ollut Juuso sekä sormivammaa paranteleva maalivahti Aatu.

Lauantaina FC SCJ vastaan Haka lähti revanssi hengellä. Muutama viikko sitten Rovaniemellä tuli tappio ja henki oli, että pisteitä ei anneta Rovaniemelle. Ottelun ensimmäinen puoliaika menikin Hakan osalta hyvin. Pallonhallinta oli pääosin Hakalla ja ottelun avausmaalikin tuli kotijoukkueelle. Joona Kivijärven syöttö vapautti Nikke Polvisen, joka hienon kuljetuksen päätteeksi vei Hakan 1-0 johtoon. Hakalla oli parit hyvät paikat lisätä ekalla jaksolla johtoaan, mutta Santan maalivahti vei niissä tilanteissa pidemmän korren. Toinen jakso lähti sitten murheellisesti käyntiin kotijoukkueella. Ensin Hakan avauspelissä tuli harhasyöttö, josta Santa pääsi iskemään tasoituksen. Hetki tästä ja koko pelin Hakalle ongelmia tuottanut Aamos Oinas vei Santan 1-2 johtoon. Toista puoliaikaa oli pelattu vasta 4 minuuttia. Haka pääsi vielä kuitenkin peliin mukaan, kun Joona Heikkinen pääsi prässissä katkaisemaan Santan avauksen, kuljetti itse vähän lähemmäksi maalia ja pamautti komean laukauksen alakulmaan 20 metristä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Santan Oinas veti 68 minuutilla myös komean kaukolaukauksen yläriman kautta sisään ja Santalle 2-3 johtomaalin. Lopun kiri ei onnistunut Hakalta, vaan itseasiassa paljon lähempänä maalia oli Santa. Konsta Pinola kuitenkin venyi maalilla pariin huippupelastukseen ja näin pisteet lähtivät Rovaniemelle lukemin 2-3.

Pelit jatkuivat sitten heti sunnuntaina Oulun Virpiniemessä HauPaa vastaan. Mukana oli muuten sama kokoonpano, mutta joukkueen kapteeni Elias Nikkarinen jäi Kajaaniin P17 avuksi pelaamaan RoPSia vastaan. HauPa kohdattiin viimeksi kevätkierroksella, jolloin takkiin tuli 3-0. Silloin pelin alku meni surkeasti ja tätä haluttiin nyt parantaa. Nyt peli lähti muuten ihan hyvin liikkeelle, ainoastaan Jake Hakkaraisen loukkaantuminen heti avausminuuteilla sotki alun suunnitelmaa. 30 minuuttia mentiin tasatahtiin. Sitten HauPa sai vapaapotkun hyvästä paikasta, jonka jälkitilanteesta kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Sen jälkeen tuli parit mustat minuutit Hakalle. 2-0 maalin tuli HauPalle keskityksestä ja 3-0 maali myös vapaapotkusta, jossa HauPan pelaaja oli terävänä keskityspallossa. Näin ensimmäinen jakso 3-0 HauPalle. Toiselle jaksolle Haka ei saanut enää rytminmuutosta peliin, vaan viikonlopun peliminuutit alkoivat painamaan pelaajien jaloissa. HauPa sen sijaan onnistui pari kertaa maalinteossa. Näin peli ja täydet pisteet HauPalle 5-0 lukemin.

Valmentajan kommentit: Lauantain Santa pelin ensimmäinen jakso oli kyllä hyvää peliä. Harmittaa miten toinen jakso lähti liikkeelle. Santan Oinas laittoi pari komeaa laukausta sisään, mutta samalla meidän puolustaminen niissä tilanteissa oli pehmeää. Tilastojen mukaan pelissä pallonhallinta meille 63-37 ja syötöt 360-163, joten kyllähän siihen pitää olla tyytyväinen miten pyritään pallon kanssa pelaamaan. Ongelma on sitten laukaukset, niiden määrä ja laatu. Niissä tilanteissa meidän pitää olla terävämpiä. Sunnuntaina HauPaa vastaan ihan ok startti, mutta sitten puoliajan lopussa erikoistilanteiden puolustaminen oli huonoa. Sitten kyllä loppui joukkueelta bensa ja meinasi loppua pelaajatkin, kun tuli osumaa pitkin matsia ja osalla oli vanhaa vammaa alla. HauPaa vastaan päästää pelaamaan kauden viimeinen kotipeli parin viikon päästä ja silloin halutaan kyllä esittää parastamme.