P15 päätti kautensa tuplapeli-viikonlopulla
P15 (2009)Julkaistu: 08.10.2024 18.32

Kajaanin Hakan P15 pelasi viikonloppuna kauden kaksi viimeistä peliään Kemissä sekä Kempeleessä. Varsinaista panosta peleissä ei ollut, vaan tarkoitus oli lähteä yhdessä hyvillä mielin päättämään kausi kahteen onnistuneeseen otteluun. Poissaolot edelleen joukkuetta vaivasivat, mutta 14 pelaajaa saatiin molempina päivinä kuitenkin kokoonpanoon.

Lauantaina aloitettiin Kemissä KePSin vieraana. Aiemmat pelit joukkueiden välillä olivat olleet tiukkoja, joten sellaista odotettiin myös nyt. Sauvosaaren nurmikenttä vaan pääsi jo alkulämmittelyn aikana pahasti Hakan poikien pääkoppaan. Pehmeällä ja kuppaisella nurmella pallo ei totellutkaan kuten ennen ja kiroilua kuului lämmittelyn aikana. No pelikin lähti sitten huonosti liikkeelle, kun vain 32 sekunnin jälkeen KePS onnistui maalinteossa. KePS prässäsi koko ottelun ajan hyvin ja Hakalla oli vaikeuksia pelin avaamisen kanssa. Lisäksi kun 3 viikon tauon jälkeen Konsta Pinola palasi maalille ja loukkasi kuitenkin heti ottelun alussa uudestaan pakaran, niin pidempää avausta hän ei voinut antaa. Tästä huolimatta Konsta otti ottelun aikana monta hienoa torjuntaa. KePS painostuksen keskellä Haka onnistui 34 minuutilla tasoittamaan ottelun vastaiskusta, kun Leo Stricker pääsi laittamaan pallon sisään. Puoliajan loppuun KePS onnistui kuitenkin tekemään johtomaalin 2-1 ja näissä lukemissa tauolle. Toinen puoliaika mentiin oikeastaan edelleen vahvasti KePSin painostuksella. Haka pyrki avaamaan lyhyillä, mutta syöttöjen laadussa sekä pelaajien liikkeessä oli parantamisen varaa. Kun harhasyöttöjä tuli, niin KePS rankaisi kahdesti toisella jaksolla ja loppulukemat Kemissä KePSille 4-1.

Pelin jälkeen joukkue majoittui Oulussa Radissonissa, joten yöpaikasta ja aamupalasta ei sunnuntain peli jäänyt kiinni, kun vastaan kauden viimeisessä pelissä tuli Hercules. Sama kuin KePSiä vastaan, niin pelit Herculeksen kanssa olivat olleet tiukkoja aiemmin. Tällä kertaa tuli kylmää kyytiä, niin taivaalta kuin pelistä. Sää oli todella kylmä, kun mittari näytti +1 ja vettä tuli kaatamalla koko pelin ajan. Lisäksi Pinolan jalka oli siinä kunnossa, että hän ei voinut mennä maaliin. Onneksi joukkueen kapteenistoon kuuluva Arttu Kinnunen heittäytyi johtajan lailla tähän tehtävään ja auttoi joukkuetta menemällä maaliin. Pelistä ei jäänyt paljoa positiivista kerrottavaa, kun Hercules pamautti taululle 9-2 voiton ja oli ottelussa tällä kertaa selvästi parempi joukkue. Juuso Piiraisen 2-1 kavennusmaalissa nähtiin monta hyvää syöttöä ennen viimeistelyä ja Niklas Kivijärvi laittoi kentän pienimpänä miehenä kulmapotkun jälkitilanteesta Hakan toisen maalin. Ne on positiiviset asiat, jotka ottelusta kannattaa ottaa mukaan.

Näin Kajaanin Hakan P15 joukkueen kausi saatiin päätökseen. Syyskierroksella joukkueen lopullinen saldo P15 Ykkösessä oli 2 voittoa, 4 tasapeliä, 6 tappiota ja sijoitus kuudes. Sarjan voiton vei FC SantaClaus.

Valmentajan kommentit: Tämä oli kausi, jossa oli paljon hyvää, mutta onneksi on vielä paljon asioita joita pitää parantaa. Meille paljon uusia pelaajia ja käytännössä yhtään yhteistreeniä ei olla tehty, vaan joukkue kokoontuu aina yhteen vain peleissä. Tämä näkyy peleissä, joissa vastustaja prässää kovaa ja yhtenäisesti. Joukkue pyrkii pelaamaan aktiivisesti pallolla, mutta haasteita tulee välillä kun joutuu miettimään, mitähän tässä pitikään tehdä. Tilastojen mukaan koko kautena yhdessä pelissä hävittiin pallonhallinta prosenteissa ja syöttöjen määrässä. Monessa pelissä hävittiin laukausten määrissä ja murtautumisissa, joten sillä osa-alueella meidän pitää olla parempia ensi kaudella. Enemmän maaleja tehnyt joukkue kuitenkin aina voittaa ja se vaatii laukauksia. Nyt pieni tauko ja entistä kovempana kohti P17 kautta.