Hakan P17 ikäkausijoukkueelle lohkovoitto!
Kajaanin Haka ryJulkaistu: 20.06.2022 15.14

Hakan P17 ikäkausijoukkueelle lohkovoitto!

Viime viikolla Kajaanin Hakan B junioreilla (P17) oli melkoinen rupeama, kun joukkue pelasi kolme ottelua kotikentällään Kajaanin Liikuntapuistossa. Voittoisilla lukemilla, kuten kaikissa kevätkierroksen P17 Kakkosen pohjoisen A-lohkon otteluissa. Kaiken kaikkiaan touko-kesäkuun aikana nuoret urheilijat pelasivat kuusi ottelua ja niistä ansaituilla 18 pisteellä keltaset lohkovoittajina, joka tarkoittaa karsintaottelua heti ensi kuun alussa, lauantaina 2.7.

Maaleja taituroitiin kierroksella kaiken kaikkiaan uskomattomat 53 kappaletta. Hyökkäyspelaamisessa siis todella paljon onnistumisia. Ei puolustuksessakaan moitittavaa ole, sillä maaleja päästettiin omaan verkkoon vain viisi vaivaista.

Ryminällä vastustajiaan nujertanut joukkue kohtasi kierroksella oikeastaan vain yhden joukkueen, joita vastaan voitto ei tullut aivan niin vaivattomasti. Vierasottelu PonPaa vastaan meinasi ensimmäisen puoliajan 3-1 tappiotilanteessa tuntua hankalalta. Toisella jaksolla peli alkoi luistamaan ja loppulukemat taululla 4-3.

Parhaat maalintekijät: Pekka Piirainen 11 maalia, Aapo Karjalainen 10 maalia ja Niilo Kortelainen 7 maalia.

Joukkue sai paljon apuja myös P15 joukkueesta, joista erityisesti mainittakoon Aapeli Repo ja Henri Karjalainen, jotka tekivät molemmat kolme maalia.

Joukkueen vastuuvalmentaja Jouko Nurkkalalla on paljon ylpeydenaiheita. - ”Joukkueen yhteinen tavoite ja sitoutuminen talvesta saakka on loistavalla tasolla. Pelaajat ovat sisäistäneet joukkueen pelitavan ja oppineet ymmärtämään paremmin peliä. Iso kiitos P15 valmennusjohdolle ja pelaajille loistavasta yhteistyöstä talven ja alkukesän aikana. Tuleva peli on molemmille joukkueille loistava mahdollisuus. Parempi nousee.”

Ykkösen nousukarsintapeli pelataan HauPaa vastaan heinäkuun ensimmäisenä lauantaina 2.7. klo 16.30 Liikuntapuistossa. Vastustajajoukkue HauPa voitti myös oman lohkonsa puhtaalla pelillä voittaen kaikki pelit maalierolla 20-1.

Hakan P17 on tiivis ryhmä, joka on tehnyt töitä marraskuusta saakka sen eteen, että nousu takaisin Ykköseen olisi mahdollista. Joukkueenjohtaja Nina Kähkösen mukaan "taustalla on tehty paljon työtä, jotta pelaajat ja valmennus voivat keskittyä oleelliseen. Ottelutapahtumista on pyritty tekemään mieleenpainuvia niin omalle, kuin vierasjoukkueellekin ja kiitostakin on saatu vierasjoukkueilta hyvistä järjestelyistä. Kiitosta on tullut myös siististä pelaamisesta, ja vastustajan kunnioittamisesta. Se lämmittää jojon mieltä erityisesti, kun joukkueen kanssa on kuljettu jo vuosia ja kaikenlaisia taitoja on ehditty harjoitella. Pienistä nappuloista on kasvanut hienoja nuoria miehiä joista kaikki saamme olla ylpeitä.Tavoite ollut koko ajan kirkkaana mielessä, viime syksyn karvaan putoamisen jälkeen. Pian on h-hetki käsillä. Jotta siitäkin ottelutapahtumasta saadaan ikimuistoinen, tarvitaan lehterit täyteen iloisia ihmisiä kannustamaan keltaset voittoon ja takaisin Ykköseen."

Kuvaajana Janne Hänninen, Kainuun ammattiopisto, media-alan opiskelija