Haka saa vahvistusta maalivahtipeliin Bigyan Dahalista!
Julkaistu: 24.04.2023 11.27

Haka saa vahvistusta maalivahtipeliin Bigyan Dahalista!

26-vuotias maalivahti on tehnyt sopimuksen Hakan kanssa ja avustaa seuraa myös maalivahtivalmentajana.

Jo tutuksi tulleet kasvot Hakan riveissä, valmentaja Bigyan Dahal tulee olemaan osa seuraa myös pelaajana. Bigyan tuli Kajaaniin kotimaastaan Nepalista. Opiskellessaan urheilujohtamista KAMKissa, hän näki Kajaanin Hakan upeana tilaisuutena jatkaa työtään ja intohimoaan jalkapallon parissa.

Bigyan aloitti pelaajauransa hyvin nuorena. Paikallisessa seurassa Mai Valley Football Clubissa, Kotikaupungissaan Ilamissa. Kasvettuaan hän muutti Bansbari Football Clubiin, mikä antoi hänelle mahdollisuuden kehittää taitojaan ja saada arvokasta kokemusta. Sitten hän edusti Khumaltar Youth Clubia, joka on nykyinen jalkapalloliigan A-divisioona. Tämä oli tärkeä osa Dahalin uraa. Hän sai kokemusta mentoreiltaan Rajesh Shahilta ja Binod Maharjanilta. Bigyan näkee tämän kehittäneen hänen kykyjään sekä maalivahtina että valmentajana.

“He olivat niitä, jotka näkivät potentiaalini valmentajana ja joiden avulla kasvoin apuvalmentajaksi ja maalivahtivalmentajaksi”.

Jalkapallon lisäksi Bigyan pelasi myös Nepalin kansallisessa futsal liigassa Dhuku Futsal Hubissa, Rave Futsalissa ja Red Horse Football Clubissa. Futsal tarjosi hänelle hyvän kokemuksen ja auttoi häntä parantamaan refleksejä sekä ketteryyttä maalivahtina. Valmentajana Dahalilla on ANFA D -lisenssi. Hän on työskennellyt apu- ja maalivahtivalmentajana Pulchowk Sports Clubissa, Lalitpurissa Nepalissa, joka on C-divisioonan jalkapalloseura.

Kun kysyttiin miltä tuntuu olla osa Kajaanin Hakaa, Dahal kommentoi:

”Kajaanin Hakaan kuuluminen ei ole minulle vain työ, se on täydellä sydämellä sitoutumista perheelle, joka on ottanut minut avosylin vastaan. Olen kiitollinen ja motivoitunut antamaan kaikkeni Hakalle, sekä pelaajana ja maalivahtivalmentajana.”

Koska kyseessä on Hakan 70. kausi, Bigyan tiedostaa myös kuinka erityistä tämä on seuralle. Bigyan kertoo myös henkilökohtaiset tavoitteensa tälle kaudelle:

"Tämä on tärkeä vuosi Hakalle, ja minulla on kunnia olla osana sitä. Pelaajana minun henkilökohtainen tavoitteeni on antaa antaa itsestäni kaikkeni pelaajana, näyttää taitojani maalivahtina ja auttaa joukkuetta voittamaan otteluita. Haluan olla luotettava ja johdonmukainen maalitolppien välissä, tehdä tärkeitä torjuntoja ja olla joukkueen luotettava viimeinen puolustuslinja. Maalivahtivalmentajana tavoitteenani on vaalia ja kehittää Hakan maalivahtipeliä positiivisuuden kautta. Tämän lisäksi pyrin olemaan positiivinen vaikuttaja Ja sitoudun antamaan kaikkeni edistääkseni Hakan menestystä.

”Hakalla on korkeat tavoitteet ja määrätietoinen halu menestyä ja se on todella inspiroivaa. Nepalilaisena arvostan suuresti uskollisuutta, sitoutumista ja luottamusta. Olen innoissani nähdessäni, että Haka jakaa samat arvot ja tavoitteet kanssani.

Tervetuloa Haka-perheeseen ja odotamme innolla näkevämme Bigyanin Hakan keltaisissa pian!

Haka 2023 -kauden sopimuspelaajia ovat:

Jonne Pirinen, Bigyan Dahal; Joona Heiskanen, Jose Ferreira, Santtu Juntila; Henrique Quadros

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi