Hakan B-juniorit aktiivisesti mukana Kajaanin urheilukampuksen akatemiatoiminnassa
Kajaanin Haka ryJulkaistu: 17.08.2021 16.18

Hakan B-juniorit aktiivisesti mukana Kajaanin urheilukampuksen akatemiatoiminnassa


Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa urheilusta innostuneille tavoitteellisille nuorille alustan, jossa on turvallista kasvaa ja kehittyä ja tavoitella myöhemmin myös huippu-urheilumenestystä. Nuorten elämäntaitoja kehitetään niin, että nuorista kasvaa tasapainoisia aikuisia ja he saavat valmiuksia myös jatko-opintoihin ja tulevaisuuden työelämään. Verkoston toimintaa johtaa ja koordinoi Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma.

Kajaanin urheilukampus tarjoaa jalkapalloilijoille kokonaisvaltaista valmennusta ottaen huomioon lajitekniikat, taktiikat, voima- ja muun tukiharjoittelun, harjoituskuormituksen hallinnan sekä yksilöllisten ominaisuuksien kehittämisen. Loistavat harjoitteluolosuhteet takaavat hyvät harjoittelumahdollisuudet läpi vuoden. Yhteistyötä tehdään valmennusopinnoissa Palloliiton ja Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijoiden kanssa.

Akatemiaryhmä muodostuu toisen ja kolmannen asteen opiskelijoista, sekä Kainuun prikaatin varusmiehistä yli seurarajojen. Opiskelijoista muodostetaan ryhmiä, joita sekoitetaan taito- ja urheilullisuustason mukaan. Valtaosa ryhmästä on Kajaanin Hakan B-junioreita, mutta mukana on myös Kajaanin Palloilijoiden junnuja, sekä Hakan edustusjoukkueen pelaajia. Kun kaikki saavat harjoitella yhdessä, nuorempien urheilijoiden on helppo samaistua edistyneempiin, motivaatio kasvaa ja urheilijan polku on helpompi hahmottaa.

Kajaanin urheilukampuksessa jalkapallovalmennuksesta vastaavat Kajaanin Hakan päävalmentaja Luis Figueiredo, nuorisopäällikkö Karri Hentilä, sekä junioripelaajien maalivahtivalmentaja Paavo Jarva.

Lisätietoa akatemiatoiminnasta seuran sivuilta