Tatu Mäki jatkaa Hakassa
Julkaistu: 21.01.2022 09.00

Tatu Mäki jatkaa Hakassa

Kakkoseen valmistautuva Kajaanin Haka ja 24-vuotias keskuspuolustaja Tatu Mäki allekirjoittivat kautta 2022 koskevan jatkosopimuksen. Viime kaudella keltaisten puolustuslinjassa varmoilla otteilla luutineelle Mäelle jatkopäätös oli helppo.

-Viime kausi meni hyvin ja nousun myötä on nyt mahdollista päästä kokemaan Kakkosen vauhti sekä mittaamaan omaa tasoani siellä. Lisäksi työni Kajaanissa ja Hakan SPARRI-hankkeessa mahdollistaa hyvin työn sekä jalkapalloilun yhteensovittamisen, joten päätös jatkamisesta ei ollut kovin vaikea, Mäki kertoo.

Kokkolasta lähtöisin oleva toppari on edustanut aiemmin urallaan KPV:ta sekä GBK:ta. Kauden 2020 Mäki piti taukoa pelikentiltä, kunnes palasi viime vuonna pelaten ensimmäisen kautensa Kajaanin Hakan paidassa. Mäki olikin isossa roolissa viime kauden nousijajoukkueessa ollen avauskokoonpanossa yhtä vaille jokaisessa ottelussa. Vain elokuussa käyty vierasottelu Roi Unitedia vastaan jäi mieheltä sivuun pelikiellon takia.

-Henkilökohtaisesti viime kausi oli hyvä. Toki siinä sivussa se oli myös itselle pitkä ja raskas, johon varmasti vaikutti edeltäneen kauden pelaamattomuus. Joukkueen tasolla saimme viime kaudella hyvän ryhmähengen kasaan ja teimme peleissä kovasti joukkueena töitä. Se myös lopussa palkittiin, sillä onnistuttiin nousemaan Kakkoseen, mitä joukkueena tavoiteltiinkin, Mäki analysoi.

Hakan puolustuspeli toimi vahvasti koko viime kauden ajan Mäen ja Joona Heiskasen johdolla. Korkeammasta sarjaportaasta ja kovenevista vastuksista huolimatta Mäki uskoo, että Haka pärjää myös Kakkosessa.

-Sarja tulee olemaan varmasti aiempaa parempi ja vastukset ovat joka viikonloppu kovia. Viime kaudella oli pari niin sanottua läpihuutopeliä, mitä tänä vuonna ei tule olemaan. Silti odotan meidän pärjäävän hyvin sarjassa, kun jokainen tekee taas parhaansa kentällä, Mäki arvioi.

Mäki on ollut aiemminkin Kakkosen ympyröissä sopimuspelaajana kotikaupungissaan Kokkolassa, mutta peleissä vaihtopenkki tuli kenttää tutummaksi ja kaudet olivat rikkonaisia. Toppari lähtee määrittelemään tulevan kauden tavoitteitaan joukkue edellä.

-Tulevalla kaudella pyrin auttamaan seuraa ja joukkuetta parhaani mukaan. Tavoitteeni on myös päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja mitata sitä kautta omaa tasoani Kakkosessa, Mäki sanoo.

Viime kaudella tasaisilla otteillaan ja yhdellä tehdyllä maalillaan Liikuntapuiston pelikentällä vakuuttaneella Mäellä on myös terveiset Hakan kannattajille.

-Ensi vuonna paikan päälle katsomoon kannattaa ehdottomasti tulla, koska pelit tulevat olemaan kovatasoisempia viime kauteen verrattuna. Me annettaan kentällä taas varmasti kaikkemme ja pyrimme sitä kautta viemään kajaanilaista jalkapalloa eteenpäin. Jokaisella kannattajalla on iso merkitys pelaajille ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee sitä taas paikan päälle seuraamaan, Mäki sanoo.