Hakan kainuulaisille juniorivalmentajille tarjoama UEFA C valmentajakoulutus käynnistyi jälleen
Kajaanin Haka ryJulkaistu: 04.09.2021 11.15

Hakan kainuulaisille juniorivalmentajille tarjoama UEFA C valmentajakoulutus käynnistyi jälleen

Palloliiton koulutukset saivat tänään jatkoa, kun aluekouluttaja Jouko Nurkkalan vetämä UEFA C valmentajakoulutus käynnistyi klo 9:00. Hakan tiloissa aloitetun koulutuksen aluksi pj Jarmo Anttonen esitteli opiskelijoille seuran strategiaa vuosille 2020-2024.


Urheilutoiminnan osatavoitteina ovat:

  • Valmennuksen laadun ja monipuolisuuden turvaaminen
  • Valmentaja- ja pelaajapolun kehittäminen
  • Oppilaitos- ja lajiliittoyhteistyö
  • Seurayhteistyö

Strategiassa avataan erillisinä toimenpiteinä mm. valmentajien kouluttaminen sekä yhteistyöseurojen valmennustuki yhteistyössä SPLn avainkouluttajaseurana. Valmennusosaamisen kehittämistoiminnan tavoitteena on lisätä osaavien ja koulutettujen valmentajien määrää niin Kajaanin Hakassa, kuin alueen seurayhteisössä. Lisäksi tavoitteena on seurayhteisön kokonaisvaltaiseen valmennusosaamisen kehittäminen. Tarkoituksena on myös parantaa kajaanissa opiskelevien liikunta-alan opiskelijoiden osaamisen ja työllistymismahdollisuuksia Kajaanin urheilukampus -hankkeen kautta. Seuran toimintaan kuuluu merkittävänä osana liikunta-alan opiskelijoiden ohjaaminen työssäoppimisjaksoilla ja opinnäytetöissä. Ohjaus- ja valmennustoiminnassa mukana olevat opiskelijat ovat sekä suomenkielisiä, että vieraskielisiä Kajaanin ammattiopiston sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Heidän työssäoppimisjaksoihinsa kuuluu olennaisena osana alle 12-vuotiaiden valmennus- ja ohjaustehtävät.

Kajaanin Haka valittiin vuonna 2019 SPL:n Pohjois-Suomen Juha Malisen Valmennuskeskuksen seuraksi. Samoihin aikoihin seura uudisti junioritoimintaansa laatimalla valmennuspäällikön johdolla Palloliiton linjaa noudattavan valmennuslinjan, jonka jalkauttaminen ikäkausijoukkueiden valmentajien käyttöön on onnistunut yli odotusten. Seura on myös alueen avainkouluttajaseura ja seuran valmennuspäällikkö Jouko Nurkkala on alueen avainkouluttaja. Lisäksi seuran ohjausyksikön nuorisopäällikkö Karri Hentilä vastaa juniorivalmentajien SPL:n FVS ja IKV-koulutuksesta koko seuran toiminta-alueella. Seura on myös laatinut palloliiton pohjoisen alueen valmentajakoulutuksen asiantuntija Ari Härkösen johdolla alueellisen valmentajakoulutuksen vuosikellon, joka takaa, että koulutuspolku on mahdollinen seuran omille valmentajille, mutta myös alueen muiden seurojen valmentajille.

Tänä vuonna perustettavaa P6/P7 ikäkausijoukkuetta valmentaa KAMKin liikunnanohjaajaopiskelijat Sakke Lyyra ja Riina Manninen. (Kuvassa oikealla Sakke Lyyra). Ikäkausijoukkueen valmentaminen opiskeluiden ohella antaa tuleville ammattilaisille hyvät eväät urallaan ja luonnollisena seurauksena alueellinen lajin kehitys ja toiminnan laatu paranee.